This or that book TAG

by - 3/28/2015


Zdravím poutníci!

Tentokrát jsem si pro vás připravila TAG, který jsem objevila u Sally. Jak asi poznáte z názvu TAGu, půjde v něm především o knížky, konkrétněji o dva různé příklady něčeho, co s knihami souvisí, a já si budu z toho moci vybrat je jednu variantu mému srdci bližší. This vs. That. Vyberte si. Tečka.


Už to nebudu protahovat, postupme dále. (Mimochodem, už vám někdo říkal, že jsem mimořádně nerozhodná osoba? :D. Trochu problém, že?)





Hardback Paperback?
Zapeklitá otázka. Jelikož většinu knih sebou někam vláčím, brala bych paperback čistě kvůli menší hmotnosti. Ale vzhledově a také tím, jak působí, se spíš přikláním k hardbacku. Taky se tolik a tak rychle neponičí.

fantasy knížka knížka podle skutečných událostí?
Fantasy knížka. Klidně fantasy knížka inspirována skutečnou událostí. To asi proto, že jsem ještě nečetla žádné dílo, které by bylo doslova podle něčeho skutečně se odehrávajícího. Ale neříkám, že by to musela být nuda. Třeba nějaký deník dívky z druhé světové, proč ne...

šťastný konec smutný konec?
No... to je další zapeklitá otázka. Obvykle si potrpím na šťastné konce, proč se zbytečně užírat tím, že se ti dva na konci minuli a už nikdy si nemohli říct, že se strašně milují? Ale na druhou stranu občas jsem za smutný konec ráda, protože je to zase něco jiného a osvěžujícího a koneckonců v reálném světě taky všechno nekončí happyendem, že? (a to už máme 2 nerozhodnuté otázky ze 3 -_-)

půjčovat si knihy kupovat si knihy?
To je jednoduché. Jasně, že kupovat! Ovšem pokud zrovna mám za co... Takže po většinu času spíš půjčovat, pokud chci vůbec něco číst.

samotná kniha série?
Ech... Jak to mám do háje rozhodnout?! Někdy příběh prostě potřebuje sérii, někdy zase stačí jeden díl a dost. Jediné, co k tomu asi můžu říct, je, že nesnáším zbytečně rozvleklé série mající 5 a více dílů (viz. Hraničářův učeň, Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela, Cherub,...). To mi pak přijde, že se autoři snaží příběh spíš natahovat kvůli penězům a popularitě, vymýšlet pořád nové a nové zápletky, které jsou jedna bídnější než druhá (přesně z tohohle důvodu se nikdy nehodlám pouštět do Upířích deníků).

Harry Potter Pán prstenů?
Pááááán prstenů! Jistojistě Pán prstenů, v každém případě Pán prstenů! Nechápu, co mají všichni s Harrym Potterem, já ho nikdy neměla moc v lásce. Teda jako nečetla jsem zatím ani jedno, soudím teď spíš podle filmů. Což mi vůbec nevadí, protože tohle je první (a pravděpodobně poslední) otázka s jasným výsledkem. :D

zombíci jednorožci?
Sorry, ale s jednorožci na mě radši nechoďte. Vždycky jsem pro akčnější, dobrodružnější, krvelačnější a sadističtější příběhy a bílí jednorožci poskakující po sytě zeleném trávníčku s blankytně modrou oblohou mě v tomto ohledu nikdy moc neuspokojovali. Zato zombíci.... Ti mě vždycky fascinovali. :D

čtení s hudbou čtení bez hudby?
Asi spíš bez hudby, lépe se pak na čtení soustředím.


Zdraví vás jednorožcíííííí!

 
Zaujal vás TAG? Nominujte se dle libosti, jen mi to prosím oznamte do komentářů. Díky! :)

You May Also Like

22 komentářů

  1. Skvělý tag! :) Jen pro nerozhodného člověka peklo... Což znám, protože sama jsem na tom stejně, takže s tebou plně soucítím! :D Film je lepší u Pána prstenů (vyznívá to krásně epicky), ale knížky u HP (skvěle a vtipně napsané) :D a taky jsem rozhodně pro špatné konce! Ty šťastné mi přijdou často až přitažené za vlasy a nereálné, takže alespoň nějaký pološpatný:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty úplně absolutní happyendy jsou na nic, vždycky aspoň trošičku špatné :)

      Vymazat
  2. Počkej, počkej, ty jsi nečetla Harryho Pottera!!!??? To musím chvilku rozdýchávat.......... No, budiž. To bys fakt měla napravit, protože filmy ti toho hrozně moc utají :/ Jinak pěkně vyplněný TAG, asi se taky zapojím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejej, to bych asi neměla šířit moc veřejně, že jsem HP nečetla, co? Pokusím se to napravit ;)
      Dobrá, budu se těšit :)

      Vymazat
  3. S hardbackom a paperbackom to mám podobne ako ty a taktiež som jednoznačne za fantasy :D U mňa vedie HP, moja láska, ale Tolkienove diela sú hneď v závese, sú taktiež výborné :-) Obvykle čítam v škole, takže tam hudba nie je možná, ale doma si k čítaniu rada niečo pustím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si čtu v autobuse, taky si k tomu nemůžu moc pouštět hudbu, leda do sluchátek, ale ty sebou nosím minimálně :)

      Vymazat
  4. Ten tag je úplne super! Konkrétne tento som ešte nikde nevidela :)
    PS: Máš skvelý blog :)

    OdpovědětVymazat
  5. Co se týče knihy podle skutečné události... Jako, není to špatné, ale třeba Deník Anny Frankivé je strašně depresivní. :D větsina takovýchto knih se nehodí na čtení v jednom kuse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... depresivní knížka je teď opravdu to poslední, co bych potřebovala :D

      Vymazat
  6. Skvělý tag, ve většině případů bych odpovídala stejně :D, i když, vlastně ve všech :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, když se ve většině případů nerozhodnu... :D

      Vymazat
  7. Do tohoto tagu se chci pustit už dlouho. Mám raději hardback, než paperback. Mám rád několik knížek, které mě dějově moc nenadchly, ale jsou to hardbacky. Fantasy je vždycky lepší (nebo sci-fi, atd..). Nemám rád úplné happy endy, z knížky to pak dělá kýč. Takové docela dobré konce jsou nejlepší. Kupovat! Mám radši série, člověk se pak může sžít víc s postavami. A taky nemám rád natáhlé série, pouze pokud jsou vážně dobré. Samotné knihy jsou ale taky fajn (Saeculum..). Tys nečetla Harryho? :O Jako knížku mám raději Harryho Pottera (LOTRa jsem nedočetl...), jako filmy ale Pána Prstenů. Rozhodně zombie. Hudba mě rozptyluje. Ve většině se s tebou shoduju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aneb jak napsat celý TAG v jednom odstavci :D
      Harryho Pottera jsem vážně nečetla, ale pokusím se s tím něco udělat ;)

      Vymazat
  8. Vidím, že máš na blogu nový jarný design, vyzerá veľmi pekne :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Super TAG asi se nominuji =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Jelikož jsi seděla vedle mě, tak sis nejspíš povšimla, jak moc mě tvůj TAG pobavil :D zvlášť ta část s jednorožcema XD

    OdpovědětVymazat
  11. Všude tady otevřeně hejtuješ Harryho Pottera a přitom jsi to ani nečetla....měla by si to rychle napravit :D (pokud tam mám pravopisné chyby, tak se omlouvám....ale znáš to, já a klavesnice nejdou dohromady)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak sorry, Barunko! Vždyť přece plánujeme o prázdninách Harry Potterovský čtecí maratón! :D

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)