Anotace k povídce Hradby mezi námi

by - 6/26/2015

Ahoj,
to, co jsem tak dlouho slibovala (nebo spíš už pořádně dlouho o tom raději mlčela), je konečně tady! Zdá se skoro neuvěřitelné, že jsem se konečně dokopala k sepsání anotace mé nové povídky (respektive v hlavě ji nosím už více jak půl roku).
Příběh, jak už jste si jistě všimli, nese název Hradby mezi námi, ale já budu občas používat i zkratku HMN. Z čeho název vychází, vám neřeknu, avšak je dost vysoká šance, že původ vyvodíte z příběhu. Už teď vám ale mohu říct, že hradby hrají v povídce určitou roli.



Budoucnost vždy zajímala většinu lidí. Co se změní, co se stane?
Tady ji máte v celé své kráse.
Jmenuji se Lara a žiji v posledním obrovském společenství lidí - říkáme mu prostě Město. Jestli jsme na Zemi úplně poslední, se nedá říct s jistotou, ale obecně se přijímá názor, že jsme opravdu zbyli jen my. Máme tu pár nových užitečných futuristických vynálezů, ale na druhé straně u nás najdete i takové obyčejnosti jako kriminalitu, chudinské čtvrti, spleti úzkých zaneřáděných uliček.
Pokud zrovna nepatříte mezi bohatou a vlivnou vrstvu, život je tady pěkně na nic. Čekají vás jednotvárné dny naplněné tvrdou dřinou, bídou, hladem a špínou. Jenomže pořád tu je jedna věc, za kterou jsou Městu vděční i ti nejubožejší. Máme Hradby. Šíleně vysoký kamenný kolos objímající naše město ze všech stran. Díky němu jsme chráněni před vlivem okolní pusté a velmi agresivní krajiny, jež s bez výjimek pohltí a k obrazu svému přetvoří vše živé.
A pak je tu samozřejmě Hra - celkem kontroverzní způsob, jak se zbavovat přebytečných lidí.
Vlastně je toho opravdu hodně, co bych vám ráda řekla a objasnila, protože platí jedno hlavní pravidlo: Nic není takové, jaké být má.
Takže zapomeňte na okolní svět a ponořte se do příběhu. Pravda vás překvapí stejně jako mě.

Co na to říkáte?

You May Also Like

13 komentářů

  1. No, jedného čitateľa už máš istého- mňa. Ten názov je super. Anotácia sa mi tiež pozdáva, taká pravá dystópia. Som veľmi zvedavá, čo sa z toho vykľuje.

    OdpovědětVymazat
  2. wow,tak na to jsem zvěavá,podle anotace to vypadá opravdu zajímavě!

    OdpovědětVymazat
  3. Jů, vypadá to vážně zajímavě. Sice mi to nějak připomíná Divergenci, ale nevadí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že potom už ti to Divergenci připomínat nebude ;)

      Vymazat
  4. Vypadá to hodně zajímavě :) Taková zajímavá směska různých dystopií.. Hradby mi připomínají anime Shingeki no Kyojin (:D).
    Rozhodně se těším ....a tak trošku mi to připomnělo, že bych si mohla pohnout se svým příběhem, ale pššt...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, já anime fakt nesleduju, takže tam jsem moc inspirace čerpat nemohla :D
      I když v dnešní době je dost těžké vymyslet opravdu originální příběh :)

      Vymazat
  5. Vypadá to hodně zajímavě, anotace je parádní :D

    OdpovědětVymazat
  6. Anotace je fakt hezká, i obrázek, mco se mi to líbí a určitě budu číst :) Dystopie mám ráda a ta tvoje navíc vypadá, že bude napsaná i kvalitně promyšlená ;) Hlavně brzo začni přidávat! :)
    - Eliza

    OdpovědětVymazat
  7. :OOO Zní to úžasně! :3 Strašně se těším, až přidáš první kapitolu. :33

    OdpovědětVymazat
  8. K tomuhle raději kritiku psát nebudu, protože mě námět vůbec nenadchl a anotace připomíná typickou vykrádačku již slavných bestsellerů jako je Divergence, Hunger games atp.

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)