Život knihomola (June, July, August)

by - 9/05/2015


Ale, ale, ale... Copak to tu máme? Že by Život knihomola opět s několikaměsíčním zpožděním? V tomhle jsem prostě hrozná a nikdo nikdy mě zřejmě nepřinutí k měsíční pravidelnosti. Ale co, užijte si trojnásobnou dávku přečtených knih a možná i dobrých tipů pro vás :)

Nově jsem článek obohatila i o zajímavé "statictické" údaje tvořené z knih, které jsem přečetla.
 Přečetla jsem...


Stoletý stařík (J. Jonnason), Povstání kolosu rhodského (P. Lerangis), Ztraceni v Babylonu (P. Lerangis), Hrobka stínů (P. Lerangis), Smečka (A. R. Cremerová), Vzpoura (A. R. Cremerová), Nejkrásnější (M. Meyerová), Oběť (A. R. Cremerová), Ledové oči (K. Stehleová), Kukuřičný město: Zápisky z konce světa (A. Smith), Muzeum prazvláštních věcí (A. Hoffmanová), Dívka, která se třpytila (L. Beukesová),  Hrozba z měsíce (K. Meyer), Andělé pekel (K. Meyer), Napůl zlý (S. Greenová), Napůl divoký (S. Greenová), Dědička (A. Hockingová), Rozpolcení (A. Hockingová), Ostrov lhářů (E. Lockhartová), Ledová kletba (L. Child), Boj o trůn (A. Hockingová), Isola (I. Abebi)

Hodnotím...



Tady jsem byla naopak nadšená, autor rozhodně nezkamal a připravil mi velkou porci zábavných a neuvěřitelých zážitků stoletého Alana. Recenze zde

  

První půlka sedmidílné série. Ze začátku sice některé akční scény nebo popisové části v příběhu působily zmateně a neusoudržně, ale podle mě se autor jen potřeboval pořádně rozepsat, neboť s každým dalším dílem to bylo o něco lepší. Ale i tak je to spíš průměrná série se zajímavým tématem.

  

Tato série mi přinesla první zkušenost s vlkodlaky. Navzdory tomu, že byla psaná poměrně malými písmeny a většinu času se tam stejně jen řešily milostné vztahy hlavní hrdinky, která byla velice rozpolcená, mě Smečka a spol. bavila. Autorka totiž píše poutavě a já se do čtení snadno ponořila.


Přečíst si něco víc o Levanině životě mě bavilo, protože autorka píše bravůrně, ale jinak považuji Nejkrásnější za takovou bokovku Měsíčních kronik. Na ně zkrátka nemá.


Příliš tenoučká knížka na to, aby se příběh mohl pořádně rozjet, ohraný motiv... Žádný extra čtenářský zážitek, jen menší jednohubka na jedno odpoledne.


Prostě nejvíc epická knížka! Jak já se skvěle bavila! Konec světa v trochu jiném podání se skvělým vypravěčem, který neopomene žádný detail. Opravdu žádný. Recenze zde


Milá, něžná a velmi čtivá kniha o síle lásky zasazené do událostí na začátku 19. století.


Menší čtenářský šok! Jedinečně napsaný tajemný příběh o vrahovi cestujícím v čase. Já vlastně vůbec nechápu, jak to to autroka zvládla napsat, proplést všechny ty osudy a linie. Bála jsem se a zároveň byla strašně zvědavá. Jedna z nejlepších knížek, které jsem doposud četla. Recenze zde

 

Já nevím, ale Kai Meyer píše asi obecně dílka. Po Arkádii jsem se vrhla na Temné společenství Arkánum a jsem zklamaná jsem snad ještě víc. Obě knížky jsou opravdu tenoulinké a příběhy v nich odehrávající se... Mám pocit, jako by mi chyběly nějaké základní znalosti, protože mi přišly oba neúplné a osekané, nijak nenávazné, vytržené z kontextu.


 

Hned v prvních větě bych chtěla upozornit na úžasné a tématické obálky. Dále bych chtěla vyzdvihnout i děj a způsob, jakým jsou knihy napsané. Dodat pak už můžu jen, že se moc těším na poslední díl. Svižné a napínavé čtivo.

  

Hlavní hrdinka mi sice občas lezla na nervy a taky jsem měla pocit, že se některé dějové zvraty opakují stále dokola, ale jinak jsem si čtení užila. Obálky jsou moc povedené.


Prosím, přečtěte si tuto knihu! Je naprosto a bezvýhradně úžasná, čtivá a všechno to ostatní a zlomila mi srdce. Autorku bych mohla vychválit až do nebes. Recenze zde


Kvůli menším písmenů a lehce složitějšímu jazyku kapku náročnější kniha, ale autor má se psaní zřejmě zkušenosti a moc dobře ví, jak na barvité popisy a stupňované napětí. Takže pěkné.


Ze začátku jsem se skoro nemohla začíst, ale naštěstí jsem to pak nějak překonala. I tak hodnotím knihu jako slabší. Odhalení mě totiž až tolik nenadchlo.

Ulovila jsem...


Koukám, že za ty poslední tři měsíce jsem dost šetřila, protože mi do knihovničky přibylo jen 5 knížek. Pravda, všechny jsem si kupovala sama. A pak je tu samozřejmě i pár nových ebooků.

  

A trocha statistik...

Celkově jsem tedy přečetla 22 knih, z toho 2 kompletní série. Další 3 série jsem rozečetla. 
5 knih je v mém vlastnictví, 4 knihy (ebooky) jsem obdržela v rámci spolupráce, zbytek - tedy 13 knih - jsem si vypůjčila v místní knihovně.

Dohromady jsem přečetla více jak 6800 stran.

A to je pro dnešek vše :)










You May Also Like

15 komentářů

  1. Smecku mam rada, libila se mi a na Trylly se teprv chystam.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Prečítala si naozaj veľkú hromadu kníh! :D Storočného starčeka mám veľmi rada, je to skutočne výborná kniha :-) Na Nejkrásnejší sa teším a z trilógie o trylloch som zatiaľ prečítala prvé dva diely :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, jak jsem to stihla :D
      Doufám, že tě Nejkrásnější nezklame :)

      Vymazat
  3. Teda, ty si toho prečítala! Takmer nič z tých kníh som nečítala, ale teraz niekedy mi má prísť Smečka. Som naozaj zvedavá, lebo názory na ňu sú rôzne, snáď sa mi zapáči :)
    Inak super článok ^^

    Zonia's Book World ~ Zonia Photography

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem četla opravdu rozdílné názory, takže jsem se raději rozhodla udělat si svůj :D

      Vymazat
  4. TO je ale spousta knih. :) Já jsem se do Kukuřičného města nějak nemohla začíst, tak jsem to zatím odložila, ale asi to znovu zkusím, když to tak chválíš. Jinak, na Dívku, která se třpytila mám už políčeno, takže jsem ráda, že se ti líbila. Skvělý design. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, Kukuřičný město asi není úplně pro každého, já se do něj ale zamilovala :)
      Díky :)

      Vymazat
  5. Některé knihy znám, třeba Smečku jsem také četla :) Ledové oči a Nejkrásnější mi leží v knihovničce :) O spoustě dalších (Stoletý stařík, Kukuřičný město a další) vím jen z doslechu. Musím říct, že tě obdivuju, že tolik čteš, jelikož já, ačkoliv jsem si myslela, že to přes prázdniny napravím, právě procházím jakýmsi... útlumem. Takže čtu dosti málo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla útlum, ale před prázdninami, přes ně se mi naopak povedlo nějak se zase vrátit do vyjetých kolejí :)

      Vymazat
  6. Smečku i Trylly už jsem četla, ale bylo to už déle.. Naopak Ostrov lhářů zrovna dočítám.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdysi jsem chtěla číst Dědičku, ale pak jsem ji nemohla nikde sehnat. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem musela čekat fakt dlouho, abych si ji mohla půjčit aspon v knihovně.

      Vymazat
    2. Taky jsem musela čekat fakt dlouho, abych si ji mohla půjčit aspon v knihovně.

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)