Vyhodnocení jarně - prázdninového read-a-thonu

by - 2/28/2016


Ahoj,
prázdninový týden utekl opravdu rychle, jak už to prázdniny mají ve zvyku. Před sedmi dny jsem si na sebe vymyslela knižní read-a-thon v dobré víře, že se dokážu ve čtení výrazně posunout dál a zbavit se několika restů. Velmi mě potěšilo, že se zapojili i další lidé a celou dobu jsem držela palce nejen sobě, ale i jim.
Nyní je čas zjistit, jak jsem si vedla.
Splněno:

Během neděle se mi úspěšně povedlo dočíst Marťana. Původně jsem si sice myslela, že ho stihnu přelouskat už během lyžáku, ale asi to znáte. Pořád se něco dělo a navíc všude kolem mě bylo tolik nových lidí na seznamování, takže jsem se čtení věnovala minimálně. Přiznávám se, že po dočtení posledních stran jsem cítila dojetí! :)

Mezi hlavní cíle patřilo přečíst 2 recenzní výtisky. Jelikož mi Aristoteles a Dante ležel doma o trochu déle, pustila jsem se nejdřív do něj. Navíc jsem byla na knihu vážně zvědavá. Přečíst mi ji trvalo necelé tři dny, od pondělí do středy. Věty mi ubíhaly pod očima, už dlouho jsem si neužila tak příjemné a bezproblémové čtení. Do sepisování recenze se mi ovšem chtělo o poznání méně :D Vůbec jsem nezvládala zformulovat svoje rozvířené emoce do slov. Ten samý den jsem stihla ještě načnout další recenzák, Cress. To byste nevěřili, je to mimořádně tlustý svazek, okolo 610 stran! Ale byla jsem už unavená a zvládla jen pár stránek. Následující zbylé dny prázdnin jsem věnovala právě 3. dílu Měsíčních kronik. Ačkoliv se mi také četl výtečně, šest stovek stran se prostě projeví a já bohužel neměla celý den jenom na čtení. Mimo jiné jsem musela taky koukat na filmy a jeden úžasný seriál! (a tom níže). A učit se. Proto jsem Cress věnovala zbývající dny jarních prázdnin.

Během týdenního read-a-thonu se mi podařilo zdolat zhruba 1046 stránek.

Nesplněno:

Plán jsem bohužel zvládla jen ze 3/5. Nebo možná ze 3/4, což zní lépe. Záleží, z jakého úhlu se na věc podíváte. Pohořela jsem na Setkání s Rámou, které mi zůstalo ležet na poličce. Ale nevěším hlavu, je to celkem tenký svazek malého formátu. Přemýšlím, jestli se vůbec zmiňovat o Úpisu, který jsem přiřadila pod kolonku Rozečíst. Věřte mi, to bylo spíš jenom gesto, aby článek vypadal na pohled dobře, doopravdy jsem však nevěřila, že bych se k němu stihla během tohoto týdne dostat. O Úpisu raději pomlčím a budu se tvářit, že jsem plán splnila ze 3/4. Nějaké námitky?

Ještě na slovíčko k tomu seriálu:
Můj největší problém je u seriálů vydržet, málokdy se dostanu až na konec první série. (Jak jsem poznal vaši matku je trochu zvláštní výjimka.) Raději koukám na filmy, které jednou načnete a ještě v ten den je s nějvětším pravděpodobností dokoukáte. Seriály jsou časově o poznání náročnější a navíc nedokáží udržet moji pozornost a zájem po celou dobu. Atd., atd. Psala jsem o tom podrobněji v jiném článku.

Avšak toto prokletí se možná zlomilo se seriálem jménem Záblesk budoucnosti. Za 3 dny už jsem u šestého dílu a to se hodně krotím, protože bych nejradši koukala od rána do večera. Neskutečně mě baví a je šíleně napínavý! Slyšela jsem o něm už dřív, když běžel v televizi, ale to jsem sem tam stihla nějaký díl, pravidelnost v tom ovšem nebyla. Nicméně už tehdy mě nesmírně zaujal a teď jsem si na něj rozvzpomněla a řekla si, že ho zkusím. Hezky od začátku.

Já chci vidět další díl!!!

Flashfoward / Záblesk budoucnosti


zdroj
V Los Angeles začíná další běžný den, brzy je však přerušen událost globálních rozměrů. Každý člověk na Zemi náhle ztratí vědomí přesně na 137 sekund a ve svých snech spatří sebe sama šest měsíců na to. Někteří lidé vidí marginální průběh svých budoucích dní, jiní jsou zapleteni do povážlivějších okamžiků, a někdo nevidí nic, protože tou dobou už bude po smrti. Globální záblesk budoucnosti, nazývaný také flashforward, si vyžádá tisíce lidských životů od obětí autonehod po oběti havárií letadel. Zděšená vláda v tom vidí teroristický útok a rozbíhá se tak vyšetřování týmu FBI vedené Stanfordem Wedeckem (Vance), Markem Benfordem (Fiennes) a Demetri Nohem (Cho). Jejich první stopou je nahrávka člověka, který byl během záblesku jako zázrakem při vědomí. Společně pomalu začínají rozplétat tajemné události celého pozadí a zjišťují, kdo za událostí stojí. Benford a mnozí další se při tom však musejí poprat nejen s konspirátory, ale i se svými vlastními vizemi a tím, co znamenají pro ně osobně a jejich rodiny.

(http://cool.iprima.cz/porady/zablesk-budoucnosti)

Jak jste si vedli ve čtení vy? Zúčastnění i nezúčastnění?

You May Also Like

12 komentářů

  1. Já jsem toho přečetla o poznání méně, než jsem čekala. Přelouskala jsem povinnou četbu v podobě Alenky v kraji divů a za zrcadlem, potom jsem přečetla první díl Bratrstva (napjatě vyčkávám, až se zítra dostanu do knihovny pro další dva díly), rozečetla jsem Na hraně od Richarda Hammonda a vrátila jsem se ke Zrádcovu měsíci, ale zase jsem ho odložila.
    K seriálům mám úplně stejný přístup, teď mě po dlouhé době chytl Bleach, tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydržím :) Zmiňovaný seriál neznám.
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to se mi zdá jako poměrně velký úspěch! :)
      To je další skvělý tip, děkuji! :)

      Vymazat
  2. Prečítala si pekný počet strán, gratulujem! Ono nie vždy vyjde človeku všetko tak, ako si naplánoval, takže si myslím, že tento tvoj maratón bol pomerne úspešný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :)
      Já jsem spokojená, znám své možnosti :D

      Vymazat
  3. Mně teprve jarňáky začínají a můj plán je jasný: knihy,blog,focení,filmy a seriály :)
    Na Marťana se chystám v březnu a na Záblesk budoucnosti se musím také podívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ten nejlepší lán, schvaluji ti ho! :)
      Zkus ho, třeba se ti také zalíbí :)

      Vymazat
  4. Páni, pěkný výsledek, to já se budu muset dokopat k tomu, tento článek sepsat :D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný výsledek. Já už bohužel spadám do věkové kategorie, které se prázdniny netýkají, tak snad někdy během dovolené se mi podaří něco podobného. Když ono do toho volna vždy nakonec přijde dohánění nějakých restů, vaření a praní a už to lítá - a knihu otvírám zase v deset večer.
    Přeji hezké pondělí,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Přesně tak. Já spoustu věcí ze školy odkládám právě na takováhle volna a pak se nestačím divit, kolik toho mám :D

      Vymazat
  6. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Překvapilo mě, že Cress má přes 600 stran :D Na Marťana se taky chystám, ale o Aristotelovi zatím nevím co si myslet..Uvidím, jestli se do něj někdy pustím :) Se seriály jsem a tom podobně. Pořád na ně nemám čas, ale když mě konečně nějaký chytne, jsem schopná ho zkouknout během pár dní :D Naposledy jsem takhle během čtyř dnů sjela celou sérii The Tomorrow People :) Mimochodem skvělý seriál, doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má vážně moc stránek, ale to mi vůbec nevadilo, věř mi :D
      Za pokus určitě stojí :)
      Hm, děkuji za tip, o tomhle seriálu jsem ještě neslyšela :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)