Alire Benjamin Sáenz: Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru

by - 4/08/2016

Alire Benjamin Sáenz / xxx / 368 stran

Vydáno r. 2012 (USA) a 2015 (ČR) / CooBoo / pevná vazba

Young adult / román / lbgt tématika

"Kniha má dva hrdiny, chlapce s neobvyklými jmény. Aristoteles a Dante. Každý z nich je úplně jiný, přesto si k sobě jednoho horkého letního dne na koupališti najdou cestu. Dante naučil Aristotela plavat a tím odstartoval jejich příběh.

Ačkoli nemají téměř nic společného a oba jsou samotáři, začnou trávit letní dny spolu a postupně pochopí, že mezi nimi vzniklo neobyčejně silné přátelství. A díky němu Ari a Dante zjistí ty nejdůležitější pravdy o sobě a o tom, jakými lidmi by se chtěli stát. Společně odhalí záhady vesmíru."

Pro pokračování ve čtení otevřete celý článek.

Je to sice už nějaký pátek, co byla recenze zveřejněna na webovém literární magazínu Vaše literatura, a ještě více pátků, kdy jsem ji po přečtení napsala, nicméně si myslím, že by byla škoda, abyste byli o tuto skvělou knihu s nezapomenutelnou obálkou ochuzeni. Kompletní recenzi naleznete zde.


Omlouvám se za delší pauzu a nechci sem zatahovat starosti osobního života, asvšak mometálně mám časově, ale i psychicky náročné období, proto na blog nezbývá příliš času a síly. Věřím, že se tato situace změní k lepšímu, pracuji na dalších článcích. Děkuji za vaši přízeň.

You May Also Like

18 komentářů

  1. Vedela som, že si chcem túto knihu prečítať hneď ako som zbadala tú úžasnú obálku. Obsah sa mi veľmi páči tiež, takže je len otázkou času kedy si ju prečítam :)
    Je mi ľúto, že práve nemáš najlepšie obdobie v osobnom živote, ale verím, že sa dá všetko čo najskôr do poriadku. Veľa šťastia ♥

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neváhej dlouho a do knihy se pusť! :)
      Děkuji, situace už se začíná aspoň v některých bodech obracet k lepšímu :)

      Vymazat
  2. Díky za sdílení recenze a držím palce, ať je brzy co nejlépe. Dej si čas, někdy se musí vše kolem podřídit. Myslím na Tebe. <3

    OdpovědětVymazat
  3. Knižku bych si taky moc ráda přečetla. Držím ti palce, ať už bojuješ s čímkoliv a nemysli si, že blog je pro tebe povinnost. Piš, jenom když se na to cítíš a nenech si do hlavy vtloukat nic jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se nikdy nechci dostat do bodu, kdy budu na blog psát z povinnosti. Ačkoliv teď zrovna mám chuť psát jako už dlouho ne" Věnovat se blogování je pro mě určitý způsob, jak se odreagovat a myslet na jiné věci :)

      Vymazat
  4. O tejto knihe som veľa počula a vyzerá pomerne zaujímavo a originálne, takže dúfam, že sa ku knihe niekedy dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle knížku znám a docela mě i láká vzhledem k tomu, že spousta lidí včetně tebe ji vychvaluje, já si ale pořád ještě nejsem tak úplně jistá, jestli by mě tohle téma tak úplně bavilo, ale uvidíme :)
    Za pauzu se neomlouvej, každý máme občas fofr :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho tématu se vůbec neobávej, není tam nijak zbytečně přehrávané, naopak je zmíněné velmi decentně, a tudíž mě celá kniha okouzlila.

      Vymazat
  6. Knihu jsem měla půjčenou od kamarádky a nějak mě nezaujala, ale to bude asi tím, že knihy s touto tématikou zásadně bojkotuji.. Jsem divná! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale chápu tě, divná určitě nejsi. Líbí se mi, že jsi knížce dala aspoň šanci :)

      Vymazat
  7. Já nevím, mě tahle kniha zrovna dvakrát nechytla... :D Ale recenzi jsi napsala pěknou. A za pauzu se neomlouvej, hlavně si vyřeš to důležité, my počkáme, až se k blogu zase vrátíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý čtenář má jiné chutě :)Děkuji moc.
      Blogování mě teď vážně chytlo :)

      Vymazat
  8. Vypadá to zajímavě ale není to něco co bych vyhledávala :D Pěkná recenze a já taky měla dlouhou pauzu takže to chápu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za pokus nic nedáš :)
      Když já mám blogové pauzy opravdu nerada, pak se musíš rozjíždět odznova...

      Vymazat
  9. Magdi, není třeba se honit. Blog má být pro zábavu a my, co Tvé články milujeme si na nějaký další rádi počkáme :) Ať je Ti brzy lépe,
    měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásná slova! Kvůli nim mám hned větší chuť zase něco napsat, když vidím, že moje tvorba je lidem pro radost :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)