Kdo s koho #3 (knižní projekt)

by - 5/08/2016

Ahoj,
projížděla jsem poslední články a říkala si, že by to po velmi dlouhé době zoufale chtělo nějakou  recenzi, jenže jsem nedávno jednu psala pro Vaši literaturu a ta ještě není zveřejněná, abych mohla přihodit odkaz. A k napsání jiné potřebuji nejdřív něco přečíst. Nebojte, následující článek bude jistojistě recenze.

A tak jsem tu dnes s pokračováním knižního projektu, který má na svědomí Martina z blogu Knižní-svět. V tomto, v pořadí již třetím článku z rubriky, se opět utkají literární hrdinové ze tří milostných trojúhelníků. O koho půjde tentokrát a kdo z nich si získal moje srdce?


1) Joe vs. Toby


zdroj
Jako první jsem vybrala právě čtenou knihu Nebe je všude. Hlavní postavou, sedmnáctiletou Lennie zmítají složité pocity ohledně dvou kluků v jejím okolí. Přinejmenším s Tobym je to mírně řečeno komplikované, protože to byl kluk její mrtvé sestry Bailey. Možná právě proto, že se obou tolik dotýká její ztráta, jsou k sobě neuvěřitelnou silou přitahováni. Jenže pak tu máme ještě Joea, fantastického a věčně rozesmátého francouze, který umí fantasticky hrát hned na několik nástrojů. A Lennie penduje mezi nimi, zmatená svými city a splašenými hormony.

Ačkoliv jsem knihu ještě nedočetla, moje sympatie si rozhodně získal Joe. Možná kvůli svému francouzskému původu, nebo permanentně dobré náladě. Každopádně měl na Lennie lepší vliv než jeho rival Toby a mně byl také o mnoho sympatičtější.

2) Kniha vs. Kočka
zdroj

Hlavně se nesmějte, to jsou vážně jejich jména. Do trojúhelníku patří ještě dívka Hope, která má trošku problém vybrat si pravého hrdinu svého srdce. Upozorňuji, že celá kniha - Útěk z teritoria smrti - je spíš pro mladší čtenáře a mnoho věcí, situací a vztahů mi přišlo docela naivních a nedomyšlených, výjimkou nejsou ani milostné city postav. Jelikož bych Knihu nejspíš popsala jako hloupoučkého a nesnesitelného, zatímco Kočku bych z celé party naopak označila za nejsympatičtějšího, volba je jasná. Nešlo však o nějaký rozsáhlý milostný trojúhelník, sem tam se objevilo pár zmínek a znejisťujících pocitů, asi se autor snažil o zpestření, což se mu upřímně moc nedařilo.

3) Liam vs. Derren


Tohle je nejlehčí rozhodování vůbec. Jelikož mi z knihy Volání sirény: Prokletí od Michaely Burdové nebyla sympatická ani jedna postava (nebo si aspoň nepamatuji, že bych ke komukoliv pocítila aspoň maličký záchvěv kladné emoce), je mi absolutně fuk, s kým nakonec Larissa skončí. Ať už to bude Liam nebo Derren, oba dva bratry bych (kdyby byli skuteční, žejo) upřímně politovala. I když byli buď moc otravní, naivní, nebo egoističtí atd., Larissa je se svými špatnými vlastnostmi hravě překonala - takovou fúrii bych nepřála nikomu z nich ;)

Četli jste některou ze zmiňovaných knih? A jaký máte názor vy?


You May Also Like

14 komentářů

  1. Všechny knihy znám, ale paradoxně ani jednu jsem zatím nečetla. Volání sirény bych si ale do budoucna ráda přečetla, tak doufám, že budu mít k postavám lepší vztah :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu knihu, takže nemohu souhlasit nebo nesouhlasit :).

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel, já tedy žádnou z knih nečetla, nicméně celé se mi to zdá jako skvělý nápad, takže mě tyhle články baví i přesto, že se k nim nemůžu moc vyjádřit :)
    Na recenzi se moc těším.
    Měj se krásně, Magdi

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna čtu také Nebe je všude a taky bych si vybrala Joe od začátku na mě působí mnohem líp než Toby :)
    Zbylé knihy jsem nečetla, každopádně Kniha a Kočka-proč sakra tyhle jména? :D Hah, asi si knihu budu muset přečíst, protože to by mě fakt zajímalo, jak se někdo může jmenovat Kniha a Kočka :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to tak autorka i zamýšlela :)
      Jsou to jejich přezdívky, asi chtěli být originální! :)

      Vymazat
  5. Četla jsem jenom poslední z tvého výběru a tam mi to bylo upřímně jedno :D Jinak Útěk z teritoria smrti mám doma, ale ještě jsem se ke knize nedostala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, jak moc mi postavy lezly na nervy, jsem taky neměla moc času řešit, komu fandím :p

      Vymazat
  6. Knihy sice znám, ale nečetla jsem žádnou :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak osobne si neviem vybrať nikoho, keďže tieto tituly som nečítala a preto nemám na postavy žiadny názor :D Je škoda, že napr. pri poslednej sérii ťa ani jedna z postáv nezaujala, ono potom príbeh nie je až taký pútavý pre čitateľa, ale občas to tak skrátka je :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)