Mini Život filmového diváka (March, April)

by - 5/03/2016


Ahoj,
proč jen si já nezapisuji zhlédnuté filmy stejně jako si dělám seznam přečtených knih? Usnadnilo by to tolik věcí! Například bych teď nemusela namáhavě lovit v hlubinách mé paměti, jaké filmy jsem od posledního Života filmového diváka viděla. Tento článek má trefnou předponu mini, protože bude opravdu krátký. Já si na víc filmů totiž nejspíš nevzpomenu. :p
Filmy

     

Čistá duše mě překvapila. Zatímco ze začátku mě ani moc nebavila,  v druhé polovině jsem se do filmu s nepřekonatelnou naléhavostí bláznivě zamilovala, nemohla jsem odtrhnout pohled, příběh Johna Nashe i herecké výkony Russela Crowea mě fascinovaly. Revenant mě naopak zklamal. Za Oskara jsem očekávala něco víc než pouze krásné záběry zasněžené krajiny. Přestože měl film svoje kouzlo, zkrátka jsem očekávala mnohem víc, ačkoliv Leův výkon byl jako vždy dobrý. Jenže jinde hrál ještě lépe. Fakjů, pane učiteli je příšerná blbost plná klišé (hlavně na závěr), ale pokud chcete úplně vypnout a smát se přihlouplým scénkám a vtípkům, je pro vás to pravé. O Páté vlně jsem se podrobně rozepsala v recenzi. Podle mě krásně dokreslila knihu, ale nevím, co bych na ni řekla, kdybych knižní předlohu nečetla. Fun size, neboli Kde je Albert? je další neskutečná středoškolská blbost určená výhradně k relaxaci a lacinému pobavení, nicméně nemůžu říct, že by se mi nelíbila. Na Lovec: Zimní válka jsem byla s kamarádkou v kině hlavně proto, že lístek stál jen 50 korun. Na film jsem se sice chtěla podívat, ale nešlo o nutnost. Nakonec se mi ovšem líbil, obdivovala jsem především kulisy, dokonalé kostýmy královen a samozřejmě Chrise. Akorát jsem se možná předtím měla podívat na Sněhurku a Lovce, na které tento film částečně navazuje.

Nejlepší film

Bezpochyby Čistá duše. Film je z roku 2001, ale už dlouho mě žádný snímek tolik nezasáhl a nepřipoutal oči k obrazovce. Upozorňuji, že je to trochu náročnější, psychologické téma, což ovšem nemá nikoho odradit! Podívejte se na něj.

Nejhorší fim

Ani tady není potřeba váhat. Celou dobu to docela šlo a já se občas i upřímně zasmála. Ale konec svojí vyumělkovaností všechno absolutně pohřbil a z filmu se stal solidní kýč. Uvidím, jestli se pustím do druhého dílu.

Nejlepší rozuzlení/konec

Opět jsem vybrala Čistou duši. Právě rozuzlení, odhalení pravdy se mě dotklo nejvíc.

Nejhorší rozuzlení/konec

Jaké to pro všechny překvapení? O zakončení Fakjů, pane učiteli jsem už řekla dost :D

Nejočekávanější film

Páté vlny jsem se nemohla dočkat, těšila jsem se na ni už dva měsíce dopředu! Nakonec moje očekávaní nezklamala.

Největší překvapení

Bohužel jsem Revenanta vybrala jako největší překvapení v negativním slova smyslu. Hrozně jsem se na něj těšila, ale když jsem se dokoukala, marně jsem se ptala, co na něm všichni vidí a za co Leo dostal Oskara? (Já vím, že pro něj role a hraní byly hodně fyzicky náročné).

Seriály

 

Jelikož se v Záblesku budoucnosti pomalu blížím ke konci a pořád se mi líbí, potřebovala jsem najít nějaký další seriál. Chystám se sice na druhý pokud Games of thrones, ale do něj se na tvrdo pustím, že dokoukám poslední díly Záblesku. V jednom článku mě zaujal seriál Young and hungry. Vypadal jako slušná blbost. Zkusila jsem první díl, pak druhý... a už jsem v druhé sérii! Vážně doporučuji, dobře se na něj kouká, epizody letí jedna za druhou, navíc se nejspíš výtečně pobavíte. Akorát jsem zanedbávala HIMYM :/

To je pro dnešní neúplný článek všechno. Je dost možné, že jsem vážně na nějaký film zapomněla. A co vy? :)


You May Also Like

14 komentářů

  1. Ja treba filmy pravidelne hodnotim na CSFD, tak pak vidim, co jsem zkoukla :)
    Revenant me take zklamal. Na patou vlnu a Lovce se urco taky mrknu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu jsem se stále ještě nedokopala :p Pak to dopadá, jak to dopadá.

      Vymazat
  2. Z Páté vlny jsem byla hodně zklamaná a už to asi nikdy víckrát nechci vidět :D To si radši znovu přečtu knihu :D Do Revenanta jsem se vůbec nepouštěla, protože mě před tím bratr varoval, Fakjů, pane učiteli, to jsem si pustila jenom kvůli tomu, že jsem chtěla procvičit němčinu, ale zase tak strašné mi to nepřipadalo, prostě oddechovka :D A na Lovce se teprve chystám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně si myslím, že musel zklamat ty, co knihu nečetli, bez ní je takový nekompletní.
      Já si právě myslela, že Revenant je úžasný :D

      Vymazat
  3. Opravdu hodně jsi mě nalákala na Čistou duši. O filmu jsem nikdy dřív neslyšela, ale myslím, že by to mohl být film přesně pro mě. I na Zmrtvýchvstání se chystám, ovšem vzhledem k několika ne moc pozitivním názorům budu k tomuto snímku přistupovat opatrněji.
    Měj se krásně, Magdi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ráda, když se na ní podíváš a pak napíšeš názor :)
      Na Revenanta si dej pozor! ;)

      Vymazat
  4. Náhodou, mne sa Fak jú, pán profesor páčilo, aj dvojka bola dobrá :D Ja som to brala ako takú jednoduchú komédiu, ktorá ma pobavila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží, co od filmu čekáš. Byl vlastně fajn, jenom ten konec... :D

      Vymazat
  5. Super, na nektere kousky se taky chystam :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem ze zmiňovaných kousků viděla jen Revenant - ale kupodivu se mi moc líbil :) Jinak se už delší dobu chystám taky na Pátou vlnu, jsem hrozně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minimálně záběry krajiny se mi líbily, za to palec nahoru :)

      Vymazat
  7. Já Fajů pane učiteli naprosto miluju, protože je to totální hovadina :-D Ale je to prostě vtipný! Určitě se mrkni i na druhý díl, protože se tam nebude objevovat ''Šnáblštetová'' nebo jak se to čte :-D
    Revenant mě také hodně zklamal :/
    Pátá vlna byla úžasná a na Lovce se také chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy taková blbost přijde vhod, to je pravda :)
      Na dvojku mám také v plánu se podívat :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)