Unboxing #18, jedna výhra a odměna za vysvědčení

by - 7/03/2016


Ahoj,
vítám vás u článku s možná nejdelším názvem v historii blogu. Nechci přehánět, ale vězte, že tenhle článek praská ve švech. Je docela s podivem, kolik se knižních přrůstků se do něj vešlo. V mobilu se mi totiž začaly hromadit fotky, takže jsem usoudila, že je nejvyšší čas s nimi nějak naložit. Nebo počkám ještě chvíli a bude třeba článků dvou.
Začněme unboxingem č. 1. Doufám, že máte rádi šmouly.


V případě prvního balíčku jsem ještě věděla, co mě čeká uvnitř. S rozbalováním mi pomáhali tihle malí, modří mužíci.

 

Z kartónu a fólie na mě nakonec vykoukla Lež, recenzní výtisk od nakladatelství Domino. Teď by se hodilo veliké díky!


Obálka je sice jednoduchá, ale elegantní a přebal je ze zajímavého, nezvyklého materiálu. Podle anotace to bude docela psycho, takže jsem samozřejmě zvědavá!

***
Plynule se přesouváme k balíku č. 2. Rozbalovala jsem ho, když jsem zrovna skončila v knihovně kvůli jednomu projektu, proto jsem proběhla všechny regály a k focení si vypůjčila pár knih (pro efekt ;


Narozdíl od Lži jsem neměla nejmenší tušení, jaká kniha na mne vykoukne (usoudila jsem, že se nejedná o bombu). Věřili byste tomu? Prostě vám jednoho dne přijde z pošty lístek, že vás tam čeká zásilka. Nemusíte za ni platit ani korunu, ale zároveň nemůžete zaboha přijít na to, co by to mohlo být!


Konec napínání, je to kniha Touhy od Táni Keleové - Vasilkové. A v tu chvíli se mi rozsvítilo...


Možná znáte internetový knižní magazín Vaše literatura, s nímž mimochodem spolupracuji. Kromě recenzí a dalších článků o knihách tam pravidelně najdete i soutěže o velmi pěkné ceny.


I já se občas do některé ze soutěží zapojím a pak čekám, až se na mě usměje štěstí. Jak vidíte, jednou na to přece došlo a já vyhrála knihu Touhy! Ale mohli mi aspoň napsat, že mi ji posílají... Na druhou stranu jsem prožila to nejnapínavější rozbalování.

***

Nůžky a nehty necháme stranou, tentokrát se jedná jen o knižní přírůstky. Pravděpodobně ani vás neminula informace, že proběhlo vysvědčení. Jelikož já jsem s tím svým nadmíru spokojená (jen jedna dvojka z matiky), rozhodla jsem se odměnit. Samozřejmě knižně.


Vysvědčení sotva začínalo chladnout a já už spěchala do Dobrovského. Vyhlásili totiž až 20% slevu na zakoupené knihy, pokud jim přinesete ukázat svoje vysvědčení. Pořídila jsem si Amy & Roger na cestě, protože kdy jindy číst tuto knihu, než právě v létě?


Další den moje kroky směřovaly do LK. Už opravdu dlouhou dobu jsem tam nebyla a zajímalo mě, co pěkného tam objevím, poslední dobou přichází se stále většími perličkami... Po nekonečném vybírání a váhání (a kontrole peněženky) jsem odešla pouze s třemi knihami - 47 róninů, Vlny zmítané krví a Tma a prázdnota.


Moje čtyřnásobná odměna za píli během roku a hodiny stráveném nad učením :D

Dnešní článek už je u konce. Jak vidíte, knihy se mi hromadí, ale nová, prostornější knihovnička pořád nikde!

You May Also Like

24 komentářů

  1. Skvělé přírůstky, v Levných knihách jsem tento měsíc také byla a pořídila jsem si tam hned několik kousků.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mam rada kdyz mi prijde balicek a nic necekam. Ehm kdo asi ne :D A ty knizky z knihovny pro efekt me docela vydesily, sem si rikala jak se ti to doo toho balicku jednoho veslo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hrozně milé :)
      Hm, to je dobrý nápad - bezedný balíček plný knih! :D

      Vymazat
  3. Páni, tolik skvělých knih! :) Dávám ti slunce vypadá sympaticky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vypadá, i když tam je spíš jen pro efekt jako doplněk :D

      Vymazat
  4. Pěkné! Moc se mi líbí to překvapení, miluji, když mi přijde i obyčejný dopis a já nevím, od koho je a dojde mi to, až když ho začnu číst.
    Já jsem na školu letos dost kašlala, takže mi přibila čtvrtá dvojka. V prvním pololetí jsem měla 2 z matiky, zemáku, angličtiny. Na konci z matiky, zemáku, fyziky a chemie. Jsem ráda, že jsem vytáhla angličtinu, protože na té mi záleží. Zbytek předmětů je mi z tohohle výčtu jedno. Nikdy jsem nebyla přírodovědně zaměřený člověk, a i když mě to baví (mám ráda chemii), nebaví mě se učit tunu věcí zpaměti. A taky taneční a večerní čajky byly zajímavější. Neučila jsem se v prvním pololetí, proč bych to dělala v druhém. :-D Ale stejně jsem za svoje známky ráda, neodráží to znalosti, protože vím stejně víc než někteří čistí jedničkáři, kteří ale mají tu píli se to aspoň nadrtit. Každý má něco :-).

    Byly jsme po vysvědčení s holkama v Aidě, a pak do Dobrovského, jedna z nich si kupovala Odmaturuj z biologie. A tak jsem neodolala a ukázala jsem vysvědčení a utratila šest set čtyřicet osm korun za Greye (kterého jsem si koupila jen tak ze srandy, abych si taky jednou přečetla něco hrozného, když jsem nečetla 50 odstínů) a pak Zabijáka od autora Stoletého staříka, protože dvě předchozí knížky od autora četla a těším se na to. Takže jsem utratila šest a půl hodin mé práce, ale tak peníze byly a budou. :-D Těším se, až napíšeš, jak se ti četlo 47 roninů. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, překvapení mají své jedinečné kouzlo, ale ty chvilky před, než se dostaneš dovnitř! :D
      Každý má nějaký přístup, já jsem na známky hold perfekcionista a jen tak se neučit - to by u mě neprošlo :) O Zabijákovi jsem už slyšela, ale zatím se na něj nechystám :)

      Nevím, jestli by se mi chtělo utrácet tolik peněz zrovna za takový tip knihy, ale proč neudělat něco spontánního? :)

      Vymazat
  5. Téda to je hromada zaujímavých kníh pekne pokope, gratulujem k toľkým prírastkom do knižnice :D

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé, pěkné knížky :-) gratuluji k tak pěkným přírůstkům

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné přírůstky, moc se těším na tvůj názor na Lež, mě se líbila hodně! Tvoje vysvědčení je udivující! Jsi dobrá, to já bych se odměnila ještě aspoň jednou tolik (měla bys o tom zapřemýšlet, ale nechci tě ponoukat :D) Měj se krásně a užij si krasavice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda slyším pozitivní ohlasy :)
      Děkuji moc :) Já bych moc ráda, ale to by mi to musel začít někdo sponzorovat :D

      Vymazat
  8. Parádní přírůstky :) Přeji pěkné čtení :D

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné kousky, užij si jejich čtení! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Za vysvědčení je vždycky nutná odměna.:) Amy a Roger jsem si pořídila na jaře, aby se mi na léto lépe čekalo.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, za všechny hodiny strávené učením si žádají výjimečnou odměnu :)
      To je taky dobrý nápad :)

      Vymazat
  11. Nejdříve trochu opožděně gratuluji k vysvědčení! :)
    Lež jsem zatím nikde neviděla, ale za to jsem poznala hned několik knížek, které patří k mým oblíbeným. Andrew Fukuda je úžasný spisovatel, celá série je hrozně čtivá. Oblíbená je i Já nejsem neviditelná, Oheň nebo Dám ti slunce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spousta lidí naopak Hon a ostatní díly spíš kritizuje, ale já musím souhlasit s tebou, je to perfektní série! :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)