Kdo s koho #4 (knižní projekt)

by - 9/17/2016


Ahoj,
řekla bych, že tento projekt lehce upadá v zapomnění, už hodně dlouho jsem u nikoho na blogu neviděla další pokračování (minimálně u sebe ne :D). Nebo jen špatně hledám. Ono knih s milostnými trojúhelníky taky není nekonečné množství, zásoby jsou omezené a vyčerpatelné. Nicméně mě se povedlo za poslední dobu narazit na několik knížek, kde milostný trojúhelník hlavních postav hraje významnou roli, proto jsem se rozhodla oprášit tuto sérii a vlít jí čerstvou krev do žil.

Jinak připomínám, že projekt vymyslela Martina z blogu Knižní svět a pokud máte chuť zapojit se, samozřejmě můžete také.

Jinak pozor! Článek může obsahovat spoilery týkající se milostných trojúhelníků.

1) Will vs. Jem (Pekelné stroje)

Výsledek obrázku pro pekelné stroje will versus jem

V Pekelných strojích od Cassandry Clare si milostného trojúhelníku musí všimnout i sebevíce nepozorný čtenář. Ukrutný souboj o Tessino srdce probíhá konkrétně mezi Williamem Herondalem a jeho velmi blízkým přítelem Jamesem Carstairem. To vše samozřejmě ve velkolepém stylu viktoriánské Anglie.
Jelikož jsem zatím četla jen první dva a závěr trilogie s názvem Mechanická princezna mě terpve čeká, nemohu si být stoprocentně jistá, s kým nakonec Tessa skončí. Přikláním se však spíš k týmu Jem, protože je mi o kus sympatičtější než Will (což nezpůsobuje jen Willovo otřesné chování, které se ve dvojce pak náležitě vysvětlí).

2) Aaron vs. Max 

Výsledek obrázku pro kečupová mračna

Další, byť trochu neobvyklý milostný trojúhelník bychom mohli najít v zářivě červené knize Kečupová mračna. Neobvyklým proto, že oba kluci po většinu času vlastně netuší, že soupeří o srdce jedné dívky. Když ovšem dojde k odhalení, pořádně si vjedou do vlasů, až to neskončí dobře.
Vůbec nevím, jestli vybrat Maxe či Aarona. Zatímco jednoho mám o kousek raději povahově, druhého zase lituju. A myslím, že hlavní hrdinka si vzhledem ke svému chování nezasloužila ani jednoho. Takže vyřešeno, ne?

3) Peter vs. Andy


Výsledek obrázku pro vsichni-jsme-hledeli-vzhuru

Milostný trojúhelník zde sice nehraje výraznou roli, autor ho tam dosadil spíš pro zpestření a poměrně rychle ho i rozsekl. Přesto tam je a já se mám nad kým rozhodovat. Mezi Andy a Peterem stojí Eliza a oba chlapci oni jeví různými způsoby zájem.
Kdybych mohla, dosadila bych k Elize Andyho, během čtení jsem si ho oblíbila mnohem více než Petera. Ale já nejsem spisovatel, že ano...

Pro dnešek vše. Jaké jsou vaše volby?


You May Also Like

12 komentářů

  1. *kdo s koho
    Z jmenovaných jsem četla jen Pekelné stroje a tam jsem za Willa, i když Jema mám taky hodně ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, díky za upozornění! Už jsem nad tím kdysi dumala a zase na to zapomněla :D

      Vymazat
  2. Četla jsem pouze první sérii, ale už si nevybavuji, komu jsem fandila :D

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem jen Kečupová mračna a pořád se jaksi nemohu rozhodnout, ale s tím, že si hlavní hrdinka nezasloužila ani jednoho naprosto souhlasím! :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem zatím nečetla ani jednu knihu, ale mám v plánu úplně všechny :D

    OdpovědětVymazat
  5. Pri prvej trojici mi je sympatickejší Jem, i keď som zatiaľ čítala iba prvé dva diely :-) Zvyšné knihy som nečítala, takže neviem posúdiť :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se tenhle projekt moc líbí, ale taky jsme na něj už nějaký ten čas nenarazila.
    Pekelné stroje hodlám číst, takže bych si nerada spoilerovala, ale třeba hned ten druhý trojúhelník vypadá dost zajímavě :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nespoileruj si, ale myslím, že brzo pochopíš, o koho půjde :D

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)