Život knihomola (holiday 2016)

by - 9/04/2016


Ahoj,
prázdniny jsou za námi (ne že by to někdo ještě nevěděl, že jo). Na začátku července jsem si trochu naivně plánovala, že zvládnu přelouskat 16 knih a možná ještě víc, ale jak už to bývá, na čtení jsem nakonec měla mnohem méně času. Nicméně jsem si nevedla vůbec špatně.


Přečetla jsem...

Výsledek obrázku pro proč jsme se rozešli Výsledek obrázku pro mechanický princ Výsledek obrázku pro lež c. l. taylor Výsledek obrázku pro snídaně u tiffanyho kniha Výsledek obrázku pro spalující nenávist kniha Výsledek obrázku pro kabinet milostných dopisů kniha Výsledek obrázku pro alchymie věčnosti kniha Výsledek obrázku pro nekonečné mořekniha Výsledek obrázku pro amy a roger na cestě kniha Výsledek obrázku pro nejistý zítřek  kniha Výsledek obrázku pro sanctum  kniha Výsledek obrázku pro kečupová mračna kniha

Hodnotím...

Proč jsme se rozešli je pěkná kniha, ale spíše po stránce ilustrační než samotným obsahem. Nicméně četla se mi dobře, pokud chcete něco oddechového, sáhnět se právě po ní.
Mechanický princ se autorce povedl, dokonce ještě víc než první díl, ubylo popisu a naopak přibylo akce a nečekaných zvratů, takže se velmi těším na závěrečné finále. 
I když psychothrillerů moc neholduji, Lež mě hodně zaujala. Líbilo se mi střídání minulosti se součastností, což zvyšovalo už tak obrovské napětí. 
Snídaně u Tiffanyho patří mezi klasiku a konečně jsem se k ní dostala i já. Čekala jsem sice příběh o úplně něčem jiném, ale mohu říct, že se mi kniha líbila více než film. 
K Spalující nenávisti, druhému dílu Legendy Alfů jsem se dostala s dost velkým časovým odstupem, takže jsem chvíli trochu tápala, než jsem si rozpomněla na všechny postavy a události z minulého dílu. Kniha se mi líbila, ale místy mi přišla už zdlouhavá.
Občas se stane, že vám kniha vůbec nesedne a Kabinet milostných dopisů je toho zdárným případem, bojovala jsem ovšem statečně a vytrvale. Ale oddechla jsem si, když jsem knížku konečně dočetla. 
Alchymie věčnosti mě příjemně překvapila, dokonce jsem litovala, že byla tak krátká a málem jsem se hned pustila do druhé dílu.
Po brilantní Páté vlně jsem se s chutí pustila do druhého dílu s názvem Nekonečné moře. Ačkoliv mu nechyběla stejná čtivost ani akční děj a napínavé scény, přece jenom bych ho ohodnotila jako trochu slabší. Uvidíme, jak se vydaří Poslední hvězda.
Amy a Roger na cestě byla must-read tohoto léta a opravdu jsem se na čtení těšila. Moje očekávání byla vysoká a kniha je naštěstí do puntíku splnila. Jako oddechovku na léto rozhodně doporučuji!
Nejistý zítřek byl sice mnohem zamotanější než Alchymie věčnosti, ale bavil mě a četl se mi stejně dobře.
Do Sanctum jsem se pustila spíš kvůli tomu, že jsem kdysi četla první díl. A jelikož to také nebylo v poslední době, musela jsem se důkladně rozvzpomínat. Strašidelné fotografie opět nezklamaly, ale jinak řadím knihu spíš mezi průměr.
Kečupová mračna mi doporučilo hned několik lidí v mém okolí. Dostalo se mi čtivého, zajímavě podaného a originálního příběhu, se kterým jsem naprosto spokojená. Jedině mírně nesympatie k hlavní hrdince to kazí. Ale uznejte, Alice byla vážně mrcha.

Kniha měsíce...

Výsledek obrázku pro mechanický princ
ČERVENEC

Za červenec jsem jako knihu měsíce zvolila Mechanického prince, i když mu na paty šlape Lež. Nicméně díky své čtivosti, napětí, množství akce a nečekaných zvratů a samozřejmě nezaměnitelné atmosféře viktoriánského Londýna vítězí druhý díl Pekelných strojů.


Výsledek obrázku pro amy a roger na cestě kniha
SRPEN
Ke všem ostatním knihám z měsíce srpna mám vždy nějakou malou výtku, ale u Amy a Rogera neshledávám snad nic, co by mi vyloženě vadilo, proto ji vyhlašuji za knihu měsíce srpna.

Statistiky...

Za prázdniny jsem přelouskala celkem 12 knih, průměrně tedy 6 na měsíc. Respektive 5,5 za červenec a 6,5 za srpen, chceme - li být přesní. Počet stran vychází na 3819, takže si nemám na co stěžovat.
Nerozečetla jsem žádnou novou sérii, dokonce jsem jednu stihla přelouskat komletně. A ve čtyřech sérií jsem zvládla postoupit dál. Zatímco 4 knihy jsem si půjčila z knihovny, dvě jsem obdržela jako recenzní výtisky, zbylých 5 jsem si pořídila sama.

Ulovila jsem...


Prázdniny nebyly na nové přírůstky zrovna dvakrát bohaté, přesto se mi povedlo ulovit těchto pět krásek. Tři hned zkraje července jako odměnu za vysvědčení - Amy a Rogers na cestě, Vlny zmítané krví, Tma a prázdnota - a zbylé dvě mi dorazily až v druhé polovině srpna jako recenzní výtisky - Apokalypsa Z a Stínová královna.

Pro dnešní článek vše. Jak se dařilo vám? :)

You May Also Like

24 komentářů

  1. Stínovou královnu si chci také přečíst. Apokalypsa Z byla fajn, mám ráda téma zombie. A série Les rukou a zubů se mi líbila, ale ještě mi zbývá přeříst poslední díl.
    A přečetla jsi toho hodně, pro mě léto bylo dost bídné, ale s tím jsem počítala :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsem dokonce Apokalypsu Z poprvé viděla u tebe! :)
      Mně se tedy Les rukou a zubů až tolik nelíbil, ale jsem zvdavá na další díly :)

      Vymazat
  2. Koukám, že sis vůbec nevedla špatně! Dvanáct knih je super výkon, obzvlášť, když většina z nich byla fajn. Mně se přes léto povedlo jedenáct, ale to je kvůli tomu, že jsem celý srpen skoro nečetla.

    Na knihu Amy a Roger na cestě mi už spousta lidí dala pozitivní názor, takže se po knize určitě mrknu. Shadowhuntery od Cassandry Clare znám jenom v seriálové podobě (ani film jsem neviděla, jsem hrozná), ale pořád nevím, jestli chci sérii i číst. Mimochodem, prosmtě, potřebuju objasnit, jakej problém má Will Herondale s kachnama. Všude na tumblru vídám tyhle kachnové inside džouky a pořád mi nikdo nebyl schopný říct, co to sakra má být. A mně to nedá spát. Takže bys byla skvělá, kdybys mi to jenom třeba okrajově vysvětlila. :D

    I přírůstky máš tenhle měsíc pěkné. Všechny si je krásně užij. :) Měj se nádherně a krásná zbytek neděle přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se urodí samé dobré knihy :)
      Jedenáct knížek je také velmi uctihodný výkon :)

      Vymazat
  3. Četla jsem Mechanického prince a Amy a Rogera, s oběma jsem byla velmi spokojená, jsou to parádní knížky! :) Jinak Alchymii večnosti s druhým dílem jsem si zrovna v srpnu pořídila, ale ještě jsem je nečetla, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou :)
      Věřím, že se ti budou líbit :)

      Vymazat
  4. Páni, zvládla jsi toho opravdu hodně, já osobně jsem hodně zvědavá na Nekonečné moře, do kterého bych se už pomalu měla pustit také :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mě překvapilo, nevím, jestli v dobrém slova smyslu nebo ne... Ale špatné rozhodně nebylo! :)

      Vymazat
  5. Á, nemůžu se dočkat až mi to všechno půjčiš :D :D Stínová královna ♡

    OdpovědětVymazat
  6. Nahodou sis vedla dobre. Ja pres leto taky moc nenakupovala. Vetsina knih, ktere mam na seznamu vychazi az na podzim... Takze stale cekam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk pořádně někde lítalo, takže na nákupy nějak nezbyl čas. :)
      Podzim bude bohatý :)

      Vymazat
  7. Sanctum si chci taky přečíst, ale kupovat se mi nechce. Asylum jsem nakonec prodala, protože mě to moc nebavilo. :D
    Stínovou královnu už mám taky v knihovně a moc se na ní těším. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych za něj asi taky peníze nedala :D Na přečtení dobré, ale na pořízení zase ne :D

      Vymazat
  8. Miluju Tiffanyho. ♥
    Chtěla bych si přečíst Kečupová mračna a Amy a Roger. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě knížky byly fajn, i když Amy a Roger mnohem víc! :)

      Vymazat
  9. Gratuluji ke skvělým číslům! :)
    Amy a Rogera jsem chtěla také přelouskat, ale jaksi to nevyšlo, takže si ji schovávám na příští léto :/
    Na Pekelné stroje a Alchymii věčnosti se také chystám, tak snad budu stejně nadšená :)
    A Kečupkami a Alicí souhlasím. Také mi moc sympatická nebyla :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)
      Týjo, to bude dlouhé čekání :D Ale vyplatí se přečíst si knížku v létě :)
      Pěkná potvora to byla :D

      Vymazat
  10. prave dnes asi docitan jednu knihu tak zajtra pojdem lovit kecupove mracna :)
    Pozyvam na luxusnu giveaway o setrnu kulmu ROWENTA a vyrobky DOVE :) tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  11. tyjo to je dost prectenych knizek, to ja jsem posledni dobou nejaka zpomalena :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Prečítala si toho veľa, gratulujem :D Z tohto zoznamu som čítala Mechanického princa, tiež teraz cez prázdniny a páčil sa mi. Alchýmie věčnosti i pokračovanie som čítala už dávnejšie, ale mňa tieto knihy až tak neoslovili, nie, že by boli zlé :-) Každopádne myslím, že máš za sebou úspešné prázdniny, nové prírastky sú tiež super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, že minimálně po čtenářské stránce se prázdniny povedly :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)