Život filmového diváka (Aug, Sept aneb co si pamatuji)

by - 10/12/2016


Ahoj,
Život knihomola tu nebyl opravdu dlouho, i přestože se mi především přes prázdniny povedlo nastřádat úctyhodný počet zhlédnutých filmů a především seriálů! Ty mě poslední dobou baví ze všeho nejvíc. Proto se připravte na trochu delší a pořádně nadupaný článek plný filmových i seriálových tipů viděných za poslední ne dva, ale dokonce tři měsíce (nebo minimálně ty, které si pamatuji).


Filmy

Výsledek obrázku pro shutter island Výsledek obrázku pro jak porodit a nezbláznit se Výsledek obrázku pro 21 jump street Výsledek obrázku pro hunger games mockingjay movie Výsledek obrázku pro odebrat z přátel Výsledek obrázku pro temné nebe Výsledek obrázku pro deadpool film Výsledek obrázku pro hunger games mockingjay part 2 Výsledek obrázku pro hardcore henry Výsledek obrázku pro machři 2 Výsledek obrázku pro american ultra Výsledek obrázku pro fair game Výsledek obrázku Výsledek obrázku pro ulice cloverfield 10 plakát Výsledek obrázku pro agent bez minulosti Výsledek obrázku pro thor 2 Výsledek obrázku pro annabelle Výsledek obrázku pro 13 hodin tajní vojáci z benghází

Prokletý ostrov, Jak porodit a nezbláznit se, 21 jump street, Hunger games: Síla vzdoru 1. část, Odebrat z přátel, Temné nebe, Deadpool, Hunger games: Síla vzdoru 2. část, Hardcore Henry, Machři 25, American ultra, Fair game, Sebevražedný oddíl, Ulice Cloverfield 10, Jason Bourne: Agent bez minulosti, Thor: Temný svět, Annabelle, 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází

Nejlepší film

Výsledek obrázku pro ulice cloverfield 10 plakát

Vybrala jsem možná dost překvapivě Ulici Cloverfield 10. Mám sice několik dalších vážných adeptů do první kategorie, nakonec jsem se rozhodla pro tento snímek, neboť dokázal, že i se 3 herci (+ jednou epizodní roličkou) se dá stvořit napínavý film s dechberoucí, tísnivou atmosférou a nabitým dějem.

Nejhorší film

Výsledek obrázku pro fair game

Asi to vyzní dost tvrdě, ale kdybych neměla Fair game na recenzním DVD od Arary, asi bych film ani nedokoukala. Vůbec mě totiž neoslovil, nebavil mě a musela jsem se hodně snažit, abych ho zvládla až do konce! Neříkám, že je beznadějně ztracený, jen to rozhodně není můj šálek čaje.

Nejlepší rozuzlení/konec

Výsledek obrázku pro shutter island

Možná jsem měla jisté domněnky, přesto mi rozuzlení a odhalení skutečnosti vyrazilo dech. Film je sám o sobě dobrý, Leonardova hvězda opět září, skvělá temná atmosféra a hlavně nečekaný a zvracený konec, který ukáže, jak moc jste celou dobu byli mimo.

Nejhorší rozuzlení/konec

Výsledek obrázku pro american ultra

American ultra spadá mezi slabší filmy. Jako oddechovou akční podívanou s komediálními prvky ho sice beru. Proto jsem ho neoznačila jako nejslabší film, protože mě docela bavil, ale nemůžu mu také upřít vratký příběh a bohužel žalostný, nijaký konec.

Nejočekávanější film

Výsledek obrázku

Sebevražedný oddíl je jasná volba! Těšila jsem se na něj polovinu prázdnin a nakonec umluvila i kamarádku, aby na něj se mnou zašla do kina. Myslím, že byla pak vážně nadšená (já vždycky vybírám dobré filmy, Baru :D). Moje očekávání se vyplnilo.

Největší překvapení

Výsledek obrázku pro hardcore henry

Hardcore Henry boří veškeré hranice normálnosti, příčetnosti, zkrátka čehokoliv. A já jsem ohledně něho velmi rozpolcená. Jsem nadšená z jeho abnormality, nezvyklého pojetí a perfektního hudebního doprovodu podtrhující vražednou mánii, zhnusená a zároveň fascinovaná až sadistickým násilím a neuvěřitelnou stupiditou snímku. Byla to nekontrolovaná jízda s pofidérním až nulovým příběhem, šokující, zvrácená, svým způsobem i vtipná a pak konec - na jednu stranu dokonale korunoval absurditu toho všeho, dokázal mi na závěr vyrazit dech, ale na druhou stranu byl vážně pitomý a vlastně to žádný konec nebyl. Hardcore Henry byl každopádně největším překvapením.


Seriály

Výsledek obrázku pro the royals plakát Výsledek obrázku pro red band society plakát Výsledek obrázku pro stranger things plakát

Seriál musí být vážně dobrý, aby mě pohltil a bavil celou dobu, a zároveň by měl mít relevantní počet dílů, aby moje nadšení nezačalo uvadat. Jsem zkrátka náročný divák, a možná proto dlouho jsem nemohla najít žádný, který by mi vážně vzal dech a já litovala, že nemá víc epizod. Od posledního Života knihomola jsem však narazila hned tři perfektní seriály! 
The royals jsem sledovala epizodu za epizodu a s každou další moje nadšení rostlo. Je to neřízená párty na vrcholku britského impéria. Zhýralost královské rodiny nezná mezí. Zároveň ale obsahuje smrt, vraždu, pátrání po pravdě a šokující odhalení. Vůbec jsem čekala, že mě seriál tolik nadchne, prvně jsem ho okamžitě zavrhla, ale teď jen netrpělivě čekám na třetí řadu.
Red band society se naproti tomu odehrává v nemocnici. S Ordinací v růžové zahradě to ovšem nemá absolutně nic společného! Partu mladých pacietů si zaručeně zamilujete a 13 dílů vám bude připadat zoufale málo.
Na blogu fantasy-maniak.blogspot.cz jsem se dozvěděla o Stranger things a řekla jsem si, že je zkusím. Ukázalo se, že to byl vynikající nápad. Žánrově je to opět něco jiného, seriálu dominuje tajemná atmosféra, bezchybné osmdesátkové kulisy a vynikající až omračující herecké výkony. Ze čtveřice mladých kamarádů ještě pořád nemůžu. Jak dokáže takhle přesvědčivě hrát někdo tak malý?

Momentálně ovšem trochu tápu, nevím, do jakého seriálu se mám pustit teď. Vaše tipy a nápady ocením! A jestli máte i nějaký dobrý film, sem s ním! :)

You May Also Like

8 komentářů

  1. Super, Proklety ostrov je paradni film a mam rada i Machry. Sebevrazedny oddil a Deadpool nejlepsi filmy letosniho roku. Naopak Annabelle a Hunger Games zklamani.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  2. Veľa dobrých filmov, napr. HG či Deadpool :-) Niektoré som nevidela, takže vďaka za tip, skúsim ich pohľadať :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tady se někdo činil :-D
    21 Jump Street beru spíš jako takovou blbinu, ale člověk se u toho nasměje, tak proč ne... Mockingjay, no nejlepší podle mě (jak knižně, tak filmově) byla jednička. Ty další už byly vždycky o něco horší. Přesto mám danou sérii ráda. Deadpool mi absolutně nesedl. Nejenže jsem se docela nudila, ale ani mi ten humor nepřišel vtipný. Film jako takový mi nesedl do toho komiksového světa. Natož mezi X-meny, kde jsem Deadpoola objevila poprvé. Machři dvojka je blbina, ale já to žeru. Konečně nějaká ujetá zábava :D Co bych napsal ještě. Agent bez minulosti, celý svět Jasona Bournea je dobře promyšlený a zpracovaný. Takže rozhodně yes :-)
    Thor, řeknu jediné, marvel komiksy, to vypovídá za vše :-P No a nakonec Sebevražedný oddíl. Pro mě velké zklamání. Hlavně co se týče zaujetí dějem a taky digitálními efekty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, prázdniny a dovolená... :D
      Deadpool je dost na hraně asi chápu, že někomu už vtipný nepřijde.
      Jasona bournea bych ráda dokoukala co nejdřív :)

      Vymazat
  4. Děkuji za tipy, určitě něco z tvého výběru zkouknu :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)