Moje nedočtené knižní série

by - 11/17/2016


Ahoj,
původně jsem chtěla psát úplně o něčem jiném, ale pak jsem si u Marky přečetla článek o jejích 10 nepřečtených knižních sériích a řekla jsem si, že by vůbec nebylo na škodu, kdybych si ve své čtecím listě udělala taky trochu pořádek, abych věděla, po jakých knihách sáhnout nejdřív.
Markyin článek najdete zde.
Ale teď se pojďme pustit do seznamu mých doposud nedočtených sérií.

1. BZRK
Výsledek obrázku pro bzrk 3

Jako první zmiňuji sérii BZRK. Přečetla jsem zatím jen dva díly, které vyšly v češtině, ale třetí, jak se zdá, asi nikdo vydávat nebude, což je neskutečná škoda! Oba díly se mi totiž opravdu líbily a hrozně by mě zajímalo velkolepé finále série. Ale asi mi nezbude nic jiného, než si BZRK: Apokalypse opatřit v angličtině.

2. Divergence
Související obrázek
zdroj

Svého času o Divergenci mluvili úplně všichni, proto jsem se do prvního dílu pochopitelně pustila taky. Ale tím to prozatím skončilo. Absolutně jsem nepobrala, co všichni okolo mě na sérii tolik obdivují. Divergence se mi nelíbila a nevím, zda - li si další díly povedou lépe. Ale chci jim dát alespoň šanci.

3. Tetování krví
Výsledek obrázku pro tetování krvíVýsledek obrázku pro tetování krvíVýsledek obrázku pro tetování krví

Sérii jsem četla v době, kdy vůbec nebylo jisté, že se v češtině vydá i třetí díl. Nakonec Fragment potěšil a vydal Tetování krví znovu tentokrát i se závěrečným dílem. Já jsem se k němu ještě bohužel nedostala. Postupně si totiž celou sérii pořizuji domů, protože je to moje srdcová záležitost, a Pobočník mi zatím stále chybí. Doufám, že ho najdu pod stromečkem, a pak se do něj okamžitě pustím!

4. Fallen world
Související obrázek
zdroj

Stejně jako v případě Tetování krví dlouho vypadalo, že se posledního dílu v češtině vůbec nedočkáme. Ale naštěstí se stal zázrak a Světy, které nalezneme vydává Egmont už příští rok v dubnu. Stačí jen počkat do té doby a pak se po knize určitě vrhnu!

5. Smečka
Výsledek obrázku pro smečka série
zdroj

Přečetla jsem všechny tři díly v domnění, že se jedna o trilogii. Jenže pak se ukázalo, že existuje i čtvrtý díl s názvem Kořeny. Nerada bych nechávala sérii neuzavřenou, zvlášť když mi zbývá jediná kniha.

6. Arkádie
Výsledek obrázku
zdroj

První díl jsem kdysi obdržela jako recenzní výtisk. Pravda, kniha se mi zrovna dvakrát nelíbila, ale pokračování mě docela zajímá. Dokonce už jsem ho měla několikrát v ruce, ale pak jsem knihy vždy vrátila. S tím bych měla něco udělat!

7. Legendy Alfů
Výsledek obrázku pro legendy alfů sérieVýsledek obrázku pro legendy alfů sérieVýsledek obrázku pro legendy alfů 3Výsledek obrázku pro legendy alfů 3

S Legendami Alfů to naštěstí vypadá docela dobře, přečetla jsem dva díly, třetí mám doma v knihovničce, jenom Zuřící bouře mi zatím chybí, ale snad si ji nějak opatřím.

8. Kost přání
Výsledek obrázku pro dcera kostí a dýmu série
zdroj

Dcera kostí a dýmu mi doslova vyrazila dech, dlouho jsem nečetla nic tak skvělého. Od knihy jsem příliš neočekávala, nakonec mě ale velmi překvapila. Druhý díl byl o něco slabší, přesto jsem na závěr trilogie zvědavá. V Česku nám ho podle všeho nevydají, takže asi budu muset sáhnout po originálu.

9. Cherub
Výsledek obrázku pro cherub série
zdroj

Zde je problém následující: Série Cherub má nezanedbatelný počet dílů, které jsem ještě ke všemu četla v naprosto nahodilém pořadí, takže pořádně nevím, kterou knihu jsem četla a kterou ne. Nejlepší by bylo začít Cheruby hezky od začátku.

10.  Kronika Kambiónů
Výsledek obrázku pro kronika kambionů
zdroj

S poslední sérií to vypadá  dost bledě. Zkusila jsem Osudovou přitažlivost a dočítala jsem ji s vypětím sil. Proto váhám, jestli se mám pustit do pokračování. Když já nedočtené série nemám ráda, pak mi to dělá nepořádek v seznamu.

Máte také nějaké kostlivce ve své knihomolské skříni?


You May Also Like

28 komentářů

  1. Jsem moc ráda, že ses taky odhodlala (a dokonce ses odvážila skloňovat mou přezdívku, to se málokomu podaří! :D).
    Jinak zpětně už v Divergenci nevidím takový zázrak jako při prvním čtení, ale přece jenom je to taková moje srdcovka - když nebudeš mít velká očekávání, bude se ti líbit.
    U Fallen World váhám pro změnu zase já - nejsem si jistá, jestli se do té série chci pouštět...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím, jestli se mi to podařilo, když tak se ozvi :D
      Dobře, zkusím jí dát ještě šanci :)
      Neváhej, je naprosto skvělá! :)

      Vymazat
  2. Divergence mě také zklamala, na mě tedy čeká ještě Čtyřka, ale předchozí tři knihy se mi nijak extra nelíbily. Kronika Kambionů, no, z prvního dílu jsem byla nadšená, další dva už za moc nestojí. U Smečky jsem také nečetla poslední díl, ale určitě napravím.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se k Divergenci ještě někdy dokopu, Čtyřku asi rovnou vynechám, nemám tyhle dodatkové povídky zase tolik ráda.
      S Kronikou Kambiónů to vypadá bledě, ke konci mě už ani první díl nebavil.

      Vymazat
  3. Taky bych si měla nějaký takový článek udělat, třeba by mě to donutilo s těmi nepřečtenými sériemi nějak pohnout... Z těchto tvých mám skluz v Arkádii. Mám doma dva díly, ale k tomu třetímu se zatím stále ne a ne dostat...

    OdpovědětVymazat
  4. 1. mam jen druhy dil z LK a k tomu se urcite jen tak nedostanu, mam jine priority :-)
    2. mam prectene cele, nejlepsi byl vsak prvni dil, s kazdym dalsim se to hodne snizovalo...
    4. na posledni dil nedockave cekam a jsem velice stastna, ze nakonec bude vydany, tahle serie je skvela
    7. mam pocit, ze jsem si to nedavno davala na seznam, ale je to jedna z tech hromad, u kterych mam velky otaznik :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tolik priorit a obejvují se stále další (recenzáky), že je spíš žbožným přáním tyto série v dohledné době dočíst.

      Vymazat
  5. Ani jednu sérii neznám případně jsem ještě nečetla, je vidět, že je to jiný žánr než čtu :)
    KATY

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělý nápad, určitě článek také udělám, bylo by fajn mít konečně přehled o tom, jaké všechny série mám rozečtené :D
    Divergenci jsem zatím také nedočetla, také jsem z ní nebyla tak nadšená jako jiní..
    Myslím, že jsi na tom ještě dobře, já mám rozečteno ještě víc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám že nápad Marky se rychle ujal :)
      Jé, konečně někdo se stejným názorem :)

      Vymazat
  7. Super nápad na článok :-) Som rada, že som sa dozvedela, že Krvou tetování má pokračovanie, čítala som na základnej škole jendotku a páčila sa mi :-) Divergenciu som prečítala, záver sa mi páčil, dvojka bola o niečo slabšia :-) Arkádiu som zatiaľ čítala prvé dve časti - požičané z knižnice a tak čakám, kým tam bude trojka :D Najviac nemám rada, ak nevyjde v preklade záverečná časť, ako napr. pri Dcére dymu a kostí, je to naozaj škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát se bojím, jestli na Tetování krví nejsem už moc velká, četla jsem 2 díly docela dávno :D
      Nesnáším třetí nevydané díly -_-

      Vymazat
  8. Koukám, samé YA série. To moje nepřečtené by tvořily převážně detektivky/thrillery, možná bych si v tom taky měla někdy udělat pořádek :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív jsem četla fakt hodně YA :D Nyní ale občas sáhnu i po detektivkách a thrillerech :)
      Chaos je taky fajn :D

      Vymazat
  9. U spousty sérií jsme na tom úplně stejně - já četla Divergenci taky hlavně kvůli tomu, že o ní mluvili všichni. Sice se mi knížka docela líbila, ale jeden díl mi stačil. Na čtvrtou sérii se už pěkně dlouho chystám stejně jako na smečku. Nejvíc ze všeho měla rozohnila Dcera kostí a dýmu - a to by jeden řekl, že u nás se vydávají lecjaké sr... věci, ale to kvalitní přeložit prostě nemůžou.

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fallen wolrd je skvělý! :) Hlavně je super, že vyjde i třetí díl :)
      Taky mě to štve... :(

      Vymazat
  10. Divergenci a Smečku jsem také četla, ale to už je dlouho.. :D Jinak žádnou další neznám..

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Divergenciu som čítala je to skvelé :)
    inak krásny blog, nedáme vzájomné sledovanie? Napíš mi na blog a neber to ako reklamu :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme vlastní názor :)
      Ráda se na tvůj blog mrknu :)

      Vymazat
  12. Výborně, nejsem sama, která má spoustu rozečtených a nedokončených sérií :) Třeba poslední díl Tetování krví také nemám přečtený, i když mám tuhle sérii ráda :) A rozečtenou mám i Smečku, kde už dlouho sbírám odvahu pustit se do třetího dílu, odradily mě spoilery :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nás bude ještě mnohem víc :D
      Rychle to utíkej napravit! :)
      Spoilery jsou zabijácké, to já znám.

      Vymazat
  13. U Divergence mi chybí přelouskat poslední díl a Kost přání mám přečtenou jenom jedničku :D Jinak do ostatních sérií jsem se ještě nepouštěla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvojka u Kosti přání už není tak dobrá jako jednička, ale nechci tě odrazovat! :)

      Vymazat
  14. Vtěinu z nich neznám. :D Ale vypadají slušně, už podle obalů docela zajímavě. Znám ten problém s knihami, které nikdo zatím nepřeložil ... Já jsem třeba přečetla úžasnou knihu Rozsévač větrů, která je prvním dílem trilogie, ale vzhledem k tomu, že zbytek se nepřeložil, mám smůlu. No kdyby byl originál v angličtině, nevadí mi to, a koupím si ty další knihy tak jako tak. Jenomže originál je polsky, a i když třeba na FB pochytím, co mi Poláci ´píšou, protože ty jazyky jsou podobné, rozhodně zatím nevnímám významy všech slov, a u knihy by mi to dost vadilo. Tak budu čekat a smutně koukat. :D
    Divergenci jsem četla. První dva díly v češtině a Alianci v angličtině, ale myslím, že jsem ji nedočetla ... Bavila mě ze všech dílů nejmíň. Nicméně na všech jsem byla v kině. Šíleně jsme si oblíbila ten svět. Ani ne tak děj, ani hlavní hrdinku ne, ale ten svět, nápad na frakce, to mi přišlo šíleně dobré. Čtyřku asi ani číst moc nechci, neláká mě to. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skutečně prekérní situace, polština je i nad mé síly :D Napiš nějaký rozčilený dopis do nakladatelství, třeba je to ponoukne k akci ;)
      Já Divergenci ani neviděla, takže nemůžu soudit :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)