Nejkrásnější obálka #4

by - 11/03/2016


Ahoj,
dneska jsem si uvědomila, že skončil už měsíc říjen a začal listopad, takže bych logicky měla vzorně vydat veškerá měsíční shrnutí jako většina blogerů. Jenomže říjen byl opravdu slabý co se knih i filmů týče, dařilo se mi jedině v seriálech. Jinak jsou ovšem moje výkony bídné, takže místo chudého Života knihomola jsem si pro vás raději připravila další díl Nejkrásnější obálky, která už nevyšla pořádně dlouho!


Svět Tryllů: Dědička, Rozpolcení, Boj o trůn

Výsledek obrázku pro svět tryllůVýsledek obrázku pro svět tryllů

Možná jste si všimli, že v říjnu vyšla nová kniha od Amandy Hocking s názvem Mrazivý oheň. Před ním ale světlo světa spatřila trilogie Svět Tryllů s výraznými a velmi zdařilými obálkami, kterým vždy dominuje jedna barva. Ačkoliv červenou v lásce moc nemám, ze série jsem vybrala první díl Dědičku. Zaujaly nejen vlčí máky, ale i postava dívky, jež ze všech tří  právě zde vypadá nejlépe a nejpřirozeněji. I silueta hradu v pozadí do celkového obrazu krásně zapadá.

Zakázaná hra: Lovec, Doupě, Inferno

Výsledek obrázku pro zakázaná hra trilogieVýsledek obrázku pro zakázaná hra trilogieVýsledek obrázku pro zakázaná hra trilogie

V případě Zakázané hry, což je také trilogie, se vzhled jejich obálek nese v podobnému duchu a liší se jen v menších detailech jako jsou barvy či drobná obměna pozadí. Pro někoho může být nemožné si vybrat jednoho vítěze. Ale já mám zrovna v tomto případě zcela jasno. Vyhrává poslední díl nazvaný Inferno. Nejspíš za to mohou plameny, neboť ty ho patřičně zviditelňují, odlišují od ostatních a souhra barev se mi zdá prostě úžasná

Leviathan: Levithan, Behemót, Goliáš

Výsledek obrázku pro leviathan série

Už jsem skoro zapomněla, jak moc se mi tato série líbila! I když jsem vybrala fotku s pravděpodobně původními, americkými obálkami, v české verzi je zachovali beze změny. A přiznám se, že se mi nejvíc líbí hned ta u Leviathana, nejvíc totiž odpovídá steampunkovému a biopunkovému žánru a vůbec celé atmosféře knihy. Postavy bych na obálky vůbec nedávala.

Jaké tři vítěze jste zvolili vy?

You May Also Like

16 komentářů

  1. Líbí se mi ta steampunková pro Leviathan. Jaká byla ta série? Nečetla jsem, ale vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se líbila, je to něco jiného, odlišného a svěžího! :)

      Vymazat
  2. Svět Tryllů má opravdu nádheené obálky, jen ten obsah :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla problém s hlavní hrdinkou, takže tvoji poznámku docela chápu :)

      Vymazat
  3. Nečetla jsem žádnou z knih, ale já prostě nemám ráda lidi na obálkách, ano, občas se najde výjimka potvrzující toto pravidlo, obecně za mě ale ne. Takže pro mě je nejkrásnější ta steampunková - Leviathan :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také patří mezi mé favority :)
      Postavy na obálkách za mě ano, ale ne moc zblízka :p

      Vymazat
  4. Poznám iba prvú sériu a tá má naozaj vydarené obálky. Páčia sa mi aj tie ostatné, ktoré si sem vybrala :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Žádnou z uvedených sérii jsem nečetla, ale musím konstatovat, že celá trilogie od Amandy Hocking nese doopravdy krásné obálky! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny obálky mají něco do sebe - jako obvykle v tvých výběrech - ale tentokrát mám jasného favorita: a to hned první série :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
  7. Musím s tebou souhlasit. Tedy u Světa Tryllů jsou krásné všechny obálky, ale ta první je nejhezčí :) U Leviathana je škoda, že druhé dvě obálky nejsou ve stejném duchu jako ta první, vypadalo by to mnohem lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, měli nechat Behemóta ale Goliáše v podobném duchu :)

      Vymazat
  8. Svět Tryllů je úžasný jak zvenku tak pro mě i zevnitř <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem občas bojovala s hlavní hrdinkou :/ Ale jinak si také nemůžu stěžovat :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)