TOP 5, když... #3 | se chci decentně bát

by - 11/06/2016



Ahoj,
před pár dny jsem doháněla resty v Nejkrásnější obálce, proto jsem se rozhodla posvítit si na jiný můj rozdělaný projekt, a sice Top 5, když... Poslední díl se na blogu objevil před hodně dlouhou dobou, takže je nejvyšší čas s tím něco udělat.
Dlouho jsem přemýšlela, jaké si vybrat téma. Když byl nedávno Halloween, Dušičky, už se stmívá brzy a rozednívá naopak pozdě, proč vám nedoporučit mých top 5 filmů, když se chci bát? Ale jen decentně!
Tenhle seznam je i pro strašpytle. :)
Tuto topku jsem nechtěla pojmout jako přehlídku typických, ohraných hororů. Na strach mám trochu jiné, ale osvědčené filmové tipy. Snad vás překvapím.

TOP 1

Černá labuť



Černou labuť jsem umístila hned na vrchol žebříčku. Nejenže se jedná o opravdu kvalitní film, na který se klidně podívám znovu, je také mimořádně děsivý, byť trochu jiným způsobem. Dokáže si ovšem pohrát s vaší myslí a svojí temnou atmosférou vás pořádně vyděsí. Jakmile se člověk přestane orientovat v tom, co je ještě skutečnost a co už jen bludy a smyšlená fikce, plíživý děs se dostaví brzy.


TOP 2

Odebrat z přátel


Na seznam jsem přidala i klasičtějšího zástupce hororů, ačkoliv Unfriend je opět v něčem velice specifický. Celý děj se totiž odehrávat na obrazovce počítače. Říkáte si, co je to za blbost, že vás rozhodně nemůže vyděsit? Pusťte si film a uvidíme.

TOP 3

Prokletý ostrov



Prokletý ostrov, ve kterém září jedinečný Leonardo DiCaprio v určitých bodech připomíná Černou labuť. Pro mě jsou nejspolehlivějšími strašáky nejspíš silně psychologické filmy s různými mentálními poruchami postav, šílenstvím a vůbec vším, co smazává hranice mezi realitou a fantazií.
Z temné atmosféry vám bude běhat mráz po zádech a nečekané rozuzlení vám jistě vyrazí dech.

TOP 4

Ulice Cloverfield 10



Jedinečnost Ulice Cloverfield 10 spočívá především v tom, že se jedná de facto o komorní hru 3 postav. Ano, slyšíte dobře, v celém filmu účinkují pouze tři lidé + jedna epizodní rolička. Přesto jsem během sledování pociťovala opravdu intenzivní pocit tísně, nejistoty a strachu. 

TOP 5

Ospalá díra



Poslední místo v žebříčku obsadila Ospalá díra, kterou jsem shlédla nedávno. Je tu spíše do počtu. Oficiálně se označuje jako horor a já nemohu říct, že by jí hororové prvky nechyběly, ale jedním dechem dodávám, že přece jenom více připomíná trochu děsivější pohádku pro dospělé. Pro takové strašpytle jako já ideální - když připočítám tmavý pokoj a ticho v domě, mám nahnáno až až.

Viděli jste nějaký film v této TOP 5? Jaký je váš názor? :)

You May Also Like

19 komentářů

  1. Ani jeden z výše zmíněných filmů jsem neviděla, no co, alespoň mám pár skvělých typů! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Muzu souhlasit asi z trojkou a petkou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Z prokletého ostrova jsem byla nadšená a to jsem na něj narazila náhodou v telce :-) Super tipy. Odebrat z přátel neznám, tak budu muset mrknout blíž :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odebrat z přátel je vážně zajímavý, netradičně zpracovaný film. Doporučuji :)

      Vymazat
  4. Prokletý ostrov naprosto zbožňuju a na Černou labuť se ještě pořád chystám, tak snad už někdy...:)
    Měj se krásně, Magdi

    OdpovědětVymazat
  5. Ha, ani jedno jsem neviděla :D asi bych to měla napravit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Priznávam, že až na posledný som ani jeden nevidela, takže mám námety na to, čo pozerať :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak Černou labuť mám zrovna staženou a v blízké době ji chci zhlédnout, tenhle film mě hodně láká. Prokletý ostrov taky, jelikož chci zase zhlédnout všechny filmy s Leonardem DiCapriem, takže k tomuhle se jednou taky budu muset dostat. Ale třeba Unfriend mě vůbec nezaujal, ani ty další filmy, nevím, mám jiné horory a thrillery, které chci určitě zhlédnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že z ní budeš taky nadšená, je to kvalitní film :)
      I to je můj cíl, Leo je skvělý!

      Vymazat
  8. Černou labuť znám, ale nedokoukala jsem ji do konce. Pořád se to chystám napravit, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Ostatní filmy jsem neviděla, ale na Odebrat z přátel bych se podívala ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda? Jak se to stalo? Nelíbila se ti? :o

      Vymazat
    2. Líbil, akorát jsem na film koukala v době, kdy nešla elektřina a v notebooku mi došla baterka, takže jsem o konec přišla. No a pak jsem to zapomněla dokoukat.

      Vymazat
  9. Tak Černá labuť mě hodně překvapila, sice jsme ji ještě neviděla, ale rozhodně by mě nenapadlo ji tady hledat. Odebrat z přátel mám už dlouho staženo, ale pořád jsem se k tomu nedostala, nicméně jsme hrozně zvědavá. Co se pak týče Prokletého ostrova, ten byl jednoduše skvělý - stejně jako Ospalá díra, i když ta byla skvěla trošku jiným způsobem :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě opravdu děsila! Ale to bylo asi i tou správnou atmosférou :)
      Pusť se do filmu co nejdřív, je vážně zajímavý :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)