Život knihomola (Jan, Feb)

by - 3/01/2017


Ahoj,
začátek roku byl opravdu krušný. V knihomolském životě se mi vůbec nedařilo a já jsem chvíli přemýšlela, že Život knihomola zase odsunu. Jenže tři měsíce už by byly trochu moc, takže ačkoliv obsahově článek nebude příliš bohatý, vydávám ho už teď. :)

Přečteno...

Výsledek obrázku pro osudy a běsy Výsledek obrázku pro v mlze kniha Výsledek obrázku pro dreamologie Výsledek obrázku pro zlo kniha ben sanders

Rozečteno...

Výsledek obrázku pro prach hugh howey Výsledek obrázku pro ada a hrůzostrašná slavnost

(domino.cz, databazeknih.cz, leda.cz, dobrovsky.cz)

Hodnotím...

Osudy a běsy byla náročná kniha, které jsem věnovala opravdu hodně času, neboť se mi nečetla zrovna lehce. Ve chvíli, kdy začínaly být Osudy opravdu zdlouhavé, přišly Běsy, které mi vyrazily dech a připravily solidní šok. Recenze zde. V mlze mě velmi zklamalo. Vůbec jsem se nemohla začít, ani se vžít do pocitů hlavní hrdinky, která se podle mého názoru chovala nelogicky a příliš hystericky. Rozuzlení mi přišlo příliš přitažené za vlasy. Recenze zde. Dreamologii bych doporučila jako nenáročnou oddechovku, která vám nejen zpříjemní den, ale také vás pozitivně nabije. Zároveň se nebudete moci vynadívat na krásnou obálku. Recenze zde. A nakonec něco pro milovníky thrillerů. Zlo se mi překvapivě líbilo. Nechybělo v něm totiž množství akce a nečekaných zvratů, ale také litry krve a docela dost násilí. Recenze zde.

Kniha ledna a února

Výsledek obrázku pro zlo kniha ben sanders

Ne že by bylo z čeho vybírat. Tyto dva měsíce jsem něměla moc štěstí na skvělé knihy. Na dobré ano, ale žádná ze čtyř přečtených mě vyloženě neuchvátila. Přesto nemohu tuto kategorii nechat bez vítěze, proto volím krimithiller Zlo, který mě nakonec dost překvapil.

Statistiky...

Jak už jste asi zaregistrovali, přečetla jsem pouze 4 celé knihy za měsíce leden a únor. Na počet stran to vychází 1360 stran. Hrůza, co si budeme povídat. Dvě knihy se mi povedlo rozečíst. Všechny čtyři knihy jsou recenzními výtisky, moc za ně děkuji.

Ulovila jsem...


O nových přírůstcích raději nemluvě vůbec, těch je dokonce ještě o jednu knihu méně. Jedná se o dva recenzní výtisk - Deník sráče a Napůl ztracený - a knihu Zabiják Anders, kterou jsem si za příznivou cenu pořídila na vlastní náklady.

A jaké byly vaše první dva měsíce roku 2017? Doufám, že se vám vedlo lépe než mně :)
A omlouvám se za možné negativní vyznění článku, nechci nikomu působit deprese :p

You May Also Like

24 komentářů

  1. Zaujala ma kniha Zlo a Zabiják Joness :-) Čo sa týka Half Lost, zatiaľ som čítala iba prvý diel a druhý ma čaká v knižnici, tak snáď sa potom dostanem aj k trojke :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně nepůsob deprese sama sobě ;) Snad zas brzy přejdeš do čtecí nálady ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To mi pripomina, ze bycj mela docist serii Silo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nevedlo :/ Vubec ted nestiham cist :( Ale nakupovat naopak stiham az moc :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já to naopak s knižními přírůstky přehnala. :D Od ledna mi jich přibylo až moc, ale nemohla jsem odolat slevám. Akorát času na čtení by mohlo být více.

    OdpovědětVymazat
  6. V mlze a Zlo jsem taky četla a narozdíl od Tebe se mi, i přes hlavní hrdinku takříckajíc na přesdržku, kniha líbila :-)

    OdpovědětVymazat
  7. V mlze se mi opravdu líbilo, přestiže jsem chtěla hlavní hrdunku Gretu zabít asi už od první stránky, ale pak se srovnala. Nicméně závěr byl překombinovaný a to byla škoda :/

    OdpovědětVymazat
  8. Mě první dva měsíce přinesly hodně knížek ale o dost míň přečtených, takže v tom rozhodně nejsi sama ;) Jestli se ti nechce číst hlavně se nenuť! :) U mě platí, že když si od knih dám pauzu tak jich jsem pak schopná přečíst o dost víc :) Věřím, že další měsíce už to bude lepší :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem toho přečetla snad ještě míň, takže pohoda. Na V mlze jsem se chystala, takže jsem teď trochu zmatená - asi kouknu ještě po nějakých dalších názorech. Jinak jsem si pořídila všehovšudy dvě knížky a na Napůl ztracený čekám už asi dva měsíce v knihovně a jsem děsně zvědavá :) Tu sérii miluju :)

    OdpovědětVymazat
  10. Hezké kousky, Osudy a běsy mě také velice lákají! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek. Nalákala jsi mě na Dreamlogii.

    OdpovědětVymazat
  12. Já zase první dva měsíce měla poměrně úspěšné jak počtem přečtených knih, tak těch nových. Nicméně v březnu jsem nastoupila do nové práce a ktomu se mi ještě rozbil počítač, takže stagnovalo nejen čtení, ale i blog. A myslím, že za březen budu mít jediný přírůstek, jestli se tedy ještě nic razantně nezmění, ale myslím, že ne.
    Z tvého výčtu, jak víš, mám za sebou Osudy a běsy, které mě tedy zasáhly naprosto neskutečně, možná jim zkus dát šanci znovu za nějaký ten čas, i já se chystám za pár let na jejich re-reading, myslím, že má ta kniha hrozně moc vrstev a je velmi náročné vstřebat je všechny najednou. A hlavně, až jednou budeme vdané, třeba na to zase budeme koukat jinak :)
    Přeji, ať se ti následující měsíce vydaří a měj se moc krásně :)

    OdpovědětVymazat
  13. Casion: Half lost je naprosto skvělý, doufám, že se k němu brzo dostaneš :)

    OdpovědětVymazat
  14. Marky: To by mi ještě chybělo :D Ale se čtením už se to lepší :)

    OdpovědětVymazat
  15. Lucy Lillianne: To bys teda měla, protože je to úžasná série! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Rachel Roo: Já naštěstí nemám na nakupování peníze, ale i tak se mi hromadí recenzní výtisky, což bohatě stačí :D

    OdpovědětVymazat
  17. Tee knihomolka: To chápu, jakmile se objeví slevy, jde jen těžko odolat :D

    OdpovědětVymazat
  18. Pinky v Knihách: Každý má svůj názor :)

    OdpovědětVymazat
  19. Bilbovy knihy: Souhlasím, že závěr byl trochu moc... Mně tedy přišla přehnaná vlastně celá kniha :D

    OdpovědětVymazat
  20. Naprostá Knihomolka: O pauze jsem dost uvažovala, ale teď už je to mnohem lepší a já čtu s větší chutí a nadšením. Ono jde asi také o to, jak knihu si zrovna vyberu :)

    OdpovědětVymazat
  21. Lory Humble: Mrkni se i na jiné recenze, ale nejlepší bude, když si knížku přečteš a uděláš si názor sama :)

    OdpovědětVymazat
  22. Nasťa: No, ty rozhodně doporučuji z mnoha důvodů :D

    OdpovědětVymazat
  23. SVĚT KNIH: Jestli hledáš nějakou oddechovku, tak Dreamologie je pro tebe jako stvořená :)

    OdpovědětVymazat
  24. Hanka the bookworm: To je nemilé... Ale věřím, že duben bude zase o něco lepší :)
    Myslím, že Osudy a běsy zkusím v budoucnu ještě jednou, protože s vyšším věkem jim pravděpodobně porozumím víc :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)