Série, na které se chystám #1

by - 7/22/2017


Ahoj,
já jsem pořádkumilovný člověk, kolem rozházených věcí a smetí dokážu chodit jen nějakou dobu, než raději popadnu hadr a koště, abych to uklidila. Proto mě překvapilo, jak dlouho jsem dokázala úspěšně ignorovat neuvěřitelný miš-maš ve svých seznamech knih a sérií, na něž se chystám.
Proto jsem se rozhodla přijít s novým typem článků, díky nimž si v nepřečtených knížkách udělám jasno a vám třeba doporučím zajímavé série, které se vám dosud vyhýbaly.


Princip je jednoduchý. Prozatím začneme na pěti sérií, které mám na svém TBR. Podmínkou je, že jsem ještě vůbec nezačala číst a pokud možno už vyšly, nebo dozajista vyjdou všechny díly a pokračování. Začnu tedy spíše od těch starších, kde mám opravdovou jistotu, že je série kompletní.

První konec
První konec, Poslední začátek

Výsledek obrázku pro první konec kniha Výsledek obrázku pro poslední začátek kniha
(zdroj databazeknih.cz)

KUP ZA NEJNIŽŠÍ CENU

Série má opravdu krásné obálky, které těžko přejdete bez povšimnutí. Jedná se o poměrně čerstvou sérii, z niž druhý díl vyšel dokonce toto léto, takže se sotva stihl ohřát na pultech knihkupectví. V příběhu se proplétá láska i tragédie, historie i cestování časem, takže věřím, že půjde o opravdu zajímavý, netradiční příběh. 

Chaos
Hlas nože, Temný ráj, Válka hluku

Výsledek obrázku pro hlas nože Výsledek obrázku pro temný ráj Výsledek obrázku pro válka hluku
(zdroj: knihydobrovsky.cz)

KUP ZA NEJNIŽŠÍ CENU

Tuto sérii jsem pořídila za velmi sympatickou cenu v Levných knihách, ale rozhodně jsem ji nekupovala jen proto, že stála pár korun. Naopak mě velmi zaujala nápadem, obsahově i docela zajímavým zpracováním uvnitř, který názvu série Chaos dělá docela čest.


Nebe
Pod nekonečnou oblohou, Cesta věčnou nocí, Do Poklidné modři

Výsledek obrázku pro pod nekonečnou oblohou Výsledek obrázku pro cesta věčnou nocí Výsledek obrázku pro po poklidné modři
(zdroj: bux.cz, databazeknih.cz)

KUP ZA NEJNIŽŠÍ CENU

Jediným problém u série nebe je chybějící třetí díl, který nemohu vůbec nikde sehnat! Snad se mi ho podaří najít a vypůjčit alespoň v knihovně, protože i na tuto sérii se moc těším. Se svými lesklými, metalickými obálkami na mě vytrvale pomrkává z poličky, proto by byla škoda ji tam nechávat ležet déle.

Labyrint
Labyrint: Útěk, Spáleniště: Zkouška, Vražedná léčba + Rozkaz zabít, Kód horečky

Výsledek obrázku pro labyrint 1 kniha Výsledek obrázku pro labyrint 1 kniha Související obrázek
(zdroj: knihydobrovsky.cz)


KUP ZA NEJNIŽŠÍ CENU


James Dasher už stihl vydat dva prequely a já se ještě ani nedostala k základní trilogii, ačkoliv mám doma od minulých (!) Vánoce kompletní vydání s nádhernou měnivou obálkou. Doufám tedy, že Labyrint stihnu alespoň rozečíst ještě před tím, než půjde do kin závěrečný díl. Filmy jsem zatím viděla všechny, ale čtenářsky trochu pokulhávám.

Pán prstenů
Společenstvo prstenu, Dvě věže, Návrat krále

Výsledek obrázku pro pán prsten kniha Související obrázek Výsledek obrázku
(zdroj: databazeknih.cz, sleviste.cz)


Ano, je těžké tomu uvěřit, ale já jsem trilogii Pána prstenů ještě nečetla navzdory tomu, že jsem filmové zpracování viděla už několikrát a jsem velký fanoušek Tolkienova světa. Proto bych tento čtenářský prohřešek ráda napravila co nejdříve.

Máte i vy nějaké knižní série - strašáky, kteří na vás stále čekají? :)

***

Pro knihy se stavte do obchodu Knihy Dobrovsky!

You May Also Like

14 komentářů

  1. Jsem ráda, že nejsem jediná, která ještě nečetla Labyrint a Pána prstenů! :D První konec mě hrozně láká svými obálkami, Chaos a Nebe znám, ale v blízké době tyto série neplánuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, taky jsem ráda, že se našel ještě někdo další. Říkala jsem, že musím být už opravdu poslední :D

      Vymazat
  2. Chaos se mi moc libil, i kdyz zacatek byl takovy zvlastni, chvilku trvalo, nez to udelalo na me spravny dojem, tak to nevzdavej :-)
    Nebe bylo pekne oddechove sci-fi...
    Pan prstenu je klasika, to snad nemusim vykladat...
    a Labyrint, to byl pro me spis prumer, zadna velka pecka... takze mam jen tu zakladni trilogii a zbytek 'dodatku' nepotrebuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně to vzdávat nebudu, děkuju za upozornění :)
      Dodatky taky ještě nemám, pořídím si je asi až po přečtení základní série :)

      Vymazat
  3. Četla jsem Pána prstenů (ale tady s lítostí v srdci musím říct, že mě to nijak zvlášť nebavilo, jsem milovník hlavně filmů) a pak Nebe, které nebylo špatné, ale rozhodně jsem od toho čekala něco víc. A Labyrint mám doma už pěkně dlouho, ale taky jsem se k němu ještě nedostala. A asi to zatím ani neplánuju, nějak mě ta série přestala lákat, jak mi tak dlouho ležela doma. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky milovník filmů, ale chci dát šanci i knihám :)
      Já jsem hlavně viděla filmový Labyrint, proto jsem pak neměla hned potřebu to číst :)

      Vymazat
  4. Pána prstenů jsem taky nečetla a ani neviděla :D Jednou bych to chtěla zkusit, ale pořád nevím, no. A na zbytek se taky chystám snad celou věčnost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jedno, jo? To je ale docela škoda :D Ono není nikdy čas, pořád přichází další a další knihy... :p

      Vymazat
  5. Moc pěkný výběr :) Pán prstenů je moje srdcovka, snad se ti bude také líbit :) A chci vyzkoušet knihy od Patricka Nesse, takže se chystám i na Chaos a na Labyrint :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pán prstenů jakožto film naprosto miluju, takže předpokládám, že knihy mě také nadchnou :)

      Vymazat
  6. První konec mám přečtený, druhý díl čeká na poličce. Právě čtu třetí díl Labyrintu a nemůžu si ho vynachválit. Nevím zda, na sebe navazují poslední dva díly Rozkaz zabít a Kód horečky, ale v knihovně mají jen ten poslední, tak nevím jestli to risknout. Pána prstenů jsem neviděla ani nečetla. Zbytek sérií mi nic neříká. Krásný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ti líbil? :)
      Na Labyrint ráda slyším chválu, musím se do něj pustit! :)

      Vymazat
  7. Labyrint mě také čeká, ale ještě nevím kdy. Ale čeká! Už od doby, co vyšel. Je poměrně trpělivý :D
    Jinak na Pána prstenů bych si netroufla. Hobit i stačil. Tolkien měl sice úžasnou fantazii a uznávám ho jako spisovatele, ale ty jeho popisy na několik stran jsou na mě moc. Brrr. Navíc ani moc nemusím filmové zpracování. Hobit ještě ok, ale u Pána prstenů jsem držela stěží víčka otevřená. Trochu mě to mrzí, protože příběh jako takový se mi líbí. Ale co se dá dělat, že jo! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  8. Labyrint mi nic neříká :D Ale Pána prtsenů jsem dala už první díl. Před mnoha lety a myslím si, že se mi bude líbir až teď :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)