Vyrazme si do kina v létě 2017

by - 7/31/2017


Ahoj,
v posledním článku Vyrazme si do kina jsem sice zmiňovala i některé už letní filmové tipy z kin, ale když jsem dnes podívala na nedávné, aktuální či brzké premiéry, zjistila jsem, že léto a začátek září bude v kinech opravdu nabitý a já chci vidět snad polovinu všech promítaných či chystaných snímků.
Proto se pokusím si je nějak utřídit.

VŠECHNO, ÚPLNĚ VŠECHNO


Stella Meghie / USA 2017 / 29. 6. 2017 / 96 minut
Drama / Romantický

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout...

Jakmile je nějaký film natočený podle knihy, kterou jsem četla a líbila se mi, nebo se ji chystám číst a ona se sklízí dobrá hodnocení, nesmím ho rozhodně vynechat. Ideálně se samozřejmě předtím snažím přelouskat knihu, ale to nevyjde úplně vždycky...
Na snímku Všechno, úplně všechno  mě kromě knižní předlohy zaujala i ženská režisérka. Podle mého názoru je dobře, že se filmu ujala právě žena, možná dokázala lépe vykreslit emoční stránku a vztahy. Uvidíme.

SPIDER - MAN: HOMECOMING


Jon Watts / USA 2017 / 6. 7. 2017 / 133 minut
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci - fi

 Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité.

I když nejsem a nikdy jsem nebyla nijak výrazný fanoušek Spider - Mana, já jsem spíš fandila plnohodnotným členům i nepřátelům Avengers (jak Iron Man, taki Loki), poslední snímek o pavoučím muži mě zaujal. Líbí se mi napojení právě na Avengers, výběr herců, zejména mladý Tom Holland je vážně pohledný a sympatický, a pak také Tony Stark v pozici učitele. Dokonce i záporák se tváří, že má slibný potenciál. Současných 80% na ČSFD mi snad dává za pravdu.

MILOVNÍK PO PŘECHODU


Ken Marino / USA 2017 / 13. 7. 2017 / 115 minut
Komedie

Coby neodolatelný seladon městských bazénů měl Maximo (Eugenio Derbez) jediný cíl – klofnout bohatou starší dámu, nechat se vyživovat a vést sladký život. Klaplo to dokonale. Každá zlatá žíla ale někdy vyschne. Vlastní datum vydání právě zařadilo Maxima do kategorie lenivých veteránů, když se jeho velmi stará žena spustí s velmi mladým prodejcem aut a podvedeného Maxima vykopne na ulici. Ze zlaté klece se stěhuje k sestře do obyčejného bytu a ocitá se ve světě lidí, kteří pracují, nakupují, sami si vaří a provádějí další nepředstavitelné věci. Tudy ale cesta nevede. Ještěže existují děti a ty mají spolužačky a ty zase mají starou bohatou babičku. Svět by přecijen mohl být zase spravedlivý a další boj o pohodlný život může začít. Povede se Maximovi oprášit své zašlé umění svůdce a obnoví slávu svých žlutých plavek? Předá tajemství milovníka svému malému synovci?

Já se této komedie nemohu dočkat! A myslím, že jestli jste viděli celý trailer, propadli jste Milovníkovi po přechodu stejně jako já. Je to komedie, která má potenciál být vážně vtipná, zábavná a přesto na úrovni. Z herců bych vypíchla zejména Salmu Hayek, na kterou se moc těším, a zaujal mě i herec ztvárňující Maxima, ačkoliv ho vůbec neznám. Film už běží v kinech, tak rychle na něj.

VALERIAN A MĚSTO TISÍCŮ PLANET


Luc Besson / Francie 2017 / 20. 7. 2017 / 137 minut
Akční / Dobrodružný / Sci - fi

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevigne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit!

Valerian mi trochu připomíná nové Star wars, které však pro mě začínaly být už trošku ohrané, proto tuto akční novinku vítám s otevřenou náručí. Herecké obsazení je více než zajímavé, jsem zvědavá zejména na Caru Delevinge, jež nakonec ukazuje, že je v ní i kus hereckého talentu. Zaujalo mě také, že film pochází z Francie, což je oproti klasickým USA docela příjemná změna. Rozhodně film považuji spíše za zábavnou oddechovku, která ale vypadá pořádně nadupaně.

DUNKERK


Christopher Nolan / VB, Nizozemí, Francie, USA 2017 / 20. 7. 2017 / 106 minut
Akční / Drama / Historický / Válečný

Událost, která ovlivnila náš svět. Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940.

Myslím, že nejnovější film znamenitého režiséra Christophera Nolana Dunkerk patří k filmů, které by měly být viděny. U nás v kinech neběží zase tak dlouho, a přesto sklízí převážně chválu a to nejen zde v České republice, ale celosvětově. Podle traileru se jedná o nesmírně silný a emočně náročný příběh. Trochu se ho bojím, ale zároveň jsem na něj nesmírně zvědavá. Válka, především pak druhá světová, by se měla připomínat stále jako varování pro dnešní generaci a asvět. Jak to udělat lépe, než pomocí výtečně natočeného filmu?

TEMNÁ VĚŽ


Nikolaj Arcel / USA 2017 / 3.8. 2017 / 91 minut
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Horor / Sci - fi / Western

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.

Fakt, že film vychází z knihy Stephena Kinga, má velkou zásluhu na tom, že mi ihned padl do oka. Snímky, jež jsou natočené podle knižních předloh, jsou obvykle aspoň po stránce příběhové dost kvalitní. Hned v druhé řadě mě oslovil Matthew McConaughey, který ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Jako herce si ho moc vážím, zatím mě nikde nezklamal. Idrise Elbu moc neznám, ale v traileru se pořádně blýskl. Ke všemu spojení fantasy a sci - fi s westernem zní prostě krutopřísně!

ZABIJÁK & BODYGUARD


Patrick Hughes / USA 2017 / 17.8. 2017 / 118 minut
Akční / Komedie

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy.

Po všech vážných, dramatických či nervydrásajících filmech to chce i nějakou lehčí a vtipnou komedii, což Zabiják & Bodyguard podle ukázky splňuje. Ryan Reynolds v Deadpoolovi ukázal, že si dokáže udělat legraci sám ze sebe a komediální, přesto však fyzicky náročné a akční role mu jdou na jedničku. Samuel L. Jackson je všestranný a osvědčený herec a spojení těchto dvou se mi jeví jako nanejvýš jedinečné s velkým potenciálem. Myslím, že se dokonce dokážu přenést i přes poněkud jednodušší a ohraný příběh. 

LOGANOVI PARŤÁCI


Steven Soderbergh / USA 2017 / 31.8. 2017 / 119 minut
Komedie 

Bratři Loganovci žijí v úplném zapadákově. Nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolaře a "looserů", která se s nimi vleče už téměř sto let. Jméno Logan je v tomto kraji synonymem prohry. Jimmy Logan se rozhodne konečně zatočit kolem štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do partie svého bratra s jednou rukou, ale zároveň musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže každého druhu a sehnat dalších pomocníků. Vypadá to jako úplně šílený nápad, ale výhodou natvrdlý zlodějů je to, že všichni si myslí, že jsou natvrdlý...

Co je moc, to je moc a já se obávám, že film Loganovi parťáci budou téměř dvě hodiny absolutního cringe a utrpení. Nebo to taky může být šílená, ale stále vtipná a správně bláznivá komedie. Ať tak či tak, já  jsem se rozhodla dát filmu šanci.

You May Also Like

22 komentářů

  1. Musím se přiznat, že ani jeden z filmů nebude asi úplně pro mě, ale ta Temná věž přeci jen zaujala. Knižní série od Kinga mi na poličce leží už věky, tak bych se do toho mohla konečně zakousnout. A kdo ví, třeba pak dojde i na film :)
    Doufám, že si užíváš Dánsko,
    měj se krásně Majdi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knihu asi vynechám, do celé série se mi moc nechce. Ale film si nenechám ujít :)
      Děkuju moc :)

      Vymazat
  2. Teď to bude vážně nášup, co je pravda. Já se strašně těším na Temnou věž a Valeriana - SW mi to sice nepřipomíná, ale mohlo by to být fajn fantasy. Taky jsem zvědavá na nového Spidermana (á z těch nových sice neviděla žádného, ale chystám se) a potom Dunkerk.
    No, jsem zvědavá, jestli se do toho kina dostanu - už jsem tam nebyla asi tři čtvrtě roku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to vidím tak, že do kina půjdu na jeden, možná dva filmy a na zbytek si počkám online :D

      Vymazat
  3. Všechno úplně všechno a Spidermana jsem měla už možnost vidět.
    Jako první jsem viděla spidermana a i když jsem se tvářila při filmu spíše jako "wtf??", tak se mi film hodně líbil, byla jsem překvapená jak se zhostili a myslím si, že je to zatím nejlepší verze spidermana, kterou jsem viděla:)

    Všechno úplně všechno bylo také naprosto dokonalé, to jak ztvárnili scény prvního setkání úplně vystihli reálnou situaci prvního setkání v reálném životě. Opravdu tyhle scény byly sice trapné, ale naprosto dokonalé! :D
    Jsem taky ráda, že se drželi knižní předlohy a opravdu celkově film působil moc pěkně i filmové obsazení bylo kouzelné :)) Jen teda ta mamina mi trochu nesedla hh:)

    Měj se hezky! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Spidermana slyšela hlavně dobré ohlasy, takže se moc těším :)
      To bych si asi vážně měla nejdřív přečíst knihu a pak až Všechno, úplně všechno vidět, abych o nic nepřišla :)

      Vymazat
  4. Valerian a Všechno úplně všechno, jsou filmy, které musím vidět.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Mě v létě nelákají asi žádné filmy.
    Na Všechno úplně všechno se mě snažila dostat kamarádka, ale myslím že jí to nevyjde. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Všechno, úplně všechno a Spiderman je jasná volba. ;-) Po shlédnutí traileru se chystám i na Milovníka po přechodu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milovník po přechodu vypadá kupodivu dost dobře, i mě trailer nalákal :)

      Vymazat
  7. Skvělý přehled :) A to mě přišel letní program docela chudý :) Ale Všechno úplně všechno a Valerian a město tisíce planet, to jsou filmy, které chci vidět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem naopak nemohla přestat zírat na to, kolik filmů šlo, nebo půjde do kin! :)

      Vymazat
  8. Na Dunkerk bych se asi měla podívat, slyším na to spoustu chvály. A mě osobně zaujal Valerian - taky jsem zvědavá na Rihannu ve filmu a momemntálně jsem závislá na písničce I Feel Everything od Cary k tomuto filmu, jsem zvědavá na to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím neslyšela snad jediné špatné slovo, takže to bude asi dobrý film :) Valerian bude asi jízda :)

      Vymazat
  9. Filmů na motivy Kinga se bojím. King má tak dokonalé knihy, že ty filmy nikdy nedosahují ani po kotníky :X
    Jinak určitě chci na Zabiják&Bodyguard! :D A Loganovi parťáci by nemuseli být zlí. Přece jen režisér už je ostřílenej a tohle téma je nekonečné a lidi stále baví. :)
    Mně spíš už podle traileru přijde děsně trapnej ten Milovník po přechodu, nemůžu si pomoct. Ale šanci mu dám. :)
    Všechno úplně všechno mě docela láká, ale ještě nevím. Já radši komedie.
    A na filmy s Carou už zásadně nekoukám. Vždycky mi ten film úplně zkazí. Nějak ji nemůžu jako "herečku" vystát.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu chci dát aspoň šanci už kvůli hercům :)
      Nejspíš to bude trapné, ale třeba i dost vtipné :)
      Já myslím, že se jako herečka lepší, postupně, ale přece :D

      Vymazat
  10. Ell: Všechno, úplně všehno jsem už viděla a páni! Bylo to skvělé, krásná romantika, vážně jsem byla nadšená. Byla jsem na tom s kamarádkou a říkala jsem si, že kdybych kolem sebe měla nějakého tvora mužského pohlaví, co by na to se mnou šel, tak to by teprve byla romantika :)
    Valerian mě taky zaujal, asi seberu pár sci-fi nadšenců v mém okolí a vyrazím! Pak mě ještě láká Baby driver, což asi bude taková trošku kravina, ale celý film je slazený s hudbou, což mě jako naprostýho maniaka do všeho, co jen trochu zní jako píseň, dost nadchlo. A navíc tam bude můj oblíbený Ansel Elgort a roztomilá Lily James, takže o tom dost přemýšlím :)
    Krásný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsi druhá, kdo tady v komentářích Všechno, úplně všechno vychvaluje :) Asi bude vážně skvělý :)
      Na Baby driver jsem zapomněla, ale taky jsem po filmu pokukovala :)

      Vymazat
  11. Tak Dunkerk a Temná Věž jsou filmy přímo pro mě. Já se chystám na TO od Kinga a jsem opravdu zvědavá :))

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)