Život filmového diváka (July)

by - 8/11/2017



Ahoj,
úspěšně se i povedlo zaznamenat, že o prázdninách víc koukám na filmy, zatímco knihy čtu spíše sporadicky. To není zrovna správný knihomolský přístup, ale je léto a prázdniny, čas relaxu a odpočinku. Během školního roku nikdy nemám dost času si na dvě hodiny sednout a nic nedělat. :D A kromě toho přes léto vychází opravdu velké množství skvělých filmů!


FILMY

Výsledek obrázku pro loupež ve velkém stylu plakát Výsledek obrázku pro strážci galaxie 2 plakát Výsledek obrázku pro krycí jméno uncle plakát Výsledek obrázku pro t2 trainspotting plakát
Výsledek obrázku pro vetřelec covenant plakát Výsledek obrázku pro smrt ve tmě plakát Výsledek obrázku pro ztracené město z plakát Výsledek obrázku pro before i fall plakát Výsledek obrázku pro artuš legenda o meči plakát Výsledek obrázku pro holky na tahu 2012 plakát

Loupež ve velkém stylu (2017), Strážci galaxie vol. 2 (2017), Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015), T2 Trainspotting (2017),  Vetřelec: Covenant (2017), Smrt ve tmě (2016), Ztracené město Z (2017), Before I fall (2017), Král Artuš: Legenda o meči (2017). Holky na tahu (2012)

Nejlepší film
Výsledek obrázku pro artuš legenda o meči plakát

S červencovým výběrem jsem v drtivé většině případu spokojená, filmy hodnotím převážně kladně, Král Artuš však s přehledem vede! Zpracování a především soundtrack mi vyrazily dech. Závěrečná bitka byla prostě epická a Jude Law v roli tyranského krále zazářil. Režisér si sice vybral již okoukané téma, dal mu ale úplně nový kabát a mě si získal.

Nejhorší film
Výsledek obrázku pro holky na tahu 2012 plakát

Některé komedie jsou prostě tak špatné, že je nic už nespasí. Já se chtěla podívat na letošní Holky na tahu, ale nějak jsem to popletla a pustila si film z roku 2012, který jsem spíš protrpěla. Ani to nebylo vtipné.

Nejlepší rozuzlení / konec
Výsledek obrázku pro t2 trainspotting plakát

Dopadlo to dobře, za což jsem hrozně ráda, i když stejně pořád dost tragicky. Každopádně to byl zajímavý závěr, depresivně realistický stejně jako celý film.

Nejhorší rozuzlení / konec

Výsledek obrázku pro vetřelec covenant plakát

Já jsem si ani pořádně nevšimla, že by nějak konec nastal. Celý film plynul tak nějak jednotvárně, rozuzlení mě vůbec v ničem nepřekvapilo ani nenadchlo. Podle mého názoru si režisér jen připravoval vhodnou situaci pro další pokračování. Nic moc.

Největší překvapení
Výsledek obrázku pro before i fall plakát

Natočit snímek podle knižní předlohy staví filmový štáb do docela nezáviděníhodné situace. Dá se pokazit ledacos, protože diváci mohou porovnávat s knihou a každý má už svoji vlastní představu, včetně režiséra a scénáristy samozřejmě. Na druhou stranu se mají čeho držet, z čehož se dá také mnoho vytěžit. Myslím, že Before I fall velmi solidně přeneslo skvělý knižní příběh na plátna kin a obrazovky.

Největší zklamání

Výsledek obrázku pro strážci galaxie 2 plakát

Já netvrdím, že pokračování Strážců galaxie je špatné, jenom jsem se příliš rozmlsala při sledování jedničky a dvojka už nedokázala naplnit má obrovská očekávání. Přesto je to fajn podívaná, určitě stojí za to.

SERIÁLY

Výsledek obrázku pro NARCOS Výsledek obrázku pro RECOVERY ROAD

V seriálech jsem se trochu zasekla. Pomalu, ale jistě pokračuji v jednotlivých epizodách Narcose a Recovery Road. Ráda bych se pustila i do nějakého nového, ale zase se bojím, že pak jich na mě už bude moc :D

Jaké filmy seriály byste mi doporučili? 

You May Also Like

12 komentářů

  1. me se strazci strasne libili, jsem se u toho nasmala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tedy nasmála víc u jedničky, ale dvojka taky super :)

      Vymazat
  2. Mě se naopak dvojka Strážců líbila více :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Na Strážce galaxie se taky chystám, doufám, že to nebude špatné, protože jednička byla úžasná. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na "Artuše" a "Before I fall" se také chystám.. :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za tipy na co mám kouknout :D Before I fall jsem už zkoukla a celkem se mi to líbilo, no ale ten konec mohl být lepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se nemuseli až tak doslova držet knihy, ale jinak se mi filmová adaptace líbila :)

      Vymazat
  6. Připomněla jsi mi, že musím kouknout na Artuše. :D A Before I fall taktéž nevypadá špatně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Artuše moc a moc doporučuji. Cool film!
      I Before I fall je fajn:)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)