Fantastická škola TAG

by - 9/28/2017





Ahoj,
když jsem se věnovala své obvyklé oblíbené činnosti, a sice prokrastinaci, kterou jsem si zpestřovala prohlížením blogů a pročítáním nejnovějších článků - ať už se jednalo o stránky, kam se opakovaně vracím, nebo jsem objevila i nějaké nové, právě u Alatriel jsem narazila na skvělý TAG Fantastická škola, který mi padl do oka a o dalším článku bylo ihned rozhodnuto.
Každý si asi někdy už představoval, že mu přijde onen vysněný dopis z Bradavic, nebo prostě pozvánka do jakékoliv kouzelnické / fantastické školy, kde se vyučují předměty jako šerm, létání nebo kouzlení, a učitelských postů se mohou ujmout nejrůznější postavy z našich oblíbených knih.

Jaké předměty bych si vybrala já a kdo by mě vyučoval?

ŠERM
Eona - Eon Znovuzrození dračího oka


Dívka převlečená za chlapce, později velmi blízská samotnému císaři země, v oblasti bojových umění vynikala. Perfektně ovládala zejména šerm a to klidně i se dvěma meči, proto si myslím, že ona by pro mě byla nejlepší. Pod Eoniným vedením bych se šermování jistě brzy naučila.

STŘELBA Z LUKU
Legolas - Pán prstenů



Jen s obtížemi byste hledali lepšího lukostřelce než právě elfského prince ze Středozemě Legolase. Jako svého mentora bych ho brala všema deseti, protože je nejen mistrem ve svém oboru, ale taky se mi vždy trochu líbil! S Legolasem bych za chvíli měla ve střelbě snad i stoprocentní úspěšnost.

PŘÍPRAVA LEKTVARŮ
Rosamunda - Tetování krví


Když si i sama dědička z Naimes, odvážná Brandenská růže Evropa, myslí, že Rosamunda je v přípravě katarového sirupu i ostatních lektvarů nejlepší v širokém okolí, něco na tom nejspíš bude. Kromě učení a studování bych se od Rosamundy mohla dozvědět i spousta zajímavostí z Polokontinentu.

MAGIE
Nathan - Napůl zlý


Ano, Nathan byl pořádně náladový, výbušný i samotařský, ale jeho dovednosti v oblasti magie považuji za nedocenitelné. Možna by se po určitě době nechal přemluvit alespoň k částečnému úvazku ve fantastické škole. Moc ráda bych se od něj troše kouzlení přiučila.

LÉTÁNÍ
Eragon & Safira - Odkaz dračích jezdců 


Nikdo jiný než tahle sehraná dvojka Eragon a Safira mi na mysl nepřišel. Ti dva by mě do tajů létání zasvětili raz dva. Doufám, že součástí výuky a učební pomůcky je vlastní drak!

TECHNOLOGIE
Ezra & Kady - Illuminae


Mít dva kantory je docela praktické, protože když nemůže jeden, zaskočí za něj druhý, a svými dovednostmi se nádherně doplňují. Cose týče technologií a programování, jsem na tom hodně bídně, proto bych potřebovala Ezru i Kady.

MYTOLOGIE
Percy Jackson - Percy Jackson


Dovoluji si tvrdit, že i nauka o mytologii by měla mít v rozvrhu hodin svoje místo. Percy Jackson byl sice nejprve z existence všech bájných příšer a stvoření docela vykolejený, ale rychle se v tomto novém, obohaceném světě zorientoval. Jako učitel ideální!

KURZ PŘEŽITÍ
Katniss Everdeenová - Hunger games


Když si projdete Hladovými hrami, a to dokonce nejednou, už vás asi nic nezlomí. Katniss Everdeen o tom ví své. Krutá reality show ji naučila poradit si v každé situaci a vyváznout z ní živá. Moc by mi lichotilo, kdyby se vyučování ujala ona.


CESTOVÁNÍ ČASEM
Clove Sutcliffová - Poslední začátek


Cestování časem je ošemetná záležitost, která se může snadno ošklivě zvrtnout a není nic horšího, než zamíchat dějiny jako polévku. Jedině pod vedením samotné zakladatelky tohoto oboru bych se nebála vydat se vstříc červím dírám a časoprostoru.

DIPLOMACIE
Císař Kaito - Měsíční kroniky


Je sice užitečné umět se ohánět mečem či jinou zbraní, ale diplomacie se taky občas hodí. Za jednoho z největších diplomatů považuji Kaie, císaře Východního společenství. Vždy jsem ho obdivovala za jeho společenský takt, až svatou trpělivost i schopnost kompromisů hlavně při jednání s Levanou.

To je můj školní rozvrh i vysněný sbor profesorů a profesorek. Koho byste si ve své fantastické škole vybrali vy?

Eliz

You May Also Like

14 komentářů

  1. Tak Nathana a Kaie bych jako učitele brala hned!
    Tenhle tag čtu podruhé a líbí se mi stejně jako prvně - takže další favorit, který bych mohla do budoucna sepsat. Jinak co k tomu dodat - Legolas je klasa, Safira taky a kurz přežití od Katniss by se taky neztratil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neváhej a pusť se do něj, jsem zvědavá na tvoji učitelskou sestavu :D

      Vymazat
  2. Na mě tam chybí někdo z Pottera. O:) Jsem takový magor do něj. Ale je pravda, že až na pár předmětů zjišťuji, že nic takového fantastického by se v mé vysněné škole vlastně neučilo. Nějak jsem se zamilovala do normální vědy (i když lektvary by byly taky boží), takže nějaké ty hodiny matematiky a fyziky... Ale pro povinný tělocvik bych si určitě vybrala taky střelbu luku. :D

    https://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně totiž Harry Potter moc nebere, ale na kouzlení by se určitě výtečně hodil! :)
      Já mám zase ráda dějepis nebo literaturu, tyhle předměty bych nedokázala oželet :D

      Vymazat
  3. Úžasný TAG. Máš velmi dobrý výběr. To by bylo učení jedna báseň! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... myslím, že u některých předmětů bych se dost zapotila :D

      Vymazat
  4. Tak do takové školy bych chtěla chodit! Skvělý výběr i TAG :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto perfektní tag :) Do takové školy bych také chtěla chodit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne že by moje skutečná škola nebyla fajn, tahle je ale lepší :D

      Vymazat
  6. Výborný tag, uložím si ho a snáď ho tiež niekedy vyplním :D Legolasa by som si vybrala tiež, ale na lektvary skôr Severusa :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)