Život knihomola (June, July, August)

by - 9/06/2017


Ahoj,
jak se zdá, trochu jsem zaspala dobu a nevydala řádné knižní shrnutí už celé tři měsíce. Na druhou stranu jsem toho zase tolik nepřečetla, protože zejména poslední dobou bojuji se zákeřnou čtenářskou krizí, takže navzdory třem měsícům článek nebude nijak dlouhý, ale o to snad lepší. 
Pojďme se tedy podívat, jaké knihy se mi povedlo za léto pokořit.

Přečetla jsem...


Výsledek obrázku pro caraval kniha Výsledek obrázku pro poslední hvězda kniha Související obrázek Výsledek obrázku pro spící obři kniha Výsledek obrázku Výsledek obrázku pro možná jednou kniha Výsledek obrázku pro první konec kniha Výsledek obrázku pro poslední začátek kniha

(databazeknih.cz, albatrosmedia.cz, bux.cz)

Caraval (Stephanie Garber), Poslední hvězda (Rick Yancey), Osm dní Šakala (Mariam Petrosyan), Spící obři (Sylvain Neuvel), Neobyčejní (Victoria Schwab), Možná jednou (Colleen Hoover), První konec a Poslední začátek (Lauren James)

Hodnotím...

Caraval je působivá kniha plná kouzel a magie s nádhernou obálkou, ale trochu ji kazí nelogické mezery a nedotahy v ději a bohužel i postavy, které mi k srdci moc nepřirostly (recenze zde). Po skvělé Páté vlně, trochu slabším Nekonečném moři jsem se s určitým časovým odstupem konečně pustila i do závěru této trilogie. Poslední hvězda mě však ošklivě zklamala, připadala jsem si hrozně mimo a z velkého finále jsem si nic neodnesla. Po trochu komplikovanějším rozjezdu s prvním dílem, v němž jsem hodně tápala a nemohla se naladit na autorčinu notu, jsem si Osm dní Šakala už dokázala užít mnohem víc a kniha mě příjemně bavila (recenze zde). Spící obři mi přinesli úžasný čtenářský zážitek, spousta napětí i otazníků a touhu vědět, co bude dál. Tuto knihu vřele doporučuji, je skvěle zpracovaná po stránce grafické i jazykové (recenze zde). I Neobyčejní se předvedli v dobrém světle. Kniha se mi totiž krásně četla a příběh mě bavil od první stránky, palec nahoru dávám zejména na komiksové ladění (recenze zde). Nejsem vyloženě na romantické příběhy, ale novinka od Colleen Hooverové slibovala něco víc. A opravdu, trefila jsem se dobře, Možná jednou obsahuje velmi silný příběh. A nakonec jsem se rozhodla pro dvojdílnou sérii První konec a Poslední začátek. Obě knihy jsou taktéž značně romanticky zaměřené, ale doplňuje je cestování v čase, což mě (kromě nádherných obálek) oslovilo. I když té romantiky na mě bylo přespříliš, knihy - zejména Poslední začátek - se mi vcelku líbily (recenze zde a zde).
Kniha měsíců

Výsledek obrázku pro spící obři kniha

Vítězem se bez váhání a přemýšlení stávají Spící obři a to za všechny tři měsíce. Ačkoliv Neobyčejní byli taky velmi kvalitní a čtiví, Spící obry překonat nedokážou. Toto politicky laděné sci - fi smíšené s thrillerem mě naprosto uhranulo.

Statistiky...

Trošku se stydím, že jsem za tři měsíce zvládla pouze 8 knih, tedy 2953 stran, ale číst mi teď moc nejde. Z nichž všechny jsou recenzními výtisky (děkuji za ně), až na Poslední hvězdu, kterou jsem si pořídila sama. Nejčtenějším nakladatelstvím se stalo CooBoo s knihami První konec a Poslední začátek. Po jedné knize mají Egmont, Baronet, Fragment, Knižní klub a Argo s Yoli.

Ulovila jsem...


Se čtením to bylo bídné, ale nové přírůstky do knihovničky si umím pořizovat stále dobře, dokonce rekordní rychlostí! Několik knih jsem obdržela v rámci spoluprací - konkrétně díla Spící obři, První konec, Poslední začátek, Osm dní Šakala a Neobyčejní. Počátek a Danteho holku jsem dostala k červencovému svátku a zbylé knihy jsem si pořídila, protože jim zkrátka nešlo odolat.

Jak se vedlo vám?

Všechny knihy koupíte například v knihkupectví Dobrovsky.


Eliz

You May Also Like

16 komentářů

  1. Colleen Hooverovou miluji a určitě se musím kouknout na knihu Možná jednou. :) Určitě je to to pravé pro mě. Měj krásný den. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš autorku ráda, kniha tě určitě nadchne :)

      Vymazat
  2. Prečítala si zaujímavé knihy, Caraval som čítala tiež a sklamal ma, čakala som omnoho viac. Neobyčejných by som si veľmi rada prečítala, na túto knihu mám zálusk tak dúfam, že ju zoženiem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem z Caravalu nebyla zrovna nejvíc nadšená, ale nebyl vůbec špatný :)
      Doufám, že ano, protože Neobyčejní jsou super! :)

      Vymazat
  3. Vůbec se nestyď. Já za tři měsíce přečetla 6 knih. Co se dá dělat, když není chuť, tak prostě není. A tečka. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsi jako o závod :) Hodně jsi mě nalákala na Spící obry, na ty se těším :) A ta kupička nových přírůstků je taky parádní :) Já se vydržela přes léto krotit :D Ale teď na podzim bude peněženka zase trpět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti děkuju, já mám pocit, že jsem čtení dost flákala :p
      Koukala jsem, že vychází tolik dobrých knih :)

      Vymazat
  5. Já jsem na tom o prázdniny byla fakt bídně, teď to doháním co to dá, a stejně tak i blog ;) První konec jsem četla, a za mě dobrý :)
    Měj se krásně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prázdniny jsou od toho, aby si člověk odpočinul. Třeba i od blogu, je - li to potřeba. :)

      Vymazat
  6. Spici oobri viitezi? Wau musim je brzo doocist ssekla sem se asi v pulce :( Posledni hvezdu jsem si ted poridila ale kdzy to tu ctu tak nevim :( a Caravall jsem chtela ale dost lidi bylo zklaamnych tak se na to asi vykaslu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Poslední hvězdy jsem byla i já rozpačitá.... Caraval - já bych ho úplně nezahazovala :)

      Vymazat
  7. Spící obři mě taky lákají... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Čtení je koníček, ne povinnost a tak, když není nálada, tak prostě není.. :D Z tvého výběru mě nejvíce zaujali právě "Spící obři", píšu si je na svůj velice nekonečný seznam knih, co si musím přečíst.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)