Unboxing #40 & Sociální sítě

by - 3/15/2018


Ahoj,
jak se máte? Já si užívám jarní prázdniny a při příležitosti delšího volna doháním různé resty včetně jednoho dosud nezveřejněného unboxingu.
Ale tím dnešní článek ještě končit nebude, po rozbalení knížky pak nakrátko o sociálních sítích.



Zelená samolepka pandy dává všem zasvěceným jasně najevo, že zásilka ke mně doputovala z Megaknih.


Rozbalování probíhalo docela mírumilovně.  Nato, že jsem se jaksi neobtěžovala jít hledat nůžky, a tudíž použila pouze svoje nehty...

 

Megaknihy mám moc, moc ráda! Kromě vysněné knížky mi do bublinkové fólie přibalili ještě tři krásné sběratelské záložky!

 

A teď již k samotné knize. O Replice už určitě slyšel každý z vás! Je to nové dílo oblíbené spisovatelky Lauren Oliver (Chvíle před koncem, Panika...).

Lyřin příběh začíná v institutu ukrytém na soukromém ostrově poblíž pobřeží Floridy. Zdálky je to krásné, klidné místo, ale vojenské stráže v ochranných oblecích za zamčenými dveřmi vypovídají o něčem jiném. Institut je ve skutečnosti tajné výzkumné zařízení, kde se rodí,
vyrůstají a jsou studovány tisíce replik čili lidských modelů. Když se institut stane terčem nečekaného útoku, dvěma mladým experimentálním subjektům – Lyře čili číslu 24 a chlapci známému pouze jako číslo 72 – se podaří utéct.

Gemma strávila celý život po nemocnicích. Je to osamělá náctiletá dívka, která zná pořádně pouze domov, školu a svou nejlepší kamarádku April. Ale po tom, co ji málem unese cizinec, který tvrdí, že ji zná, začne Gemma vyšetřovat historii své rodiny a zjistí, že její otec měl podivnou spojitost s tajným výzkumným insitutem. Dívka touží po odpovědích, a tak cestuje na Floridu… a narazí tam na dvě repliky
a úplně novou řadu otázek.

Anotace zní skvěle, nemyslíte? :) Já se těším na čtení!

Za knihu moc děkuji společnosti Megaknihy.cz




A nyní pár slov o sociálních sítích...

Já & Sociální sítě

V první řadě - kde mě můžete najít?


Pod tímto profilovým obrázkem (hm, možná bych ho mohla změnit...) se ukrývá profil mého blogu, facebooková pobočka, kde především informuji o nových článcích, občas zasdílím něco ze svého života, nebo položím nějakou otázku pro ostatní blogery a čtenáře mého blogu (obvykle zůstanu těžce ignorovaná :D). Pokud tedy chcete o nových článcích vědět ihned, mrkněte se tam.
Profil tady. Budu moc ráda za palec nahoru.



Mojí o trochu oblíbenější a více používanější sociální sítí je momentálně Instagram. S různou pravidelností zde sdílím fotky převážně knížek (co byste čekali o knihoblogera?), které momentálně čtu, nebo se na ně chystám, nebo s nimi mám cokoliv do činění. Občas to proložím i dalšími momentkami z mého života. Focení mám totiž velmi ráda (navzdory tomu, že v této činnosti nejsem bůhvíjaký génius). I zde sdílím informace o nových článcích, snažím se poslední dobou být trochu více aktivní ve stories.
Profil je zde. Follow mě moc potěší.


A pak je tu ještě Databáze knih, díky níž si udržuji přehled o svých knížkách, které jsem přečetla, hodnotím je a přidávám své názory. Taky si vyrábím slušně dlouhý TBR list, zkoumám, co kdy vyjde a podobně. Většina z vás má účet spíš na Goodread, ale kdyby se našel někdo z Databáze knih, určitě dejte vědět.
Profil najdete tu. 

Nakonec mám pár otázek na vás...

  • Kterou sociální síť preferujete vy?

  • Co byste na mých profilech změnili, ocením vaše názory, rady a tipy!

  • Mám si založit účet na Goodreads?


Za vaše odpovědi budu nesmírně vděčná! A za případné nové sledovatele na výše zmíněných sociálních sítích také.

Eliz

You May Also Like

21 komentářů

  1. Knížka vypadá lákavě. Ať se líbí a budu zvědavá na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. O knihe som toho už veľa počula, má veľmi pekné spracovanie obálky a dúfam, že obsahovo tiež sotjí za to :-). A záložky sú samozrejme krásne :-)
    Čo sa týka sociálnych sietí, okrem databízy využívam FB, insta a goodreads :-) Instagram som si veľmi obľúbila, hoci je to strašný zabiják času :D Tvoj profil mám rada aj tvoje fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem na začátku, ale vypadá velmi nadějně. :)
      Děkuji moc!

      Vymazat
  3. Repliku mám rezervovanou v knihovně. Nejčastěji používám insta, na fb sdílím jenom články. No takhle, účet na Goodreads mám, ale byla jsem tam jenom jednou. :D Databázi knih jsem používala, ale letos už na to kašlu. Kdo má čas to všechno stíhat? :D Krásný článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si Databází udržuju přehled, bez ní bych byla úplně ztracená :D

      Vymazat
  4. Gratuluju ke knížce, přemýšlím jestli po ní sáhnu nebo ne, zatím jsem spíš v tom "ne", tak jsme zvědavá na recenzi. :-)
    Goodreads si určitě založ, pro mě je to jedna z top soc. sítí. :-)
    A jinak preferuji instagram, co se blogu týče. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, budu se snažit maknout :)
      Popřemýšlím o tom :)

      Vymazat
  5. Replika vypadá hodně zajímavě. :)
    Já taky poslední dobou používám nejvíc právě Instagram. Na facebooku, to je takové... mrtvé. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pekne netradiční co se zpracování týče :)
      Mám stejný pocit :D

      Vymazat
  6. Tak jsem zvědavá, co řekneš na knihu. Já jsem jí nakonec zřekla, že to raději nebudu zkoušet. Alespoň zatím. Co se týká sítí, určitě sleduji nejvíc fb a insta.

    OdpovědětVymazat
  7. Replika vypadá zajímavě, sice jsem o ní slyšela, ale ještě se k ní nedostala a uvidím, jestli si ji pořídím v pevné nebo elektornické podobě :) nejvíce používám instagram (mám vlastně dva :D což je celkem fuška) a FB, ale spíše k soukromým účelům, každopádně přemýšlím o založení FB stránky pro lepší propagaci blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já e-knihy moc ráda nemám, pro mě radši knížku :)
      Určitě si ji založ, na propagaci je to fajn :)

      Vymazat
  8. Moc pěkný nový úlovek, Replika se mi moc líbí a ráda bych se do ní pustila :) Jinak na sociálních sítích jsem na FCB, Databázi knih i Goodreads :D Ale nejoblíbenější je instagram, fotit mě taky baví, i když jsem naprostý amatér :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak neváhej :)
      To nevadí, i zápal pro vec se oceňuje :)

      Vymazat
  9. Na "Repliku" se také chystám a už netrpělivě očekávám svůj recenzní výtisk od Albatrosmedia.. :) Já jsem na facebooku a instagramu.. :) Fotit knihy mě totiž děsně baví.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se mnou nějak přestali mluvit :/ S kým s nimi si píšeš?
      Mně taky :D

      Vymazat
    2. Mám ji zamluvenou přes portál "Fantasya.cz". komunikuje s nimi tamní redaktorka a ta mě ujišťovala, že kniha dorazí, tak doufám, že to tak opravdu bude.. :) Děsně se na ní totiž těším! :D

      https://boook-planet.webnode.cz/

      Vymazat
  10. Replika mě hodně láká. Jo a ty nové záložky jsou boží! ♥
    Určitě si účet na goodreads založ, já to třeba používám už téměř výhradně, protože na databázi knih nemůžu přidávat audioknihy a knížky v cizích jazycích. A taky upravovat počet stránek, které jsem přečetla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže já audioknihy neposlouchám a v angličtině taky nečtu :D
      Ale asi si ji opravdu založím :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)