Liou Cch´-sin: Temný les

by - 5/12/2018

The Dark Forest

Liou Chc´-Sin / Aleš Drobek / Vzpomínka na zemi #2
Vydáno r. 2008 (Čína) a roku 2017 (ČR)
Host / 600 stran / vázaná s přebalem
Apokalyptický / Sci - fi / Drama

Temný les se odehrává v rámci několika století. Vyspělejší nepřátelská mimozemská rasa je rozhodnutá lidstvo bez výjimek vyhladit a využívá sofony jakožto způsob, jak se z první ruky dozvědět o veškerých plánech na obranu či útok. Lidé jsou nuceni uchýlit se ke strategii, ve které se však zdokonalují po celou dobu své existence – k přetvářce a klamu. Nadnárodní uskupení podobné dnešnímu Valnému shromáždění OSN tedy ustanoví čtyři mediátory s absolutní mocí a téměř neomezenými prostředky, kteří mají svým zdánlivě nelogickým a matoucím chováním stvořit plán na záchranu. Jsou to významní myslitelé dané doby, jejichž životní postoje jsou ovšem velmi odlišné.






Můj názor

"Příběh o zkáze lidstva začal knihou Problém tří těles a tehdy se nezdálo vše ještě úplně ztracené. Jak však napovídá název druhého dílu, situace je nyní mnohem temnější a lidská civilizace nemá téměř žádnou naději, že porazí Trisolanskou flotilu, která se na ni neúprosně řítí. Rozhodně ne v případě, kdy Zemi obepínají sofony, které vidí každý pohyb, slyší každé slovo a rozluští každý kód. Jenže jak už to bývá, lidé se odmítají vzdát a nechat se porazit bez boje. Temný les rozšiřuje pohled na pravděpodobný konec světa nejen z globálního hlediska, ale i z pohledu obyčejných lidí."

Celou recenzi najdete na stránkách VAŠE LITERATURA.


Budu velice ráda, když si recenzi přečtete celou a článek ohodnotíte.

Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. Výborná recenze :) Kniha vypadá vážně zajímavě, navíc jsem někde četla že má být i film, takže se na první i druhý díl určitě chystám :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)