Unboxing #43 | Dneska natřikrát

by - 6/12/2018


Ahoj,
zdá se mi, že balíčky ke mně přichází v etapách. Dlouho nic a pak najednou v krátké době rozbaluji dokonce tři zásilky, což je samozřejmě strašně super, protože každý knihomol miluje nové knížky, a já bych se ráda o tu radost i nové přírůstky podělila s vámi.



Jak už předesílá název, v článku najdete hned trojí rozbalování, jedná se o knížky ze třech různých nakladatelství, avšak všechny spadají do žánru sci - fi! Ve dvou případech se dokonce podíváme na blízký Měsíc. To je ale podezřelá shoda náhod! Anebo je jasně vidět, co mám momentálně v oblibě...


Ozvala se mi milá paní z Ledy (NAVŠTIVTE JEJICH STRÁNKY), jestli bych měla zájem o jejich novou knížku. Přečetla jsem si strhující anotaci a zjistila, že mě tato knížka opravdu láká!


Na odvrácené straně je žhavé sci - fi politické drama odehrávající se na nám dobře známém Měsíci. Excentrický miliardář Fletcher Brass zde založil kolonii, která slouží jako vězení pro ty nejtěžší zločince na Zemi. Ale kolonii využívají také váleční zločinci, zabijáci, sexuální maniaci - i turisté toužící po extrémním dobrodružství. Protože neexistuje ve vesmíru místo, kde byste sehnali silnější drogy, nebo levnější plastickou operaci... Jak vám to zní? Já se nemohu dočkat, až se pustím do čtení.

Nakladatelství Leda samozřejmě moc děkuji!




Dále došlo na zásilku od Albatros media, ačkoliv jsem ji obdržela v rámci spolupráce s Vaše literatura (NAVŠTIVTE TENTO LITERÁRNÍ MAGAZÍN). Je to prostě složitější. Každopádně je jasné, že jakmile přijde balík s červenobílou páskou, užiji si pořádné rozbalování.


Už mi věříte? Albatros media se o knížky dobře stará a balí je velmi pečlivě, aby se jim při cestě s PPL náhodou něco nestalo. Ačkoliv PPL je dost spolehlivá, takže se stejně nebojím.


Slyšeli jste už o prvním dílu nové trilogie Lov stínů, kterou vydává nakladatelství CooBoo? Ve vesmíru zůstáváme, děj se odehrává na palubě vesmírné lodi, které velí Qole, nejmladší kapitánka všech dob. Právě sem nastoupil hlavní hrdina Nev jako řadový člen. Posádku tvoří sebranka sirotků, uprchlíků a ani Nev není úplně obyčejný člen personálu. Ve skutečnosti pochází z královské rodiny a na lodi se skrývá. Věří totiž, že Qole má klíč k měnící se galaktické civilizaci. Proto se ji rozhodne unést na svou domovskou planetu. Netuší však, že se zapletl s něčím mnohem horším, než je jedna mladá kapitánka. Maličko mi to připomíná Diabolika, který se mi fakt líbil a celá anotace zní dost drsně! Takže mám také velké očekávání.

Velké díky patří Vaší literatuře.




 

 

A nakonec došlo i na Euromedii (ZAMIŘTE NA NÁVŠTĚVU I SEM), skvělý Knižní klub i mého oblíbeného autora a knihu, kterou jsem opravdu nedočkavě vyhlížela. Vracíme se zpět na nám již dobře známý Měsíc. 


Vidíte tu krásku? Je moje :) Noir kriminálka situovaná do Měsíčního prostředí vypráví o Jazz Bašarová, která pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné pašování nestačí na slušnější bydlení? Všechno se ale změní v okamžiku, kdy Jazz dostane nabídku provést velkou věc. A to za odměnu tak závratnou, že se prostě neodmítá. Jenže tahle zakázka jí brzy přeroste přes hlavu – zaplete se totiž do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy. A kterou by nemusela přežít… Vzhledem k tomu, že příběh vychází z pera Andy Weira, myslím, že zklamání se rozhodně obávat nemusím.

Za výtisk děkuji společnosti Euromedia.



Která kniha z této trojky vás zaujala nejvíc?
Co se chystáte číst vy?

Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

You May Also Like

17 komentářů

  1. Krásné knihy :-) Na odvrácené straně mám taky, ale zatím jsem se ke knize nedostala, ale chci to co nejdřív napravit. Artemis ti závidím. Marťan byl skvělý. Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťan byl fakt super, snad i Artemis bude :)
      Díky moc :)

      Vymazat
  2. Tyjo, knihy vypadají parádně. Každopádně já mám ráda jiný styl. :-) Ale teď čtu první díl Harryho a taky jsem k tomu měla v minulosti odpor. Teď mě to baví. :-) A včera jsem dočetla Žena s červeným zápisníkem a v neděli Dívka s jahodami. A Dívku s jahodami opravdu doporučuji. Je to na základě spisovatelčina výzkumu malíře Evarda Muncha. Fakt parádní. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za zajímavé tipy! O knížkách jsem teda neslyšela, takže si aspoň rozšířím obzory. :)

      Vymazat
  3. Ke knihám gratuluju :) hlavně Artemis vypadá hodně dobře. Přeju krásné čtení ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Super knihy. Láká mě Artemis, kterou už tady mám nachystanou, tak jsem zvědavá, jak s ní budu spokojená :-)
    Snad se ti budou knihy líbit, hezké čtení přeju :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ať se ti knížky líbí. :) Já se teď chystám na Remarqua v němčině. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tomu říkám úlovky :)Na všechny tři se taky klepu celá natěšená, to jsou knihy přesně pro mě :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc. Jsem ráda, že se shodneme ve výběru :)

      Vymazat
  7. Samé lepší kousky. Jsem zvědavá, co řekneš na Artemis :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mě asi Artemis, ale to jsem ovlivněna tím, že jsem ji už četla. :D Ale i Na odvrácené straně vypadá taky dost dobre. Slyšela jsem o tom. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže je dobrá? To ráda slyším :)
      Novinka od Ledy... Těším se.

      Vymazat
  9. Akurát včera som Artemis dočítala a je to dobré čítanie, máš sa na čo tešiť :-) Aj ostatné knihy vyzerajú super zaujala ma najmä kniha Lov stínu :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)