Život filmového diváka (April, May)

by - 6/21/2018



Ahoj,
měsíc s měsícem se sešel a k tomu pár týdnu navrch, za tu dobu se mi povedlo shlédnout řádku zajímavých i méně zajímavých filmů a seriálových epizod, o nichž bude dneska řeč. Poslední Život knihomola jsem začínala slovy "Než odletím do Anglie..." a teď mohu říct prakticky to samé! Jediný rozdíl je v délce pobytu. K tomu se vrátím ještě na konci článku, teď se pojďme podívat na filmy a seriály!


FILMY


 

 

Ready Player one (2018), Rudá volavka (2018), Sněhulák (2017), Cesta za králem trollů (2018), Nespoutaný Django (2012), Já, Tonya (2018), Ztracen v džungli (2017), Suburbicon: Temné předměstí (2017), Avengers: Infinity war (2018), Pacifik RIM (2018)

Nejlepší film


Nespoutaný Django by se hodil i do kategorie Největší překvapení. Pořád jsem se k filmu nemohla dostat, až ho jednou pustila kamarádka na chatě a bylo to! 165 minut uteklo jako nic a já si užívala každý okamžik. I když je film šíleně zvracený. Ale takový je prostě Quentin Tarantino.

Nejslabší film

 

První díl mi přišel docela fajn, akční a napínavý s relativně zajímavou zápletkou, ale pokračování už mě moc nenadchlo. Vlastně jsem Pacifik Rim ani nedokoukala. Z nějakého důvodu jsem se vůbec nedokázala ponořit do děje a herci mě spíš iritovali.

Největší překvapení


Od filmu Ztracen v džungli s poněkud komorním počtem postav jsem si mnoho neslibovala. Daniel Radcliffe nepatří mezi mé oblíbené herce. O to víc jsem byla překvapená výslednými dojmy. Je to silný, napínavý a drsný příběh s brilantními hereckými výkony, zejména u zmiňovaného hlavního hrdiny.

Největší zklamání


Kdovíproč jsem si dělala velké naděje, které však nedošly naplnění. Jediné, co bych na filmu asi ocenila, je pořádně temná a vypjatá atmosféra a Matt Damon.

Nejrozporuplnější film


Nedovoluji si o Infinity War, že je snad špatná! Naopak, je to skvělý film dosahující klasických, ne - li nadprůměrných kvalit Marvelu. Jenže já si od třetích Avengers slibovala asi něco jiného. A mimochodem, myslím, že jsem vůbec nepochopila konec....

Slůvkem k ostatním

  

 

Stydím se, protože jsem knižní předlohu Ready player one nestihla přečíst před filmem. Tudíž můj zážitek nemohl být kompletní a chyběl mi nadhled, ale jinak jsem spokojená! Plynulé prolínání reality a herního světa se režisérovi a produkčnímu týmu velmi zdařilo. Mohla jsem vydechnout až na konci. Jen mi nesedl herec, který ztvárňoval hlavního hrdinu.
Jennifer Lawrence zazářila v dalších výrazné ženské roli. Hrát umí a díky tomu byl i film Rudá volavka velmi dobrý, drsný a dramatický, ačkoliv ne výjimečný.
Detektivky a krimi nejsou můj oblíbený žánr, přesto jsem se uvolila k Sněhulákovi. Lákal mě díky knižní předloze a taky charismatickému Michaelovi Fassbenderovi.
Na pohádky už nekoukám - to jsem tvrdila před Cestou za králem trollů. Po shlédnutí jsem zásadně změnila názor, pohádka mě bavila od začátku do konce, doporučuji jako perfektní rodinný film.
A nakonec Já, Tonya s opět výraznou hereckou hvězdou Margot Robie. Film byl vážně jízda, líbil se mi lehký ironický nádech a výrazně vykreslená a dobře zachycená atmosféra éry prosnulé krasobruslařsky.

SERIÁLY


První místo náleží 4. sérii The Royals, na kterou jsem se neskutečně těšila! Opět jsem si všechny díly užívala, akorát bych řekla, že někdy byli herci už moc přeafektování a křečovití. Doufám, že to možná další řada zlepší.
A pak tu máme pokračování 13 Reasons Why. Upřímně jsem si nedokázala představit, o čem asi bude. Viděla jsem několik prvních dílů a zatím mám docela smíšené pocity. Jsem trochu zmatená a děj mi přijde občas docela prázdný. Ale nevzdávám to, zkusím v seriálu pokročit dál.

Jinak jsem zkoušela najít i jiné zajímavé seriály, ale většinou to skončilo u první dílo. Nějak mám šťastnou ruku. Za tipy budu ráda. :)

CO ZAJÍMAVÉHO JSTE VIDĚLI VY? :)


Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

You May Also Like

21 komentářů

  1. Ze zmíněných filmů jsem žádný neviděla, ale chci se už delší dobu podívat na Ready player one a Rudou volavku :). O Sněhulákovi jsem slyšela strašně negativní ohlasy, i příbuzní mi říkali, že jim to úplně zkazilo tu knížku, co četli předtím.. :/
    13 reasons why jsem viděla, taky jsem měla smíšené pocity a nechápala jsem o čem 2. série bude a ještě víc nechápu fakt, že v roce 2019 bude série 3.! To už nechápu vůbec o čem bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem knihu Sněhulák nečetla, takže nemohu soudit. Ale možná jsem líp udělala :D
      Upřímně, zatím mi přijde, že je o ničem...

      Vymazat
  2. Já, Tonya a hlavně Rudá volavka jsou filmy, na které bych se rozhodně ráda podívala. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jednička Pacifiku byla rozhodně lepší, Avengers bylo dobrý i když ne mě těch hrdinů v jednom díle bylo tedy moc =D Sněhulák se mi nelíbil, přišlo mi to docela nudné a utahané ale Django byl sakra dobrý film i když jak píšeš dost zvrácený.
    Chtěla bych vidět Rudou volavku a Já Tonya.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím a soulasím :D
      Máš pravdu, Sněhulák byl spíš o atmosféře než o ději.
      Django je moje nová oblíbená topovka :D
      Dobrý výběr, to ti schvaluji. ;)

      Vymazat
  4. Na Ready player one jsem byla v kině a byla jsem nadšená, úžasný film. Rudá volavka byla taky dobrá. :) A 13 reason why jsem si samozřejmě nemohla nechat ujít. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kině to musí být hned lepší zážitek :)
      Teď sleduji druhou řadu a už se mi seriál moc nelíbí....

      Vymazat
  5. Už potřebuji taky vidět Avengers :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Já si vždycky připadám tak divně, když řeknu, že jsem neviděla ani jeden. :D
    No, nevadí, taková už jsem. Alespoň jsem o těch názvech slyšela a (k tvému překvapení asi) už se nějakou dobu chystám na Rudou volavku, protože mě dost zaujala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, já tě kvůli tomu soudit nebudu :D
      Rudá volavka by se ti mola líbit :)

      Vymazat
  7. Django se mi také líbil a to podobné filmy nevyhledávám. Z Avengers jsem nadšená, to byla pecka. V plánu mám určitě Pacific Rim a dky za připomenutí Ztracen v džungli. 13 Reason Why chci také vidět, ale nevím, zda první nepřečíst knihu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem naopak z Avengers taková rozčarovaná, opravdu jsem tohle nečekala. Ale pořád dobré :D
      Určitě si přečti nejprve knížku! ;)

      Vymazat
  8. Já, Tonya sa mi tiež veľmi pozdávalo, Margot som mala už predtým rada z Focus ale tu sa ukázala aj v inom svetle. A čo sa týka Avengers tiež som čakala niečo asi trochu iné (nemôžem povedať, že viac, lebo tam bolo veľa všetkého), keďže jednotka avengers je jedna z mojich obľúbených marveloviek. A o Červenej volavke neviem čo si myslieť. Veľmi zaujímavé scény (niektoré na mňa trochu pridrsné) ale Jennifer sa mi tam dosť páčila, celkom jej to sadlo.
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margot hrát umí! Zazářila i v Sebevražedném oddíle :)
      Ohledně Avengers to mám stejně, líbí se mi hlavně první díl :)
      Celý film byl drsný, ale to k tomu asi patří.

      Vymazat
  9. Vďaka za filmové tipy, určite si chcem pozrieť film Jugnle už len kvôli Danovi a verím, že sa mi film zapáči :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tentokrát jsme se nějak sladily! :D
    Viděla jsem Rudá volavka, Ready Player One a Infinity War. Mě Rudá volavka dostala. Naprosto. Pro mě to bylo naprosto šílené a zvrácené. A přesto jsem to hltala s otevřenou pusou. (Ale nevím proč mi dal kámoš v chatu přezdívku Blue sparrow...) Ready Player One je pro mě zvlástní i tím, že je to první film na který jsem šla sama. A užila jsem si ho. Po dlouhé době mi nějaký film (co není horor) zrychlil srdeční tep. A Infinity War? Skvělý film, úžasné hlášky a parádní výkony. Ale odcházela jsem z kina nasraná. Jak to mohli useknout v téhle části?!
    Děkuju za tip na Jungle a Django! :)
    Co se týče seriálů. Zkus knižní předlohu toho příliš vychvalovaného seriálu 13 reasons why.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem viděla akorát Ready Player One (ano, taky se stydím, že jsem předlohu nečetla, ale třeba by se mi ten film pak tak nelíbil) a Sněhuláka (ten se mi už tolik nelíbil).

    OdpovědětVymazat
  12. Django je jediným filmem od Tarantina, který opravdu miluju, skvělý film. Ready Player One jsem stále neviděla, ale knížka si myslím je hodně povedená, proto se i trochu bojím toho se na film podívat. No a k Avengers jsem se taky ještě nedostala :D Uvidím, jak se mi budou líbit. A k 13 Reasons Why se chci taky dostat - navíc, když teď vyšla ještě ta 2. série. Já naposledy dokoukala seriál Dark a ten se mi líbil moc, vlastně jsem z něj doslova nadšená :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)