Život knihomola (March, April, May)

by - 6/09/2018


Ahoj,
už je to dlouhá doba, co jsem se ozvala s Životem knihomola. Myslím, že je načase vás opět poinformovat, jakých čtenářských a knihomolských úspěchů jsem letošní jaro dosáhla. 
Mám - li být upřímná, jsem docela ráda, že se řadím mezi pomalejší čtenáře, protože vytvářet pak knižní shrnutí za tři měsíce s 30 knihami by odrovnalo nejen mě, ale asi i vás, čtenáře. I přesto si myslím, že se mi březnu, dubnu a květnu docela dařilo. Navíc proběhl i Svět knihy, který se postaral o množství nových knižních přírůstků a také jedinečných zážitků.

Přečetla jsem...





Temný les (recenze) mě už nenadchl tolik jako Problém tří těles. Myslím, že jsem se s knihou úplně minula a dokázala pojmout pouze drobné střípky. Zřejmě taky postrádám dostatečnou kapacitu, abych mohla obsáhnout celé dílo o 600 stranách a mnoha dějových linií s vysoce vědeckým tématem.
Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr je velice zvláštní a kontroverzní knížka (už jsem název je velice netradiční), která asi nesedne každému. Na druhou stranu je to něco jiného v žánru young adult, což pro mě bylo rozhodně příjemně osvěžující. Recenze
Od Repliky jsem si slibovala docela dost vzhledem k báječným ohlasům a recenzím. Ale ukázalo se, že možna byly trochu přehnané, proto mě kniha ve výsledku spíše zklamala. Nápad však oceňuji a líbí se mi i obálka. Recenze.
V Pasti času je milá a nijak složitá kniha zejména pro mladší čtenáře. Má silnou myšlenku a důležité poselství, ale není nijak příliš rozvedená a propracovaná, místy až příliš naivní. Čtenáři ve věku 9-12 let si ji užijí víc. Recenze.
Smrtka mě naprosto odrovnala. Doporučuji všemi deseti! Už dlouho jsem při čtení neměla natolik rozvířené emoce. Neotřelý nápad, skvělé rozpracování a nervydrásající průběh, za mě velké ano. Recenze
Jízda je taková jednohubka pro milovníky seriálu Class nebo Doktora Who. Ostatní si knihu asi tolik neužijí, ale rozhodně si ji můžete přečíst i tak. Je to spíše drobnější, ale akcí a napětím nabité dílko. Recenze.
Jeden z nás lže má nesporně zajímavý nápad i rozuzlení, jen průběh poněkud pokulhává a je nevyvážený. Dlouho dobu se totiž neděje nic, až v závěru se náhle vše rychle vyřeší. Nicméně knihu považuji za zdařilou, oceňuji spojení krimi žánru a young adult. 
Probuzení bohové rozšiřují ságu Akt Themis a to opravdu brilantním způsobem! Autor si nebere servítky, děj udržuje neustále v běhu a čtenáře v pozornosti. Lepší než první díl, trilogie hezky graduje. Recenze.
Neuvěříte, co se stalo potom je další volně navazující díl ze série Class, taktéž obsahově velmi nabitý, plný akce a zvratů. Ideální jednorázová oddechovka pro napětíchtivé čtenáře, kteří mají rádi sci-fi a spoustu mimozemšťanů. Recenze.
Drž mě, když padám mě velice mile překvapila. Nejedná se sice o nějak extrémně rozsáhlé a rozpracované dílo, navíc má předvídatelný vývoj, ale je velmi silně emočně napsaná, že se vám vryje do paměti.

Nejlepší kniha


Vybrala jsem Smrtku, protože jsem z ní byla opravdu nadšená. Na paty jí sice šlapou Probuzení bohové, ale u nich jsem objevila více chybiček a nedostatků, které mi vadily. Za to Smrtka... Opravdu mi vyrazila dech.

Největší propadák


K Temnému lesu nemám mnoho co říct. Možná je to úžasné a decheberoucí dílo s obrovským přesahem, avšak mě jeho genialita zůstala skryta. A Replika mě velmi zklamala, neboť jsem od ní vlivem propagace čekala úplně něco jiného a dostalo se mi jen slabé náhražky.

Statistiky

10 knih.
3514 stran.
3 nové rozečtené série.
Bohužel žádná dokončená.

Přírůstky


Knižních přírůstků mi přibylo nemálo zejména díky Světu knihy, který se odehrál jako obvykle v květnu na pražském Výstavišti v Holešovicích. Celkem dvanáct nových knížek mi už zdobí knihovničku.


Těchto sedm knížek mi přibylo k recenzi. Dekuji moc Slovartu, Euromedii, Ledě a Vaší literatuře. 


A zbylých pět kousků jsem si pořídila na Světě knihy, spokojenost nejvyšší. 

Jak se dařilo vám? Co zajímavého jste četli?

Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)




You May Also Like

18 komentářů

  1. Stihla si toho opravdu dost. =) O knížce Smrtka jsem slyšela, tedy spíše jsem ji viděla na hodně knihomolských účtech a zatím samé pochvaly. Asi mrknu o čem je. =D

    OdpovědětVymazat
  2. O knize Někdo z nás lže jsem myslím slyšela, ale taky to nebylo zrovna v pozitivním smyslu, tak nevím, ale námět mě také zaujal. ;)
    Ten kdo stojí v koutě - tu knížku mám v originále už asi rok na nočním stolku, že se na ní někdy vrhnu, teď jsem si na to úplně vzpomněla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Námět je skvělý! Zpracování někomu sedne a někomu ne. Myslím, že je fajn dát knize šanci :)
      Tu si musíš přečíst. Hned a teď!!! :D

      Vymazat
  3. paradni hromadky, jak prectene tak nove knihy... nad Neuvelem taky uvazuji, ale stale nevim, vidim na to samou chvalu... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho... A uvidíš, je trošku specifický, ale velmi čtivý. :)

      Vymazat
  4. Moc pěkné nové kousky :) Přečetla jsi toho hodně :) Já z toho četla jen Smrtku a ta mě taky moc bavila. Chystám se i na Repliku, tak snad to nebude úplný propadák :)

    OdpovědětVymazat
  5. Z přečtených knih jsem nečetla nic, ale lákají mě Skoro úplný seznam... a Replika. K novým přírůstkům gratuluji, četla jsem Ten, kdo stojí v koutě, a když si člověk zvykne na zvláštní styl psaní je to super kniha. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úžasná kniha! :)
      Jinak tvůj výběr je fajn, určitě zkus obě knížky :)

      Vymazat
  6. Stihla jsi toho spoustu! Gratuluji :) Sama se chystám třeba na Smrtku, tak jsem ráda, že čtu dobré ohlasy. Replika mě nezaujala vůbec.
    A z tvých přírůstků chci určitě Nesvou :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív jsem četla třikrát tolik :D Ale teď není tolik času...
      Ááá, na tu se těším :)

      Vymazat
  7. Tak tohle jsou hodně slušné kousky. :D Podle titulů znám většinu a sama už mám některé vyhlídnuté, takže až bude čas, až budou peníze a až bude léto, jde se na to. A co se přírůstků týče, Renegáty jsem si chtěla na Světe knihy koupit taky, ale... nějak jsem na to pak zapomněla a nakonec odešla z Albatrosu jen s Wonder Woman: Válkonoška od Leigh Bardugo. :D
    Jinak jsem toho přečetla poměrně dost, protože jsem se do toho v posledních měsících obula. Rozhodně zajímavou zkušeností a zároveň mou nejoblíbenější knihou, jakou jsem zatím četla, je Prohnilé město, které mě opravdu nadchlo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový prázdninový plán rozhodně schvaluju :D
      To je dobře! Někdy se knížky čtou skoro samy :)
      Páni, mně se Šest vran moc nelíbí, nevím, jestli budu číst druhý díl. :p

      Vymazat
  8. Na knížku Jeden z náš lže jsem nedávno koukala, ale nakonec jsem si odnesla jiné. Možná se k ní vrátím :D Jinak Ten, kdo stojí v koutě je skvělá knížka, mám ji i v anglickém originále a prostě jí miluju :)

    Jinak máš moc hezký blog, možná by tě zaujal i ten můj, budu ráda, když mě třeba budeš také ráda navštěvovat 😊 .

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ji miluju, proto jsem si ji musela pořídit :D

      Děkuji ti moc, ráda tvůj blog navštívím :)

      Vymazat
  9. Žádnou z knížek, které jsi přečetla, jsem sice nečetla ani je nemám na seznamu, ale tak to nevadí. :) A Ten kdo stojí v koutě je nejlepšejší knížka. ♥

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)