Léto v Anglii 2018 | Část 1

by - 7/20/2018

,


Ahoj,
mám za sebou 29 dní v Anglii, převážně v Londýně. Pomyslná první etapa mého letního dobrodružství skončila, protože jsem změnila hostící rodinku a z hlavní metropole se přemístila do o poznání klidnějšího přímořského města Eastbourne. Rozhodla jsem se s vámi podělit o fotky a zážitky, které jsem zatím nasbírala.
Za necelý měsíc jsem toho prožila tolik, že bych mohla psát a psát třeba tři dny. Proto se pokusím pojmout vyprávění spíš jako takový výčet těch nejlepších okamžiků a největších perliček a přidat hromadu fotek (probrat se jimi mi zabralo docela dlouho).

Fotku s Big Benem mi bohužel zkazilo lešení.

Jak možná víte, na konci školního roku jsem se vydala do Anglie jakožto au pair. Důvodů bylo hned několik. Předně jsem se chtěla do Anglie vrátit na delší dobu. Chtěla jsem zkusit něco nového, dobrodružnějšího, chtěla jsem utéct na chvilku z domu, vidět něco víc než jen rodnou hroudu. Samozřejmě se zlepšit v angličtině a trochu se od života naučit.

Centrální London jsem navštívila celkem dvakrát. Jinak jsem totiž žila u rodiny (single mum a jeden čtyřletý kluk) v čtvrti Isleworth, což je od centra zhruba hodinu a půl veřejnou dopravou. Obě návštěvy se nesly ve velice zajímavém duchu. První jsem uspořádala zejména za účelem navštívit co nejvíce významných míst a turistických cílů. 


Naštěstí jsem na to nebyla sama, protože to by mi všechno zabralo ne den, ale celý týden. Jeden úžasný Londýňan (původem z Čech) se obětoval a po hlavním městě Británie mě provedl. Což byl dost odvážný krok nás obou, musím zpětně uznat. Ale všichni přežili ;D.


Tato neděle utekla neuvěřitelně rychle, ale viděla jsem spousta památek a míst. Například Westminterské opatství, schovaný Big Ben, Skota hrajícího na dudy, London Eye, sídlo MI6, Britské muzeum jsme prošli ve stylu napravo, nalevo, zajímavé, jde se dál. V Čínské čtvrti jsme měli výtečný oběd a u Tower Bridge jsem potkala kamarádky z Čech. Na Trafalgar square jsem se vyfotila se lvem a došla skoro až ke královně domů, bohužel však mě nepustili přes bránu. :D 


Můj druhý výlet do centra a jiných vzdálenějších končin se odehrál o týden později (nepočítám trochu pokažený výjezd do čtvrti South Kensington, který však skončil velice brzy po vydatném lijáku). Hlavním důvodem byla roof garden party, ke které jsem se dostala celkem náhodou. 
A když už jsem vyrazila, stavila jsem se při cestě v Přírodovědném muzeu, kde jsem obdivovala zejména dinosaury, a také v Katedrále svatého Pavla a na chvíli v Muzeu Londýna.

  

Po dostatku kulturních prožitků jsem doputovala přes moderní city a později muslimskou čtvrť na tu správnou Londýnskou střechu, kde se konala private roof garden party, na níž jsem znala přesně dva lidi. A řekla bych, že většina z nás byla všech možných národností, jen ne britská. Každopádně panovala skvělá atmosféra, poznala jsem mnoho dalších mladých, popovídala si. A taky jsem si připadala děsně cool, že tam vůbec jsem.

Nejlepší zážitky vznikají s ostatními lidmi a také tím, že zkoušíte něco nového. Dobře, možná nemusíte vyzkoušet úplně všechno, ale za nové zkušenosti to stálo... Každopádně jsem moc vděčná za všechna setkání, ať už s těmi, které znám, nebo které jsem poznala právě v Londýně. Na druhou stranu můj pobyt zde nebyl jen o užívání si. Dovoluji si tvrdit, že jsem ve svém dosavadním životě nepracovala víc.


Ať už šlo o hlídání, což je pěkně náročná činnost, když při babysittingu o půlnoci pomýšlíte na zasloužený spánek, ale vaše host kid stále běhá kolem, nebo musíte snášet podivná pravidla vaší host lady a číst si její vyčítavé zprávy... Nebo únavné uklízení anglických domů, či stavění střechy a zatloukání hřebíků, což rozhodně není pro mé něžné ruce. A chození pěšky všude, kam se dojít dalo, protože přece nebudu utrácet další peníze za dopravu! Někdy mi anglické dobrodružství dává docela zabrat. Ale nestěžuji si. Naopak jsem moc ráda, že jsem tady.


Sbohem Londýne (tedy možná jenom na čtyři týdny) a ahoj Eastbourne! Moje další kroky totiž vedly do tohoto nádherného a klidného přímořského města s dlouhými plážemi a rozvernými racci.

Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

FACEBOOK × INSTAGRAM × DATABÁZE KNIH

Fotografie jsou moje, prosím nekopírujte je, neuvádějte bez autora. Děkuji.

You May Also Like

24 komentářů

  1. Fotky jsou moc pěkné, jen škoda toho Big benu. :D Ale vypadá to, že i přes tu práci kolem sis to užila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že práce kolem Big Benu budou stejně ještě na dlouho...
      Bylo to nakonec fajn :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek a moc hezké fotky :-) Budu se těšit na pokračování :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tuhle zkušenost ti rozhodně závidím. Já jsem byla v Anglii a Londýně zatím jen jednou, ale už tehdy mi bylo jasné, že bych tam chtěla strávit i delší dobu. Nevím, jestli bych seděla na au pair, ale nejednou jsem uvažovala o výměnném pobytu. Tak snad to někdy klapne - tohle léto mám koneckonců dost času na plánování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výměnný pobyt zní super! Ono to s au pairs není bohužel žádná legrace.
      To zní jako plán :)

      Vymazat
  4. Parádní zážitky. Docela ti to závidím. Ne teda hlídání prcka, to bych asi nedala, ale ty výlety, památky a prostě vidět Anglii...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase tolik jsem nevýletovala :D To to hlídání zabralo víc :p

      Vymazat
  5. Super článek i fotky. Sama jsem o au-pair nejednou uvažovala, zatím ale zůstalo jen u toho. :) Kdyby ses chtěla podělit o práci s dětmi a v rodině nebránila bych se. :)) Závidím.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ohledně toho hlídání není až tolik co závidět, jelikož máš zodpovědnost, a tudíž i nervy a tak :D

      Vymazat
  6. Tohle je typ článků, které moc ráda čtu :) Těším se na pokračování! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se, že článek se líbí. Pokračování jistě bude :)

      Vymazat
  7. Já mám vždycky trochu problém se odhodlat jen na takovou dobu někam do neznáma a sama, ale určitě jsou to skvělé zkušenosti. A ty zážitky! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se vlastně skoro ani nebála... Prostě se to nějak dělo. Těšila jsem se :D

      Vymazat
  8. Vypadá to na naprosto pěkný pobyt v Londýně. Trošku ti závidím, že si měla možnost tam takhle pobýt a vidět tolik věcí. Je fajn že sis to užila a ještě užiješ. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zase tak složité někam vyrazit, stačí se odhodlat ;)

      Vymazat
  9. Naozaj pekné fotky, pobyt si si asi veľmi užila aj napriek práci. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Obdivujem ťa, že si sa na to dala, určite to je náročné, ale vidím, že máš aj hromadu skvelých zážitkov a to je super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pěkné zážitky tu dřinu hravě vyvažují :)

      Vymazat
  11. Tak to byl ten Londýňan fakt milý. Já teda nevím, jestli bych se trochu nebala. :D
    Je super, že máš tolik zážitků. Mě by toto třeba hrozně zajimalo, ale moje angličtina je dost zlá a musela bych asi hodně maknout.
    Super článek a přeju další super zážitky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsem se měla trošku bát, ale ukázalo se, že je opravdu fajn :)
      Moje angličtina také nebyla žádná sláva, ale od toho tu jsem. :D
      Děkuji moc :)

      Vymazat
  12. Tak to je super, že tě takhle někdo provedl! :)
    Úžasné zážitky a je skvělé, že nejsou jen růžové, protože si pak těch růžových budeš cenit více.
    Ty spravuješ střechu? O.o

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, užívej skvělou zkušenost, která je k nezaplacení! Tys mi psala, že Kanadu bys nedala jako já, já bych zase neměla nervy na to hlídání a přijde mi to víc hardcore, než potkání medvěda ve volné přírodě;-) užívej léto skitereza

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)