Život filmového diváka (Sept, Oct)

by - 11/03/2017


Ahoj,
po dvou knižních recenzích zabrousíme pro změnu do světa filmů a seriálů. Vzhledem k tomu, že skončil říjen a přichází první listopadové dny, je na pořadí dne Život filmového diváka. Jelikož jsem ten zářijový vynechala, v dnešním článku najdete dvojitou porci akčních bijáků, hororů, ale i lehkých komedií :)

FILMY

Výsledek obrázku pro kingsman zlatý kruh Výsledek obrázku pro atomic blonde bez lítosti Související obrázek Výsledek obrázku pro valerian a město tisíců planet Výsledek obrázku pro baby driver Výsledek obrázku pro holky na tahu Výsledek obrázku pro zlato film Výsledek obrázku pro purpurový vrch Související obrázek Výsledek obrázku pro ave caesar film Výsledek obrázku pro špinavý trik Výsledek obrázku pro muž na laně Výsledek obrázku pro rozpolcený Výsledek obrázku pro blade runner


Kingsman: Zlatý kruh (2017), Atomic Blonde: Bez lítosti (2017), Zabiják a Bodyguard (2017), Valerian a město tisíce planet (2017), Baby driver (2017), Holky na tahu (2017), Zlato (2016), Purpurový vrch (2016), V zajetí démonů (2013), Ave, Caesar (2016), Špinavý trik (2013), Muž na laně (2015), Rozpolcený (2016), Blade runner 2049 (2017)

Nejlepší film

Výsledek obrázku pro kingsman zlatý kruh Výsledek obrázku pro špinavý trik Výsledek obrázku pro rozpolcený Související obrázek

Po půl hodině uvažování jsem seznala, že se nemohu za žádnou cenu rozhodnout. Všechny tyto filmy se mi moc líbily, ačkoliv jsem u každého našla i pár mínusů. Nicméně dosahují podobné, pro mě uspokojivé úrovně a je těžké mezi nimi vybrat jednoho vítěze. Doporučuji všechny čtyři.

Nejhorší film

Výsledek obrázku pro holky na tahu

Holky na tahu se nedají považovat ani za tu nenáročnou oddechovou komedii, jsou příliš kýčovité a křiklavé, prošpikované nijak extra vtipnými a rádoby humornými scénami. Jednoduchý příběh a než se do něj vůbec ponoříte, film už končí...

Nejlepší rozuzlení / konec

Výsledek obrázku pro zlato film

Možná jsem to trošku čekala, minimálně jsem hádala, že příběh bude mít někde háček a že nic není takové růžové, přesto mě rozuzlení překvapilo, nadchlo a filmu přidalo mnoho plusových bodů.

Nejhorší konec / rozuzlení

Výsledek obrázku pro blade runner

Ehm, já nějak nedokázala pobrat, o čem film vlastně je a proč vůbec vznikl, natož pak chápat nějaké rozuzlení. Možná jsem jen nedávala dostatečný pozor, nebo mi unikla nějaká zásadní informace, ale z Blade Runner 2049 jsem si neodnesla absolutně nic, žádný silnější dojem.

Největší překvapení

Výsledek obrázku pro muž na laně

Do Muže na laně jsem se dlouho nechtěla pustit, protože jsem měla pocit, že mě nemůže ničím oslovit a že se při sledování budu nudit, když vlastně znám celý jeho obsah, včetně vyvrcholení. Nakonec jsem ráda, že jsem se odhodlala do něj jít, protože velmi bavil a nesmírně mě pozitivně nabyl. Gordon Levitt v hlavní roli zazářil.

Největší zklamání

Výsledek obrázku pro valerian a město tisíců planet

Valerian se tváří jako velkofilm, na mě ale působil spíš jako šílená fantasy / sci - fi slátánina, která bohužel nedokázala udržet moji plnou pozornost.

SERIÁLY

Výsledek obrázku pro SHERLOCK BBC

V době jeho největší slávy mě seriál Sherlock z produkce BBC naprosto minul a já jsem nechápala, z čeho všichni okolo mě tolik blázní. Až teď, v roce 2017, jsem prozřela a pochopila a ujíždím na seriálu taky. Momentálně jsem ve třetí sérii a těším se na další díl.

A jaký byl váš filmový říjen (popřípadě září)?


You May Also Like

16 komentářů

  1. No, tak moc jsi mě nepotěšila - já se nejvíc těšila na Valeriána a Blade Runnera a jak to tak vypadá, v obou případech to nejspíš budou propadáky. No nic, stejně to zkusím :D
    Já filmů moc nestihla, snad jen nové Transformery (taky hrůza) a ze seriálů jsem dokoukala Hru o trůny a teď koukám na Gunpowder :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nevzdávej to s nimi, třeba se ti naopak budou oba filmy líbit :)
      Transformery jsem ještě neviděla.

      Vymazat
  2. Už jsem se těšila na nový článek Život filmového diváka, že objevím další tipy. :D A zaujal mě zrovna Blade Runner, nebudu od něj moc očekávat. V plánu mám i Kingsmana a Valeriana. Jinak s tebou souhlasím, co se týče nejhoršího filmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší :D
      Holky na tahu jsou prostě totální propadák :p

      Vymazat
  3. Já toho od léta moc neviděla, věnovala jsem se hlavně seriálům, ale už bych také to něco málo mohla zas sepsat. Viděla jsem Kingsmana, ten byl super. Chystám se na Purpurový vrch a Rozpolcený :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se třeba naopak "Valerian" líbil a klidně bych se na něj koukla znova, naopak "Kingsmeni" mě příliš nenadchli.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. U Valeriana se to dá tak nějak předpokládat, že to takový velkofilm nebude. Muže na laně chci určitě vidět.

    OdpovědětVymazat
  6. jo Sherlock je pecka, skoda ze nepokracuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nevim, tak nejak to ukoncili a kdyz se jim bude chtit, tak jeste neco natoci...

      Vymazat
    2. Třeba se rozhodli přestat v nejlepším :D

      Vymazat
    3. nemyslim, ze ten konec byl nejlepsi :-D

      Vymazat
  7. Valerian mě hodně zaujal z traileru, ale teď už si nejsem tak jistá, jestli za to zhlédnutí tenhle film stojí, uvidím, jestli si na něj najdu čas. Naopak na Split se už konečně musím podívat, na tenhle film se moc těším. A Sherlocka bych mohla konečně dokoukat, mě to taky minulo v době, kdy o tom bylo nejvíc slyšet, ale pak jsem to rozkoukala a zatím nedokoukala. A na Crimson Peak jsem se shodou náhod tento měsíc koukala taky - i když jsem tenhle film viděla už podruhé, ne, že by byl tak dobrý, jenom náhoda.

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)