Liou Cch´ - Sin: Problém tří těles

by - 1/21/2018

The Three - Body Problem

Liou Cch´- Sin / Aleš Drobek / Vzpomínka na zemi #1
Vydáno r.  a r. 2017 v ČR
Host / 447 stran / pevná obálka s přebalem
Světová literatura / Sci - fi

V Říši středu zuří Velká kulturní revoluce a Číňané se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi, aby v tomto směru nezaostali za Sověty a Američany. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a nové sekty vyzývají k návratu k přírodě. Objeví se nová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A na světlo začíná vycházet pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce.

Román Problém tří těles představuje pro české čtenáře první příležitost seznámit se s výkvětem čínské vědecké fantastiky.




S čínskými autory se ve zdejších končinách příliš často nesetkáváme, už vůbec ne ve spojení s žánrem sci - fi. Přesto se na pultech knihkupectví objevila poměrně objemná kniha s názvem Problém tří těles řazená k hard sci-fi a dosahující úrovně klasik jako Duna nebo Nadace. Jelikož LiouCch´-sin jako vůbec první Asiat získal prestižní americkou cenu Hugo za nejlepší román, jeho dílo zabývající se podstatou vědy ve spojení s otázkou existence mimozemské civilizace pravděpodobně má čtenáři co nabídnout.

Celou recenzi naleznete na stránkách webového magazínu Vaše literatura.


Nejvýhodnější ceny naleznete na webovém portálu Srovname.cz
Děkuji za přečtení recenze, váš komentář mě potěší :)

Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)

You May Also Like

8 komentářů

  1. Kniha ma zaujala tým, že je to niečo iné a neobvyklé, najmä to umiestnenie do ázijského prostredia, takže je super, že autori vymýšľajú a prichádzajú stále s niečím novým :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně je fajn, že se tito autoři dostávají i k nám :)

      Vymazat
  2. Povedená recenze :) Knih mě docela láká, i když to není možná úplně typické čtení, do jakého se obvykle pouštím :) Ale ráda experimentuju, takže jí vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha mě zaujala a to i přesto, že nejsem milovník sci-fi. Mimo jiné má nádhernou obálku. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze, která mě fakt zaujala, asi se po knize mrknu! :)

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)