EDIT: Listopadová čtecí výzva (+Život knihomola)

by - 12/02/2015



Máme tu začátek prosince (neuvěřitelné, jak ten čas letí!), proto by bylo vhodné přihodit nějakou tu zmínku o Listopadové čtecí výzvě, které jsem se zúčastnila.
Jelikož tímto článkem vlastně shrnu, co jsem za tento měsíc přečetla, rozhodla jsem se z tohoto článku udělat zároveň trochu netradiční listopadový Život knihomola.

Za cíl jsem si dala pět knih. Tuto hranici se mi nakonec podařilo splnit. Dobře, budu upřímná, v té páté knize mi chybí do konce pár stran, ale jelikož není zrovna tenká, rozhodla jsem se ji započítat mezi přečtené.

Která díla jsem tedy přelouskala a co na ně říkám?



1. Čísla #2 - Chaos  (Rachel Wardová)

Tato série se mi jeví jako čím dál tím slibnější. Chaos byl zase o kus lepší než předchozí díl především co se týče autorčina stylu psaní, který se mi zdál vyzrálejší. Příběh byl napínavý a děj ubíhal rychle až do samého konce knihy. Rozuzlení mi přišlo sice trochu zmatené, ale přesto zajímavé. Obecně se dá říct, že v místech, kde autorka minule chybila, se napravila, ba dokonce ještě zlepšila.
Mohu tedy jen doporučit.


2. Posměšky a jízlivosti (Marcus Valerius Martialis)

U této sbírky plné satir a epigramů jsem se skvěle pobavila. Jako četba do školy se mi to zdá skvělé. I Římané měli fakt dobrý humor :D

3. Mrakodrapový trůn #1 - Syn Londýna (Tom Pollock)

Tohle je rozhodně objev roku... aspoň pro mě. Do Pollockova fantastického městského světa plného prazvláštních a děsivých bytostí z těch nejhlubších zákoutí lidské fantazie jsem se ihned zamilovala stejně jako do hlavním aktérů Beth a Filiuse. Příběh byl svižný, sotva uvěřitelný a pořádně napínavý, konec ovšem až trýznivě krutý! 
Kdo nečetl, chybil!

4. Horror school #2 - Podivné sestry (Jonathan Pushnik)

Druhý díl byl pro mě opět příjemným oddechovým čtivem. Knížku jsem přelouskala za jeden den a i když je pro mladší čtenáře, nenudila mě.

5. Temné bratrstvo #1 - Temné bratrstvo  (Luke Scull)

Tohle je trochu oříšek. Nejvýraznějším rysem knihy je pořádná "dark" atmosféra a všelijaké nechuťárny. Litrům prolité krve, useknutým hlavám a jiným částem těla, vyhřezlým vnitřnostem apod. se určitě nevyhnete. Více se dozvíte v připravované recenzi.


To je tedy velká pětka knih za měsíc listopad. Do knihovničky mi přibyla pouze jediná knížka, a sice Zúčtování od Kathy Reichs (unboxing níže). Celkem jsem přečetla kolem 1812 stran. Nutno podotknout, že Posměšky a jízlivosti mají 576 stran a na každé je jen pár řádků :D

Jak jste si vedli vy?


You May Also Like

13 komentářů

  1. Tak na tuhle výzvu jsem úplně zapomněla :D Tak se budu muset zpětně mrknout, jak jsem dopadla :D Ale tobě gratuluji ke krásnému počtu knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Vzhledem k tomu, jaké jsi čtenářka, jsi musel určitě dopadnout skvěle :)

      Vymazat
  2. Zaujímavé knihy, nečítala som ani jednu z nich, každopádne vyzerajú zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé knihy:)
    Nevím jestli se nebudu opakovat, ale já bych tak rychle nestihla přečíst tolik knih:D Asi bych zkusila přečíst číslo 3. Zapůsobilo to na mě nejvíce:)
    ADEEL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrakodrapový trůn si určitě přečti, mně se moc líbil! :)

      Vymazat
    2. Mrakodrapový trůn si určitě přečti, mně se moc líbil! :)

      Vymazat
  4. Tak to ti závidím, já za listopad přečetla dvě knihy.. :D Není vůbec čas při té škole. Z knih jsem nečetla ani jednu a nejspíš to ani nemám v plánu, ale znějí zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to není vůbec špatné, vždycky lepší něco než nic :D

      Vymazat
  5. Já teď skoro vůbec nečetla. :( Mimochodem, hledala jsem seznam AFFS, jestli tam ještě pořád jsem, a nemohla jsem ho najít? Zrušila jsi je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už Affs nevedu, asi jsem ti to zapomněla říct, ale někam jsem to určitě psala, že je ruším. Mnoho lidiček totiž přestalo být aktivních a vůbec to bylo celé složité, takže jsem je nakoec zrušila.

      Vymazat
    2. Já už Affs nevedu, asi jsem ti to zapomněla říct, ale někam jsem to určitě psala, že je ruším. Mnoho lidiček totiž přestalo být aktivních a vůbec to bylo celé složité, takže jsem je nakoec zrušila.

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)