Vánoční knižní TAG

by - 12/23/2015

Ahoj,

dlouho jsem hledala nějaký pěkný vánoční TAG, který bych vyplnila, ale nedařilo se mi najít takový, aby se mi opravdu zalíbil. Pak jsem objevila Vánoční knižní TAG na blogu Vysvobozené a bylo rozhodnuto!

Jinak ještě zmíním, že TAG původně pochází od Marky.

A protože nevím, jestli se do Štědrého dne stihnu znovu ozvat, tímto bych Vám všem, pravidelným čtenářům, náhodným poutníkům, fanouškům či haterům chtěla popřát bohatého Ježíška, minimálně jednu knížku pod stromečkem, chutnou večeři a žádné kosti v krku a vůbec klidné a pohodové prožití vánočních svátků.

Mimochodem: 25. se můžete těšit na vánoční knižní unboxing!




1) Stromek - Jakou knihu by sis nejvíce přál/a najít pod stromečkem?
Vím, jaké knihy tam najdu, ale také vím, jaké knihy tam nenajdu, protože jeden balík ještě stále nedorazil, když jsme objednávali na začátku prosince! Takže na komplet Labyrintu: Útěku a Turnus si budu muset ještě počkat, i když právě na tyto knihy se strašně moc těším. Ale zase tam najdu Marťana, což mi už teď činí nesmírnou radost.

2) Rodina - Se kterou knižní postavou bys nejraději strávila Vánoce?
S kapitánem Thornem z Měsíčních kronik. Mohla by to být docela jízda. I když on jeho bych brala spíš na Silvestrovskou párty, proto je další možností A z Den co den. Ať už by ten den byl v těle kohokoliv (ok, nejlépe v těle nějakého sympatického sexy mladíka :D), přišel by, abychom mohli Štědrý den strávit spolu, povídali si a přemýšleli, v kom se asi ocitne zítra.

3) Ozdoby - Jakou knihu sis pořídil/a pouze kvůli obálce?
Asi Past a Horečku. Tyto knihy nejsou hodnoceny nijak dobře a kromě toho vůbec nevím, jak to je s posledním dílem, ale jejich obálky se mi rozhodně líbily, jsou zpracovány velmi originálně. Nutno ještě podotknout, že obálky dost ovlivňují můj výběr. No jo, to není moc knihomolské.

4) Koledy - Která kniha ti vlezla do hlavy a nemohl/a jsi na ni přestat myslet?
Asi Temná země, protože byla neuvěřitelně smutná a rozplakala mě. Minimálně ještě jednou jsem se k ní pak vracela a opět byla šíleně smutná. Také Ten, kdo stojí v koutě je pro mě dílo, na které rozhodně nezapomenu.

5) Cukroví - Jaká kniha je tak sladká jako (tvé oblíbené) cukroví?
Knihy, které by se daly označit pojmem sladké, já zrovna moc nečtu, takže se mi výběr trochu zužuje. Dystopie a díla z řad sci - fi a fantasy většinou nemají za cíl působit sladce. Tento pojem tedy asi nejvíc splňuje Dívka s pomeranči, což je milý příběh plný emocí.

6) Dárek - Která kniha si pro tebe nachystala největší překvapení (rozuměj plot twist)?
Samozřejmě se nejedná o pouze jednu knihu, ale rozhodně vede Ostrov lhářů! Když pravda vyšla najevo, nejspíš jsem prodělala srdeční zástavu a pak se rozbrečela jako malé dítě. Rozhodně jsem takové rozuzlení nečekala a dost se mnou zamávalo.

7) Pohádky - Jaká je tvá oblíbená dětská knížka, ke které se rád/a vracíš?
Obávám se, že takováto kniha neexistuje. V dětství jsem sice četla a dost, ale ke knihám, které jsem už jednou přečetla, se jen málokdy vracím. To musí být opravdu výjimečné.

8) Betlém - Kterého autora bys nejraději obdaroval/a a za co? Co bys mu daroval/a?
Nejradši bych obdarovala všechny autory, kteří v životě napsali něco, co se mi líbilo nebo mě potěšilo. A dala bych jim za to velkou pusu nebo minimálně objetí a poděkovala jim za to, co dělají.

9) Sníh - Jakou knih bys nejraději zahrabala do sněhu a už ji nevytáhla?
Asi Elitu, protože u ní jsem musela mít troje nervy a věčně jsem litovala toho, že America je jen knižní postava, a tudíž ji nemohu jednu vrazit, aby se probrala. I když přiznám se, dost často se i stává, že mám chuť nějakou fiktivní hrdinku uškrtit ať už kvůli její blbosti, otravnosti, rozmazlenosti, nerozhodnosti apod. Takže bych k ledu poslala klidně i Lindu z knihy V Podsvětí.
...Málem bych zapomněla na knihu Tlukot mého srdce! To je, prosím, katastrofa. Jediné, k čemu tato "kniha" posloužila, bylo vtipné předčítání mými kamarády, kdy jsme všichni málem umřeli smíchy. Ano, myslím, že Tlukot mého srdce by měl přednost.

10) Zvoneček - Kterou knihu je nejlepší číst o Vánocích a proč?
To bohužel nedokážu říct, neboť já nečtu každý rok třeba jednu stejnou knihu, naopak se pustím zrovna do toho, co mám po ruce a mám na to chuť. Ale myslím, že je dobré sáhnout po nějaké knize s vánočním námětem, protože to může skvěle navodit správnou atmosféru. Ale úplně nejlepší je číst knihu, která vás bude bavit ;)

Takže Veselé Vánoce!

You May Also Like

15 komentářů

  1. Moc pěkný článek, možná se do tohoto tagu také zapojím :)
    Jinak Past a Horečku mám doma a mě osobně se ty knihy velmi líbí, třetí díl v češtině ale bohužel nevyjde.
    Jinak Marťan je moc pěkná knížka, hodně jsem se u ní pobavila, myslím, že Ježíšek vybral velmi dobrou knihu :)

    http://dark-ginger-lady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem si tvůj článek přečetla, máš moc pěkné odpovědi :)
      S Marťanem jsem Ježíškovi poradila :D

      Vymazat
  2. Díky za vyplnění... No vidíš, Ostrov lhářů mě vůbec nenapadl a já si pořád stěžuju, že cpu do každého (i svého vlastního) TAGu Alianci :D

    OdpovědětVymazat
  3. Výborný tag, asi se taky zapojím :) Past a Horečka mají krásné obálky, jen škoda, že poslední díl už u nás nevyjde :) A Ostrov lhářů to bylo opravdu jedno velké překvapení :) Moc pěkný vánoční design :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela jsem nějaké zprávy, že možná ano, ale nevím, kolik je na nic pravdy. Každopádně nesnáším neuzavřené série.
      Děkuju moc :)

      Vymazat
  4. Super tag a dobré odpovede, napr. s Elitou úplne súhlasím :D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný Tag,chtěla bych se také zapojit,tak snad stihnu zítra napsat při čekání na Ježíška :)
    Přeji ti krásné vánoce a bohatého Ježíška i Knižíška :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, kolik knižní dárečků si dostala :D Asi jsi byla moc hodná :D

      Vymazat
  6. Souhlasím, Dívka s pomeranči je milý a kouzelný a sladký příběh. Hmm, to bych si měla znovu přečíst, naposled jsem to četla někdy před třemi lety. :)

    Užij si Vánoce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si ráda znovu přečetla tolik knížek, ale v knihovničce mám stále ještě dost těch nepřečtených, takže se k nějakému re-reading moc nedostanu :p

      Vymazat
  7. Rozhodně souhlasím s tím, že Past má super obálku. Ale to ostatně celá série. :3 Na Labyrint a Ostrov lhářů se chystám, ostatní zmíněné knížky jsem bohužel nečetla a nějak je ani nemám po ruce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Labyrint jsem také ještě nečetla, ale snad se k němu brzy dostanu. Jen co dorazí :P

      Vymazat
  8. Děkuju, moc děkuju! Potěšilo mě to :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)