Nejkrásnější obálka #2

by - 4/28/2016


Ahoj,
původně jsem dnes chtěla přijít s úplně novým projektem týkající se pro změnu filmů, ale nakonec jsem si řekla, že než se začnu pouštět něčeho dalšího, měla bych se posunout v rozdělaných sériích. První díl Nejkrásnější obálky se tu objevil před více než měsícem, proto si myslím, že je čas na další.
Pravidla případně naleznete v předchozím článku.
A budu ráda, pokud se také zapojíte.
Série Loď mezi hvězdami - Loď mezi hvězdami, Milion sluncí, Všechny barvy země

  

Trilogie mě okouzlila nejen dějem, ale také nádhernými obálkami. Kdo nemá rád hvězdnou oblohu plnou třpytivých teček a vzdálených galaxií? Líbí se mi výběr barev na závěrečném dílu. Miluji kombinaci zelené, tyrkysové a modré, obzvláště pokud se takto elegantně propojují. Jenomže samotné barvy nestačí, jinak se mi ořebal zdá příliš chudý. Proto jako vítěze vyhlašuji Loď mezi hvězdami. Ačkoliv se mi zvolené barvy nelíbí tolik, jako celek působí obálka prvního dílu nejlíp.

Série Legenda - Legenda, Fenomén, Šampion


Tato série vsadila na jednoduchost, přesto je výsledek velice povedený. Možná obálky nepatří mezi nejzdařilejší, mě se ale ve závěru vážně líbí! A vede Šampion, ačkoliv Fenomén ho nebezpečně dohání. U obálky druhého dílu jsem si zamilovala především barevnou kombinaci, nakonec jsem se ale po dlouhém zvažování přiklonila k dílu třetímu, protože mi jeho vnější vzhled přijde propracovanější.

Série Dech - Dech, Vzdor


Na konec jsem si vybrala pouze dvoudílnou sérii (aby se mi lépe rozhodovalo, samozřejmě!). Jelikož obecně mám asi nejradši zelenou barvu, která mimochodem uklidňuje, láká mě přiklonit se ke Vzdoru. Jenomže na jeho obálce mi zkrátka něco chybí a to mi brání udělat z něj vítěze. Zato k obálce Dechu nemůžu najít jedinou výtku, proto tedy vyhrává.

Jaké jsou vaše názory? :)

Obrázky jsou použité z: databazeknih.cz, ereading.cz, http://spacewithbooks.blogspot.cz/2013/11/recenze-od-legendy-k-championovi.html a http://maydi-story.blog.cz/1604/sarah-crossan-dech-vzdor

You May Also Like

15 komentářů

  1. Moc pěkný článek! :)
    Série Loď mezi hvězdami a Legendu jsem si teď objednávala a Dech a Vzdor jsem četla už před nějakou dobou.
    S výběrem obálek naprosto souhlasím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny barvy země má super obálku, ale trošku jsem váhala u Milion sluncí, ta je také hodně povedená. U Legendy bych vybrala Fenomén :D A v posledním případě bych také vybrala Dech :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kupodivu všechny série až na tu poslední znám. Každopádně se po ní podívám. Mě se asi nejvíc líbí obálky z první série, ale všechny mají zaručeně něco do sebe :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loď mezi hvězdami je co se obálek týče jedna z nejzdařilejších sérií kompletně :)

      Vymazat
  4. Sérii Loď mezi hvězdami i Dech mám doma... samozřejmě jsem ještě ani jednu nečetla, ale Dech plánuji v květnu :)
    Obálky jsou nádherné a vždy při čtení dodají ještě větší radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, taky mám doma tolik sérií, na které ještě nebyl čas :/

      Vymazat
  5. Tentoraz sme sa zhodli vo všetkých výberoch :D Z tej prvej série sa mi tiež najviac páči prvá, i keď som maniak do zelenej :D Šampión má prepracovanú obálku, takú pútavú a pri poslednej voľbe súhlasím na celej čiare :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ami: Loď mezi hvězdami je naprosto skvělá kniha s nádhernou obálkou, i když další díly mě už tolik nenadchly. Legenda, Fenomén a Šampion je klasika, kterou zbožňuju! Sérii Dech jsem si kdysi chtěla přečíst, ale teď už se mi do těch knížek nijak nechce :)
    Projekt je vážně suprový a když bude čas, tak se zapojím!
    Hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, mně se líbily všechny tři :)
      To nevadí, myslím, že existují mnohem zdařilejší série :)
      Budu moc ráda :)

      Vymazat
  7. Nejvíc se mi líbí Loď mezi hvězdami, Šampion a Dech :)

    OdpovědětVymazat
  8. U série Loď mezi hvězdami naprosto souhlasím, obálky jsou doopravdy povedené :) U dalších dvou sérií moje nadšení trochu opadává, ale také jsou pěkné :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)