Život knihomola (March, April)

by - 5/01/2016


Ahoj,
nedá mi to a musím se pochválit za svoji dochvilnost! Je 1. května, duben skončil teprve včera a já už mohu zveřejnit knižní shrnutí za poslední dva měsíce. Obvykle mi to takhle dobře nevyjde a někdo vydávám článek až bůhvíkdy.
Stejně je to neuvěřitelné, jak všechno letí vpřed. Mám pocit, že mi březen a duben utekly před očima, ani jsem se nestačila nadechnout. Co všechno se během nich událo v mém knihomolském životě, se dozvíte v celém článku.

Přečetla jsem...

       

V Dopisem na konec světa jsem na 76%

Hodnotím...

Úpis nespadá do mého obvyklého výběru titulů a nepatří do mnou preferovaného žánru, sama bych si ho asi nikdy nevybrala, přistál mi na stole jako recenzní výtisk. Řekla jsem si, že za pokus stojí a pustila jsem se do čtení. Ve výsledku jsem byla nadšená, kniha mě mile překvapila, protože se krásně četla a byla hodně napínavá (recenze). Nejtemnější část lesa se mi naopak moc nelíbila a to jsem podle ostatních recenzí raději moc neočekávala. Příběh byl zmatený, téměř chyběla nějaká akce a celkově se mi kniha četla obtížně (recenze). Líbali jsme se předchozí dílo hravě vynahradilo. Autor si vybral ošemetné téma, ale skvěle ho využil, vytěžil z něj to důležité a vytvořil nečekaně čtivý a nezvyklý příběh (recenze). Komiksům se normálně vyhýbám obloukem, když jsem ale narazila na Úsměv a pozitivní ohlasy na něj, neodolala jsem. Knihu jsem přečetla během jednoho dne, skvěle jsem si u ní odpočinula, pobavila se a zavzpomínala na časy, kdy jsem také nosila rovnátka. Jackabyho jsem rozečetla už na přelomu roku, pak se ale rozbila čtečka, takže jsem se k němu nakonec dostala až v březnu. I když detektivky zrovna nehltám, tahle mě se svými nezvyklými postavami a vykreslením atmosféry dostala, ačkoliv bylo zřetelně vidět, že se jedna o autorovu prvotinu (recenze). Turnusu jsem stejně jako Silu opět věnovala mnoho hodin čtení, protože je to náročnější kniha a vyplatí se jí věnovat zvýšenou pozornost. Toho času však rozhodně nelituji, dostalo se mi kvalitní čtenářského zážitku, i když nutno podotknout, že Turnus Silo nepřekonal (recenze). Pátá vlna mě nadchla! Krásně se četla, autor měl příběh dobře propracovaný. Chybělo mi sice nějaké pořádně překvapení nebo odhalení, ale pozitiva hravě převážila negativa (recenze). Útěk z teritoria smrti je pro mě trochu oříšek. Od začátku jsem se k němu vlivem recenzí a nepříznivých ohlasů stavěla ostražitě a nepřátelsky, takže můj názor byl asi hodně ovlivněný už dopředu. Je to klasická dystopie s mnoha klišé prvky, která je navíc spíš pro mladší čtenáře a nejvíc asi překvapí a zaujme ty, kdo s dystopiemi ještě moc do styku nepřišli.

Kniha měsíce...

Březen 2016
Z výběru Úpis, Nejtemnější část lesa, Líbali jsme se, Úsměv a Jackaby jasně vyhrává první zmiňovaná kniha. Pro mě veliké a rozhodně nečekané překvapení, moc ráda bych si Úpis přečetla někdy znovu.

Duben 2016

Pátá vlna byla přesně tak dobrá, jak mi ostatní tvrdili. Dystopie (a zároveň trochu postapo), která dokázala přinést něco nového a také mě donutila začít přemýšlet o mnoha věcech. Četla jsem ji jedním dechem.

Statistiky...

Za březen a únor se mi povedlo přečíst téměř 9 knih, v případě Dopisů na konec světa mi schází zhruba jedna čtvrtina do konce. Bez Dopisů jsem tedy přečetla cca 2624 stran, s nimi pak 2829. Moc se mi nelíbí, že jsem rozečetla 4 nové série. Tři knížky jsou v mém vlastnictví, jednu mi půjčila kamarádka a zbylé jsem si vypůjčila pro změnu v knihovně.

Ulovila jsem..


Co se nových přírůstků týče, nebyly první dva jarní měsíce sice tolik bohaté jako ty předchozí, přesto mi všech sedm nových knížek udělalo ohromnou radost. 
  • Opět se na mě usmálo štěstí v soutěži a vyhrála jsem Oheň. 
  • Jako recenzní výtisk mi dorazili Dopisy na konec světa. 
  • Ballet jsem dostala od kamarádka, protože ví, že ho mám opravdu ráda.
  • A zbylé knížky jsem si pořídila sama nebo mi je koupili rodiče :)



Málem bych zapomněla na tuto knihu plnou omalovánek. Jejich kouzlu jsem nedávno propadla a občas bych nejradši jen malovala! Moc děkuji mamce, která mi je darovala.

 

Z e-knih mi přibyly hned dvě. První díl Paranormálů s názvem Zlodějka duše a zároveň první díl Pekelných nástrojů - Mechanický anděl.


Krásný první máj!


Obálky knih jsou použité z: kosmas.cz, databazeknih.cz, cooboo.cz, nakladatelstvi.hostbrno.cz, bux.cz. Fotky jsou moje vlastní, kopírovat se zdrojem!

You May Also Like

20 komentářů

  1. Ze zmíněných knih jsme četla si jen Jackabyho - od něj jsem ale čekala o něco víc. Jinak ale zase nestačím valit oči, krásná čísla, krásné knihy - kam já se na tebe hrabu. Mechanického anděla bych si chtěla taky přečíst, nejspíš to udělám, až dokončím Nástroje smrti, které mě momentálně uvěznily ve svých spárech :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Jackaby bohužel také trochu zklamal, ale jako prvotina nebyl vůbec špatný :)
      Nástroje smrti jsem ani nečetla :D

      Vymazat
  2. Páni, koukám, že jsi opravdu měla uplynulé dva měsíce nabyté samými dobrými knihami. Já sama si na Pátou vlnu, Jackabyho a na Líbali jsme se dělám zálusk. (A samozřejmě teda i na Shadowhunterovské série.)

    I do dalších měsíců přeju spoustu báječných knih! Krásný zbytek víkendu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Veľa zaujímavých kníh, o mnohých som počula, o niektorých zasa nie :-) A nové prírastky sú tiež super :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek! :)
    Dopisy na konec světa je hodně zvláštní, ale skvělá kniha :)
    Pátou vlnu jsem četla také a super :)
    Ze zmiňovaných knih mám doma ještě Temnou hrdinku (pro druhý díl si musím ještě zaběhnout) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopisy ně hodně oslovily :)
      A i Pátá vlna je skvělá. Viděla jsi film? :)

      Vymazat
  5. Také jsem tentokrát poprvé za dlouhou dobu zveřejnila měsíční shrnutí včas :-D
    Na knihu úsměv už jsem také koukala, tak třeba se k ní někdy dostanu a odpočinu si u ní tak jako ty. Jackaby mě docela láká a Pátá vlna snad nejvíce.. Těch knih k přečtení je prostě moc :-D
    Krásné přírůstky, také jsem si tento měsíc v LK koupila Temnou hrdinku. A Dopisy na konec světa ti závidím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to docela fajn pocit, že? :)
      Je jich mraky, jak to má člověk stíhat? :p

      Vymazat
  6. Moc pěkný shrnující článek, přeji Ti, ať se ti daří podobně i v následujících měsících :)
    Tento měsíc se mi opravdu podařilo přečíst Jackabyho, bohužel mě ale zklamal. Recenze bude brzy na blogu, kdybys chtěla mrknout :)
    Měj se krásně, Magdi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, zrovna mám opravdu čtivé období! :)
      Teď nevím, jestli už jsem ji četla, nebo ještě ne :)

      Vymazat
  7. Pání, přečetla a ulovila jsi toho hodně :D Moc pěkné shrnutí, a přeji, ať se ti daří i v tomto měsíci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký článek, na četbu knih Temná hrdinka a Růže podzimu se chystám v nejbližší době. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná bilance. Jsem zvlášť zvědavá na pátou vlnu - není to zrovna můj žánr, ale slyším tolik pochvalných slov, že jí asi neodolám. Přeji krásný květen! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to na docela vydařené dva měsíce :) Kvalitní četba a hodně knižních přírůstků, co víc si přát? :) Omalovánky vypadají také skvěle. O těchto jsem ani neslyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, že se povedly :)
      Omalovánek je teď tolik, že člověk ani nemůže mít přehled :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)