Filmová TOP 5, když... #1 | mám chuť na Marvel

by - 6/15/2016


Ahoj,
ti z vás, kdo můj blog navštěvují pravidelně nebo velmi často, si určitě právě teď říkají, že něco takového zde ještě neviděli. Ano, máte pravdu. Opět mě postihla tvůrčí nálada a ačkoliv se účastním pěkné řádky mých nebo cizích projektů a sérií, rozhodla jsem se pro velký úspěch rozjet další.
Na mušce se mi tentokrát  neocitli knihy, obálky ani nic podobného. Do světla reflektorů se totiž dostaly filmy.


V čem spočívá Filmová TOP 5?

Princip není nikterak složitý. V každém článku série naleznete 5 filmových tipů, jejichž výběr ovšem nebude zcela náhodný, naopak je bude pokaždé spojovat určité téma. Na úvod jsem si zvolila podtitul Když mám chuť na Marvel a o kus níž se s vámi podělím o svých pět nejoblíbenějších marvelovských filmů. Je zároveň důležité svoji volbu náležitě okomentovat a nalákat co nejvíc lidí, aby se na dané filmy také podívali.

Zkrátka všechny články budou začínat stejně: Filmová TOP 5, když... Co bude následovat, záleží čistě na rozmaru autora (očekávejte například když mám chuť se bát, když mám náladu si zanadávat, když chci vypnout a relaxovat atd.). Nechte se překvapit, jaké top pětice si pro vás vymyslím.

***

Premiéru si nová série odbude s peckami od Marvelu, do kterých jsem se rozhodla zařadit i X-meny. Za zmínku stojí, že já jsem pořádný marvelovský fanoušek! Pokusím se filmy seřadit podle oblíbenosti, ale ne vždy toto pravidlo musí platit.

TOP 1

Avengers


Avengers je moje srdcovka. Netuším, kolikrát jsem film viděla, ale klidně se na něj podívám znovu. Spojuje totiž to nejlepší z Marvelu, je to nadupaná přehlídka všech superhrdinů a také superpadouchů, tím míním především Lokiho. Věřím, že Avengers viděla drtivá většina z vás, protože je to úplný základ a jeden z nejzdařilejších kousků, které marvelovská produkce nabízí.

TOP 2

Strážci galaxie


Chris Pratt v roli Star Lorda je pro mě nezapomenutelný. Totéž platí i pro jeho parťáky, hlavně pro malého, ale o to drsnějšího Rocketa. Film je díky sarkastickému hlavnímu hrdinovi komicky a ironicky naladěný, obsahuje celou škálu vtipných situací a narážek a výtečně ho podbarvuje hudba tuším z 90. let. Strážce galaxie bych si stejně jako Avengers mohla nejspíš pouštět pořád dokola, aniž by mě omrzeli.

TOP  3

X - men: První třída


Pro většinu fanoušků je top film nejspíš jeden ze základní trilogie. To já kouzlu X - menů propadla až po shlédnutí První třídy. Do jisté míry to ovlivnil i fakt, že mladé a pohledné Profesora X a Magneta ztvárnili moji oblíbení a sakra charismatičtí herci! Každopádně to není jen o hereckém obsazení, líbí se mi i příběh, který je dynamický, napínavý, plný zvratů, se správnou dávkou humoru a na rozdíl od novějších X - menů, kde se také objevují hlavní představitelé zamlada, není zbytečně překombinovaný.

TOP 4 

Iron man 1


Hodně dlouhou dobu jsem ujížděla jen na Iron manovi a pokud mě paměť neklame, svoji marvelovskou éru jsem odstartovala právě s Tonym Starkem. Až později jsem začínala registrovat existenci i jiných superhrdinů. Mimo jedničku mám ráda ještě třetí díl, ale ten první je zkrátka nepřekonatelný.

TOP 5

Thor: Temný svět


Nemá cenu zastírat, že filmy o Thorovi mám ráda především kvůli Lokimu. Ano, patřím do týmu Loki a jsem na to hrdá! V prvním díle byl skvělý, ale v Temném světě byl přímo ďábelsky úžasný, ještě prohnanější a úskočnější. A když to vezmu kolem a kolem, na Chrise se taky dobře kouká, takže zkrátka nevidím jediný důvod, proč by tento film neměl patři mezi moji TOP 5. :D

Jelikož se série jmenuje Filmová TOP 5, bylo by dost podezřelé, kdyby se zde objevilo například 6 filmů, nebo dokonce víc! Proto dnešní článek raději ukončím otázkou: Viděli jste vybrané filmy a jaký názor na ně máte? Popřípadě můžete rovnou sestavit svoji marvelovskou pětku. :)


Za zmínku stojí, že jsem si konečně založila blogový instagram! Sice momentálně obsahuje jen jednu jedinou fotku, ale existuje, což je sám o sobě veliký úspěch! Do komentářů klidně přihoďte svoje účty :) 


Eliz

You May Also Like

32 komentářů

  1. Stejně úplně nejvíc miluju séii X - men <3. A máš pravdu, První třída je jeden z nejlepších X - meních dílů. Úplně nejlepší je X - men Origins: Wolverine :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotného Wolverine jsem ještě neviděla, budu to muset napravit! :)
      Ale prý dvojka je hodně slabá :o

      Vymazat
  2. Já se vždycky cítím tak asociálně, že jsem viděla jenom Avengers :D Ale skvělý nápad na článek!

    OdpovědětVymazat
  3. suprovy napad, tesim se na dalsi takove clanky! :) z marvelu jsem videla par filmu (avengery, oba thory a vsechny 3 kapitany), ale sledovani marvelovek mam na to-do-listu, co delat hned po prijimackach (cili ted)! takze doufam, ze se v nejblizsi dobe dostanu k usporadani marvelovskeho maratonu ^^

    A z toho, co jsem videla, se mi nejvic ibil thor. Protoze proste severska mytologie, protoze proste Chris :D (team Thor!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)
      Marvelovský maraton... To zní fakt dobře, možná to někdy zkusím taky! Děkuju za inspiraci :)

      On Chris není vůbec špatný, minimálně bez trika :3

      Vymazat
  4. Všechno jsem viděla :D a taky zbožňuji Thora jenom kvůli Lokimu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Pro me by bylo asi docela tezke se rozhonout, ktere marvelovky mam radsi. Ja je beru proste jako celek, ktery k sobe patri, navazuje na sebe a ma spolecny zaklad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš vlastně pravdu, skoro něco jako obří seriál :)

      Vymazat
  6. U mňa je z týchto filmov naj. Iron Man :D Strážcov galaxie som ešte nevidela, musím si pozrieť :D

    OdpovědětVymazat
  7. Abych pravdu řekla, tak jsem těmto filmům nikdy na chuť nepřišla :D

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny filmy, které si vybrala, naprosto miluju. Marvelovky jsou zkrátka moje srdcovky. Krásnej výběr, fakt jo! (Úplně teď mám chuť to všechno zkouknout.)

    OdpovědětVymazat
  9. Senzační nápad na článek, Magdi :) Já jsem obrovskej fanoušek Marvelu a teď si tu okusuju nehty při vymejšlení svojí TOP 5... Na první místě jsou jednoznačně Guardians of the Galaxy, dál asi Thor, Captain America, Ant-Man, X-Men (u kterejch se nedokážu rozhodnout pro konkrétní díl). Ale jen co ten komentář zveřejním, už to bude jinak, nedokážu se jasně rozhodnout :)
    Měj se krásně :)
    PS Rocket je boží! Nejlepší postava :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)
      U Strážců jsem se fakt nasmála :) Ant-mana jsem viděla jen napůl, ráda bych se na něj podivala znova :)
      Rocket vede! :D

      Vymazat
  10. skvelý nápad :) Síce fanúšičkov Marvel ešte nie som ani rok a nemám pozreté filmy mimo MCU, ale rozhodne ma chytili. Ale kde máš prosím ťa Captain America: Winter Soldier? Ten je pre mňa topka. Ale prvý Avengeri sú hneď zatým. Guardians of the Galaxy ma za to veľmi nebavili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti ani nevím, Kapitán mi není tolik sympatický jako ostatní :)

      Vymazat
  11. nic z toho jsem neviděla.. :D asi bych to měla rychle napravit.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Avengers, Thor a Iron Man jsou naprosto úžasné filmy. Souhlasím, že první Iron Man je nejlepší. Ale jsem fanoušek Thora, i když Loki není špatný. X-men a Strážce galaxie jsem zatím neviděla, ale určitě si na ně někdy najdu čas :)

    OdpovědětVymazat
  13. Stydím se, ale nic jsme od Marvel/ Marvelu (netuším ani, jak to mám skloňovat :D) neviděla. V blízké době se chci na něco podívat, ale problém je, že netuším jak to jde po sobě= nevím kde mám začít :D :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, teda, to je chyba! :o :D
      Zkus to vzít podle toho, jak filmy postupně vycházely, dost na sebe příběhově navazují ;)

      Vymazat
  14. Sorry, zle mi vložilo komentár :D

    Ja som tiež marvelovským fanúšikom a už sa neviem dočkať ďalších filmov. Akurát som premeškala premiéru novej časti Captain Amerika, ale to ma až tak neťahalo do kina.
    Avengers a Strážcovia galaxie sú naj.
    Dokonca pozerám aj Agentov Shieldu, ale ten koniec. Ach jaj. No som zvedavá, čo porobia v ďalšej sérii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí ;)

      Já jsem nového Kapitána pořad neviděla, jsem docela ostuda, no :p
      Seriál bych těž chtěla zkusit :)

      Vymazat
  15. Super článek!

    A že jsem neviděla Avengers považuju za jeden z největších restů co mám, už aby byly prázdniny (tedy období popřijímačkové) a já na ně měla čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je veliký rest! :o :D Doufám, že se ti budou líbit :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)