Život filmového diváka (July)

by - 8/06/2016


Ahoj,
Poslední dobou mě koukání na filmy chytlo snad víc než čtení knih, proto jsem se rozhodla, že za červenec shrnu pouze svůj filmový život a ten knižní si nechám na konec sprna. První polovina prázdnin přinesla zajímavé snímky.


Filmy

   
   

The Duff si ode mě vysloužila nálepku "Ideální film na dlouhé cesty". Zvláště pokud cestujete v noci. Příjemná a neotřelá komediální love story ze střední. O Americkém odstřelovači jsem uvažovala už dlouho, protože jedna moje kamarádka z něj byla neskutečně odrovnaná. Je to dost drsný film, ale také realistický a má svoje syrové kouzlo. Nejnovějšího Kapitána Ameriku s názvem Občanská válka jsem nemohla již déle odkládat. Dojem? Trochu zmatek v týmech, ale jako obvykle se Marvel postaral o efektní a akční podívanou. Leonardo DiCaprio a Kate Winslet společně zazářili nejen v Titanicu, ale také v Nouzovém východu. Film je po emoční stránce velmi silný a rozhodně ho nedoporučuji, pokud sami máte špatnou náladu. Zootropolis je důkazem, že animák nemusí být totální vymývárna mozku. I když jsem na zásadní část nebyla (takže jako bych film neviděla :D), překvapivě se mi líbil. Dlouho  jsem nevěděla, na co se podívat, až jsem nakonec vsadila na Nevědomí s Tomem Cruisem. V mnoha ohledech klasický postapokalyptický film, jehož odhalení mě nijak nepřekvapilo. Po vizuální a dynamické stránce je ale pěkný. Zmizelá patří mezi recenzní DVD od Arary. Film má potenciál a spousta dobrých nápadů, ale řadím ho spíš mezi průměrné snímky. A nakonec klasika v podobě Snídaně u Tiffanyho. Netuším, jestli už jsem viděla nějaký fílm s Audrey Hepburn, ale taky mi prostě nesedla. Taktéž i hlavní mužný představitel. Ale jinak je to hezká podívaná.

Nejlepší film



Hned několik snímků se stalo vážnými kandidáty na vítěze této kategorie. Ovšem postrádají něco, co naopak Americký sniper má. Především je inspirovaný skutečností, což mu dodává mimořádnou hloubku a sílu. A zároveň je precizně natočený, proto ho vyhlašuji nejlepším filmem za červenec.

Nejhorší film



Nemohu o Nevědomí říct, že je hrozné. Ne, vlastně se mi dost líbilo, fajn tip na odreagování. Jde o to, že rozuzlení bylo přesně takové, jakého jsem se od začátku bála. Až neuvěřitelně ohrané a neoriginální. Tím u mě jinak povedený snímek klesl.

Nejlepší rozuzlení / konec



Docela mě zajímalo, jak filmaři nakonec souboj Kapitána a Iron mana rozseknou. Naštěstí se jim to povedlo k mé spokojenosti a za to palec nahoru. Samotné rozuzlení mě tedy sice neoslnilo, ale Občanská válka byla ukončena tak, abych nemusela propadnout šílenému dilematu, což je důvod, proč jsem v této kategorii vybrala právě marvelácký snímek. Chápete?

Nejhorší rozuzlení / konec



Mohla bych znovu zmínit Nevědomí, nebo snad The duff, protože tady byl závěr trapně sladký a vážně vážně nečekaný. Ale neudělám to a záměrně zvolím úplně jiný film, aby můj výběr pochopili jen ti, kteří poctivě přečtou celý článek (hahaha!). Víte, proč právě Nouzový východ? Protože mi svým zakončením zlomil srdce. Proč jako, proč?! Jinak se mi ale neskutečně líbil.

Nejočekávanější film



Na Kapitána Ameriku jsem se jako správný milovník Marvelu těšila už docela dlouho. Minimálně od té doby, co ho začali promítat v kině. Jinak se totiž rozhoduji hodně spontánně, co si zrovna pustím.

Největší překvapení



Koho by napadlo, že animák může mít zajímavou a komplikovanou zápletku, kvalitní vizuální zpracování a zároveň relativně hlubokou myšlenku? Já tento žánr vůbec nevyhledávám, což možná taky částečně zapříčinilo moje příjemné překvapení.

Seriály

Omlouvám se, ale seriály jsem v červenci úplně, ale úplně vypustila. Neviděla jsem snad jedinou epizodu. Asi bych potřebovala nějaké skvělé tipy, do čeho se pustit, aby mě to bavilo víc než jednu sérii (pokud jich má víc).
Jinak plánuji pokračovat v The walking Dead, zase obnovit HIMYM a znovu zkusit Hru o trůny - mám co dohánět. Nějaké další osvědčené seriály?

A to je vše :) Děkuji za 100 pravidelných čtenářů!

You May Also Like

16 komentářů

  1. Revolutionaly Road musím rozhodně zhlédnout. Zoopolis jsem zrovna docela nedávno zhlédla a strašně jsem si tenhle animák oblíbila - a hlavně taky lyšáka Nicka :D Breakfast at Tiffany's jsem viděla tedy už před trochu delší dobou, asi před rokem, ale mě tenhle snímek prostě moc nechytl :/
    Jinak co se týče seriálů, tak já jsem teď závislá na Gossip Girl :D Ale The Walking Dead chci někdy zkusit, uvidím, kdy se k tomu dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nick byl úžasnej! :)
      Koukám, že Snídaně u Tiffanyho nemá moc dobré ohlasy a já s nimi mohu jen souhlasit :/
      Děkuju za tip, na seriál se mrknu :)

      Vymazat
  2. Zootropolis bylo fajn, takový oddychový animák, Nevědomí mě bavilo tak průměrně, hlavně ten konec byl zvláštní, průběh filmu ale nebyl nijak záživný. No a ke Captainovi se nebudu vyjadřovat. Miluji marvelovky, takže...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevědomí mi přišlo hlavně dost předvídatelné, takže mě konec nijak výrazně neoslovil :/
      A kdo ne? :D

      Vymazat
  3. Zootropolis se moc povedl, roztomilý a zábavný animák. Mám ráda komiksové filmy a tenhle díl Kapitána mě také bavil. Snídaně u Tifanyho mě dost zklamala. S Audrey doporučuji Prázdniny v Římě a My Fair Lady :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se Snídaní u Tiffanyho plně souhlasím, čekala jsem něco jiného. Děkuju za tipy :)

      Vymazat
  4. Jé, děkuji za připomenutí, že musím zkouknout Kapitána Ameriku :D a Zootropolis :D The Duff jsem viděla a docela to šlo a teď jsi jdu pustit Nevědomí :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem z tvého výběru viděla akorát Amerického snipera, jinak se přes prázdniny soustředím hlavně na seriály, tedy především anime, které hltám po desítkách dílů za večer. Jinak ale taky hodlám konečně někam dojít se Hrou o trůny - i já mám co dohánět.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  6. Viděla jsem jen The Duff a tento film naprosto miluju :3
    Zootropolis plánuji zhlédnou co nejdříve :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbil, akorát ten konec... Taky to mohlo dopadnout trochu převapivě, ne? :D

      Vymazat
  7. Koukám, že máme podobný vkus na filmy. Zootropolis jsem viděla zrovna minulý týden a úplně mě to dostalo. Kdo by něco takového od animáku čekal.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narozdíl od jiných animáků to není blbost, naopak má dobrou myšlenku :)

      Vymazat
  8. Na Civil War a Zootropolis se chystám. :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)