Unboxing #38 + Návštěva knihovny #17

by - 2/03/2018



Ahoj,
minule jsem zabrousila do světa filmů a seriálů, dneska tudíž hlásím návrat do knižního universa. Konkrétně se koukneme na nové přírůstky do mé knihovničky, ať už vlastní nebo pouze dočasně propůjčené.

UNBOXING




Už dlouho jsem nic nerozbalovala, proto jsem se na zásilku vrhla s ohromných (pro nezasvěceného člověka až přehnaným) nadšením. Jestli potřebujete znát osvědčený způsob na zlepšení dne, tak najít na stole balíček s novou knihou funguje jako zlepšovák nálady spolehlivě. Doporučuji všema deseti .;)

Jak napovídá záložka, recenzní výtisk jsem obdržela od společnosti Albatros media.






Proces rozbalování. 


Některým bystrým knihomolům už u třetí fotky začínalo svítat, o kterou knihu se jedná. Pro ty, kdo ještě netuší, nastává právě nyní velkolepý okamžik odhalení - doputoval ke mně jeden výtisk Divotvůrce od spisovatele Sebasteina de Castella. Nejprve jsem knihu ani číst nechtěla, i přestože mě její anotace zaujala. Po několik velmi kladných recenzích jsem však rychle přehodila a usoudila, že bych si měla udělat taky svůj názor. 


Anotace: Divotvůrce Magie je zrádná hra. Kellen je pouze několik okamžiků od svého prvního magického souboje a čtyř zkoušek, které z něj mají udělat divotvůrce. Je tu však jeden problém: jeho magie je slabá. Jste-li zavěcenci Jan’Tepu a blíží se vaše šestnácté narozeniny, měli byste být připraveni prokázat své magické schopnosti. Buď to, nebo mít v záloze nějaký zázrak. Jenže Kellen nemůže spoléhat ani na jedno z toho. Nezdědil totiž žádné magické nadání a nemá tedy výjimečné schopnosti jako ostatní. Ví, že bude muset použít pár triků, aby nezneuctil svou rodinu a nestal se sha’tepským sluhou. A tak, když do městečka přibyde rázná a přímočará cizinka, Kellen je samé ucho. Ferius Parfax je ostřílená světačka, vyhnankyně, kterou musí uživit bystrý rozum a tři balíčky karet. A s kartami, které mu rozdal nemilosrdný osud, se Kellenovi bude hodit každá pomoc.


Za poskytnutou knihu Albatros media mnohokrát děkuji. Pustím se do ní během několik následujících dní, už se nemohu dočkat.




Očividně trpím neustálým pocitem nedostatku knih (vůbec nemám v knihovně dvě poličky nepřečtených kousků, vůbec...), proto jsem o dni volna vyrazila do knihovny. Naštěstí jsem se dokázala ovládnout a odnesla jsem si pouze dvě knížky.


Po dlouhém váhání a rozmyšlení jsem si vybrala My ostatní si tu prostě žijem od Patricka Nesse. Na tohoto autora už se chystám dlouho, takže na něj snad brzy konečně dojde. Dále jsem si vypůjčila Tisící patro (autorka Katherine McGeeová), které jsem si chtěla koupit už před Vánoci, pak jsem si ho přála po stromeček a pořád nic. A tak jakmile jsem ho spatřila v knihovně, okamžitě jsem po něm hmátla. Taky se na něj už chystám pořádnou dobu. Trochu mi to přijde jako dohánění starých restů a plánů :D.

Jaké knihy v nejblížší době čekají vás? 

Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)


Plánujete si některou z knih pořídit? Mám pro vás skvělý způsob, jak za nákup ušetřit!
Prostřednictvím portálu Plná peněženka, který čítá 617 e-shopů, využívá jej již přes 430 000 uživatelů a toto číslo rychle stoupá, si můžete koupit knihy a získat zpět několik procent placené ceny z vašeho internetového nákupu.
Platí pro e-shopy a nakladatelství:
  • Knihy Dobrovský (3%)
  • Albatros media (4%)
  • Kosmas (2%)
  • Audiotéka (7,5% !!!)
  • bux.cz (3,5%)
  • Levné učebnice (1,5%)
Stačí se jen bezplatně registrovat. Už jen díky tomu získáte na váš účet 50 korun.
Na základě doporučovacího programu můžete získat také 300 korun za každého nového uživatele.


You May Also Like

23 komentářů

  1. Na Divotvůrce se taky chystám, očekávání mám sice různorodé, ale jsme zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ať se líbí! Nedávno jsem taky byla v knihovně a odnesla si tři knihy, myslím, že mě to jednou zabije :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ať se ti všecky líbí, já bych šla asi jen do Nesse. Volání netvora se mi moc líbilo, tak bych ráda zkusila i nějakou další knihu :)
    Měj se krásně, Majdi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka právě četla My ostatní tu prostě žijem, takže doufám, že se mi bude líbit tolik jako jí :)
      Díky, ty také :)

      Vymazat
  4. Ke knihám gratuluju. Nejsi sama mě balíček také vždycky rozradostní den. :)) Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Divotvůrce taktéž očekávám, snad mi brzy přijde. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Divotvurce si chcem rozhodne prečítať, kniha má krásnu obálku a obsahovo ma tiež zaujala :-) Čo sa týka kníh požičaných z knižnice, už som o nich počula, ale tiež som ešte nečítala, takže dúfam, že všetky tri tituly budú stáť za to :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné kousky :) Divotvůrce je opravdu skvělá kniha, snad se ti zalíbí :) A i ty úlovky z knihovny stojí za to :) Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hezké kousky. :) Na Divotvůrce taky koukám a asi si ho nakonec pořídím :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  9. Ať se ti přírůstky líbí, já tyhle knížky popravdě vůbec neznám. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Divotvůrce vypadá opravdu skvěle :) Snad se k němu dostanu brzy. My ostatní tu prostě žijeme ani Tisící patro mě moc nezaujalo.
    Já v nejbližší době plánuju dočíst Tisíc kousků tebe a rozečíst Repliku.

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)