Unboxing #45 a moje (smělé) plány

by - 9/28/2018


Ahoj,
po třech měsících jsem se vrátila zpět do Česka a je to docela divoké. Nemluvím jen o škole, která se za tři týdny už stihla docela rozjet, ale také hromadě nových knížek, jež mi během mého anglického dobrodružství dorazily domů.
Tak nějak, trošku víc, nestíhám...
Balíčky byly sice jenom tři, ale jeden z nich byl naprosto obrovský! To mě maličko vyděsilo a to rozbalování normálně miluju.


Na fotce to vypadá docela cool. Jenom pár balíčků...



Začněme zlehka, bílou obálkou obsahující čerstvou novinku nakladatelství Leda, kterou jsem si vybrala.

 

Zářivá města velkoměsta je románová generační výpověď z osmdesátých let minulého století, kdy se Amerika topila v kocovině z minulých úspěchů a zároveň se potácela v deziluzích, že ji dál už nic nečeká. Údajně se jedná o téma,  které je mnohem aktuálnější právě teď než před čtyřiceti lety. Jsem zvědavá, co mi kniha přinese a jak mě obohatí.

  

A pak je tu Slovart. A tady to začíná být o poznání divočejší. Menší zásilka obsahovala další knihu od Madeleine L´engle. Napsala tatkéž V pasti času, Vítr ve ve dveřích je pokračování napínavého dobrodružství Meg, Charlese a Calvina. Předchozí kniha byla docela fajn, ale zcela jasně zaměřený na mladší čtenáře, proto nevím, jestli se této knize budu vůbec věnovat.


Největší balík jsem si pochopitelně nechala nakonec. Mohu s jistotou tvrdit, že je to největší knižní zásilka, kterou jsem za svoji kariéru bookbloggera dostala.

Jedna kniha mi přišla dokonce dvakrát! Moje sestra žije na krbové římse. Akorát jednou v originálním vydání a podruhé v české verzi. Kromě jazyku jsou prakticky nerozpoznatelná a já jsem zvědavá, jestli mě víc osloví anglické nebo české podání, nebo jestli zde nebude prakticky žádný rozdíl.

V případě Kamenného domu už jsem četla předchozí díly, takže předpokládám, že pokračování bude stejně svěží a čtivé, zato v případě Dej mi své jméno nemohu říct s jistotou nic, ani o čem knížka vypráví. Anotaci jsem si ještě nestihla přečíst.
Poslední dva kousky jsou úplně jiného žánru a ladění, jsem si jistá, že jsem si o ně sama, dobrovolně nenapsala! Ale když už dorazily, ráda se alespoň zkusím. Horké mléko pojednává o síle ženy jako labyrintu plném tužeb, pudů a surrealisticky přesvědčivé logiky, zatímco Vůbec nic od pákistánského autora je o nevěře, palčivé nejistotě a podezření a touze dozvědět se pravdu, byť může být velmi krutá.

Osm knih pestré škály žánrů čeká na přečtení. Jsem každou z nich samozřejmě velmi vděčná... Trošku tápu v tom, kde najdu dostatek času s ohledem na maturitní, anglickou i ruskou četbou. Ale to se jistě poddá. 
A za každý výtisk nesmírně děkuji! 

Jaké jsou moje smělé plány?

Číst, číst a číst. Poprat se s recenzními výtisky. Co nejdřív.

Číst v angličtině. Dovezla jsem si asi čtyři kousky z Londýna.

Chystám ještě několik článků týkající se léta, Anglie, londýnského dobrodružství.

Navázala jsem spolupráci s Manzara.cz nebo to aspoň zkouším. Takže trošku více propagační články. Snad vás i tak zaujmou. 

Otázka na vás: Mám pokračovat s unboxingy? 
Baví vás tyto články, nebo je to zbytečné?

Maddie
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)



You May Also Like

19 komentářů

  1. Dej mi své jméno je krásné ♥ Sice jsem to četla v originále, ale i na českou verzi bych se někdy ráda podívala. Zářivá světla velkoměsta má krásnou obálku. A rozhodně v unboxinzích pokračuj, tyhle typy článků mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V originále to může být fakt super!

      Děkuju, nejspíš budu :)

      Vymazat
  2. To jsou samé hezké kousky. Taky mám v plánu trochu se čtením pohnout, i když je to vzhledem ke škole a jiným povinnostem o něco svízelnější.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nestíhám, na čtení mám maličko času. A když už, tak maturitní knihy mají přednost. :P

      Vymazat
  3. Knížky vypadají zajímavě, hlavně v té druhé půlce mě zaujaly. :) Hodně štěstí s četbou, jak těchto, tak maturitních. :D A unboxingy pokračuj, určitě, baví mě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné přírůstky :D Sama za sebe říkám, že mám Unboxingy ráda, takže určitě pokračuj :D Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. pekne kousky, tak at se libi...
    a unboxingy nechat, rada koukam co kdo donesl domu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná nadílka., přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ani jednu z knížek neznám, ale díky tobě snad poznám :) Těším se narecenze a přeji pěkné čtení :) Jinak unboxingy mě baví, když nejsou tedy každý den,jen jako taková ta vata na výplň prázdna na blogu :) ale to rozhodněnení tvůj případ, takže směle pokračuj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se o ně v dohledné době snažit :D
      Dobře, děkuju za názor :))

      Vymazat
  8. S unboxingy klidně pokračuj, udržuje mi to přehled o novinkách do jisté míry. :D :) A se čtením držím palce. ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Zářivá města velkoměsta mě hrozně zajímají a musím si je co nejdříve sehnat na své podzimní dlouhé večery. Navíc sakra ta obálka tak yvypadá dobře. A těším se na články z tvého dobrodružství. Šup sem s nimi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem je nezačala číst, ale moc se na ně taky těším. :)

      Vymazat
  10. Samé skvelé knihy, Vietor vo dverách som už čítala a kniha sa mi páčila :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)