Život filmového diváka (May, June)

by - 7/13/2016


Ahoj,
nerada bych opomněla i filmovou (a seriálovou) část mého života. Ještě pořád se pohybujeme v první polovině července, takže si myslím, že článek nevydávám zase tak pozdě. 
Jako obvykle je za dva měsíce, za jeden toho nestihnu shlédnout tolik, aby se vyplatilo sepisovat shrnutí zvláště. To bych spíš vařila z vody. :D
Přeji příjemné čtení.


Filmy

         

Nástroje smrti: Město z kostí se mi jako film líbily. Kdo četl knihu, tvrdí, že filmové zpracování je oproti ní slabé, ale já nic nečetla a s filmem jsem spokojená, dostatečně akční a napínavý, ale zároveň oddechový, navíc se mi zamlouvalo herecké obsazení. Sázka na nejistotu pro mě byla vážně sázkou na nejistotu. Ale jsem s ní spokojená, byť jsem se v bankovnickém slangu občas hodně ztrácela a musela se pekelně soustředit. Jak přežít single bych odsoudila jako šílenou americkou hloupost, ale kamarádka mě přesvědčila, že stojí za to. Pořád si myslím, že je to šílená americká blbost, ale krásně jsem u ní zrelaxovala a dobře pobavila se. Ďábel nosí pradu by mnozí označili za klasiku a já zrovna na takovýto typ filmu měla hroznou chuť. Možná proto se mi líbil víc, než jsem očekávala, jediné stížnosti dopadají na konec, taky se mohli páni filmaři překonat a překvapit. X - men: Apokalypsu bych hodnotila stejně jako Budoucí minulost, nic překvapivého, zkrátka nadupaná podívaná pro ty, kteří mají x-meny rádi. Nechápu, kde jsem sebrala dostatek síly dokoukat Pixely až do konce. Prožívala jsem nejspíš nejdelší hodinu a čtyřicet minut v mém životě, protože to je, dámy a pánové, víc než korunovaná pitomost. Skoro na hospitalizaci do nemocnice, protože nic tak příšerného jsem dlouho neviděla. Elysium jsem už vychvalovala v samostatné recenzi, od začátku jsem čekala, že se mi bude líbit, ale až tak hodně? (recenze) Avalonskou střední jsem si pustila po několikanásobném doporučení od kamarádky. Neměla jsem to dělat, filmový kýč plný klišé. Terminál je naopak perfektní, úžasný, dokonalý film! Nemělo by mě to moc překvapovat, když se sejdou Steven Spielberg a Tom Hanks, většinou vznikne něco jedinečného. Krvavý diamant jsem zkusila kvůli Leonardovi, už dlouho jsem žádný film s ním neviděla. Jako většina snímků, ve kterých hraje, i tento musím hodnotit kladně.

Nejlepší film



Není třeba váhat dlouho, i když za poslední dva měsíce jsem viděla více kvalitních snímků. Terminál je ovšem hravě překonal. Nevím, co je lepší, jestli nápad nebo herecký výkon Toma Hankse, každopádně film všem doporučuji!

Nejhorší film



V případě opačném jsem chvíli přemýšlet musela. Žhavým adeptem totiž byla i Avalonská střední, ale Pixely jakožto vítěz kategorie nejkýčovitější a nejnejapnější americký filmový počin posledních let s neskutečně trapnými pokusy o humor ji nakonec o kousek překonal.

Nejlepší rozuzlení/konec



Tato kategorie je hodně slabá. Ve většině filmů se mi totiž konce nelíbily, nebo mi přišly nijaké a nevýrazné, popřípadě vlastně žádné či neukončené. A že by mě nějaké rozuzlení šokovalo, nebo příjemně překvapilo, to se také nedá říct. Hezky ale skončil příběh Djimona Hounsouna v Krvavém diamantu.

Nejhorší rozuzlení/konec



Sice jsem psala o zpackaném konci film Ďábel nosí pradu, ale na druhou stranu uznávám, že kdyby ho režiséři udělali jinak a z Andy by se tím pádem nestala morálně silná a zásadová žena, asi by moc pochval nesklidili. Zato ukončení Avalonské střední je natolik předvídatelné, že jsem si ho domyslela někdy v polovině. A ještě ve stylu všichni spolu žili šťastně až do smrti.

Nejočekávanější film



Jelikož filmy vybírám spíš spontanně podle momentální nálady a rozpoložení, tato kategorie nemá jasného vítěze. Hodně jsem se ale těšila, až se konečně najde dostatek času na Elysium, takže vybírám právě to.

Největší překvapení



Jak přežít single jsem vybrala z části proto, aby se filmy neopakovaly. Ale své místo zde si poměrně zaslouží, opravdu jsem čekala, že to bude mnohem větší hloupost, přitom ho ale nemohu hodnotit negativní, naopak.

Seriály

   

Zatímco v květnu mě seriály hodně braly, v červnu můj zájem trochu opadl a já začala sledovat spíše filmy. Dokončila jsem Záblesk budoucnosti a i když jeho kvalita ke konci série postupně klesala a už se mi nelíbil tolik jako na začátku, druhou řadu bych uvítala. Poslední díl ji totiž vyloženě vyžaduje! (recenzeAnd then there were none nebo - li Deset malých černoušků je třídílný seriál natočený podle detektivky Agathy Christie. Svojí temnou atmosférou, napětím, sžíravou nejistotou a pocitem, jako byste balancovaly na okraji propasti mě absolutně dostal. Pokud se chcete bát, rozhodně doporučuji. V Young and hungry jsem načala druhou sérii, ale poslední dobou stojím na mrtvém bodě. Je to sice milý seriál pro odpočinek a pobavení, ale přijde mi to pořád dokola. Když už vidím nějaký film se zombiemi, většinou se mi líbí, já totiž žeru beznadějnou a tísnivou atmosféru v něm. Proč tedy nezkusit seriál? Ze začátku se mi The Walking dead líbil moc, teď už moje nadšení maličko opadlo, ale pořád mě baví.

A co vy? Viděli jste něco ze seznamu? Popřípadě jaký film či seriál mi můžete doporučit? :)

You May Also Like

20 komentářů

  1. Já nejvíc sleduji Big Bang Theory, Teen Wolf, Agents of Shield a Outlander :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou zajímavé tipy :) Ale The Big bang theory jsem zkoušela a bohužel mi je Sheldon dost nesympatický :D

      Vymazat
  2. Tak aspoň už vím, že na Pixely se mám vykašlat rovnou. :D Záblesk do budoucnosti vypadá zajímavě a Na Walking Dead se chystám delší dobu, tak snad to o prázdninách vyjde.
    Nevím jestli jsi viděla American Horror Story, to je super seriál. :3
    Pokud se ti líbí filmy od Marvel nebo aspoň Captain America, tak zkus Agent Carter (úžasný seriál, hlavně 1. série) a Doctor WHO.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, American horror story je zajímavý tip! Díky, myslím, že ho zkusím :)
      Agent Carter mi doporučuješ už jako několikátý člověk :)
      A k Doctoru Who mám trošku averzi :P

      Vymazat
  3. Zivi mrtvi stale miluji i po tolika seriich.
    Pixely jsou opravdu kravina, Jak prezit single nebylo tak zle a X-men se mi take libil. Ja toho ted videla silene moc, jak filmu, tak i serialu. Pristi tyden bude clanek :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mnou souhlasíš co se Pixelů týče :)

      Vymazat
  4. Diabol Nosi Pradu je super film a videla som ho už mnoho krát. Ale koniec som videla asi len raz :D Je to ten typ filmu, ktorý ma najviac baví asi tak do polovice a potom už nedávam pozor. To sa mi ale stáva pri veľa filmoch. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím jen jednou, ale málokdy se na filmy koukám znova, to musí být opravdu výjimečné :) Konec byl právě pěkně na nic :P

      Vymazat
  5. Terminál je super film. Ten sleduji snad pokaždé když se objeví v televizi - takže jsem jej viděla už nespočetněkrát:))
    Jak přežít single byl úžasný film, také mě hodně překvapil!:)
    Seriál Young and Hungry jsem sledovala, ale nějak z něj už sešlo, ani nevím proč. Možná už mě to moc nebralo.
    TWD sleduji teprve nově, jsem zatím u 3 série, ale myslím, že rychlostně jedu tak akorát, jelikož stejně nová řada začne poměrně za dlouho.

    Seriál... ten bych možná doporučila ZOO :) Myslím, že by se ti mohl líbit. Když už se ti líbí konec světa se zombíky, tak proč by nemohl být konec světa díky tomu jak se spiknou zvířata proti lidem?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych se na něj klidně podívala znova :)
      Young and hungry je skvělý seriál, ale upřímně to je pak pořád to samý :D
      U 3. řady? To já jsem pořád v první :p

      Děkuju za tip, možná ho zkusím :)

      Vymazat
  6. Zkusila jsem Young and Hungry, ale teda brzo jsem to vzdala. Teď jsem koukala na The Royals a to se mi vážně zalíbilo a těšim se na další sérii :)
    Se sourozencemi jsme se odhodlali podivat na Hobbita :D A celkem nás to začalo bavit, takže se vrhneme i na Pana Prstenů :D A to je u nás už co říct, že Eliz :D :D
    PS: Avalonska střední mě strhla a uchvátila, když mi bylo asi 10 , takže musíš brát, že se ten pocit z filmu se mnou vleče do teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom stejně :D
      The Royals mi teda vůbec nic neříká, podívám se. :)
      Wow, to od vás bude vážně odvážný, klobouk dolů!!! :D
      Okay, ale to jsem vůbec nevěděla :D

      Vymazat
  7. Ha, zrovna ta Avalonská střední mě docela zaujala, ale asi na ní po tom, co jsi napsala, koukat nebudu :D a Young and Hungry, jsem zkoušela, ale nedala jsem to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Young and hungry je zkrátka taková vymývačka pro zasmání :)

      Vymazat
  8. wau, diky za tipy, posledni dobou ve filmech a serialech desne zaostavam, ale rada bych to napravila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš prázdniny, je to skvělá příležitost :)

      Vymazat
  9. Film i knihy Nástroje smrti jsou moje srdcovky a nedám na ně dopustit :3 <3
    Ďábel nosí pradu je fajn oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná bych si je fakt měla přečíst :)
      To souhlasím :)

      Vymazat
  10. Nedávno jsem viděla trailer na Ja přežít single. Pořád si nejsem jistá, jestli se do toho chci pouštět. :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)