Návštěva knihovny #12

by - 8/24/2016


Ahoj,
nemůžu uvěřit svým očím! Opravdu jsem poslední Návštěvu knihovny vydala v dubnu? To ovšem neznamená, že bych se od té doby knihovně vyhýbala obloukem. To bych vážně nedokázala. :D Akorát jsem si vždy půjčila jednu, maximálně dvě knihy a jen o nich se mi nechtěl psát celý článek.
Tentokrát jsem se ale naopak musela krotit, abych si toho neodnesla ještě víc.



Jak vidíte, půjčila jsem si celkem 5 knih, na které už mám  nějakou dobu zálusk.

Patnáctiletá Zoe tráví noci neobvyklým způsobem: v zahradní kůlně píše dopisy Stuartu Harrisovi, usvědčenému vrahovi odsouzenému k trestu smrti, toho času v texaské věznici. Je přesvědčená, že jen on může pochopit její neobvyklý příběh. O jejím tajemství nemá nikdo v okolí ani zdání, přesto se rozhodla svěřit ho papíru, v naději, že tak odčiní své chyby.
O Kečupových mračnech jsem slyšela docela dost - především ať si je určitě přečtu, protože jsou naprosto skvělá. Jedna moje kamarádka a blogerka mi dokonce říkala, že mi je ráda zapůjčí. Nakonec jsem si je sice půjčila v knihovně, ale to vůbec nevadí, těším se na ně stejně. Uznejte, že anotace zní fakt dobře. Kdo píše dopisy k smrti odsouzenému vrahovi?
Callum Hunt má o školních prázdninách o čem přemýšlet. Šokující zjištění o své minulosti z úst nepřítele všech mágů není něco, co by se dalo jen tak hodit za hlavu, a kromě toho se musí vypořádat i s napjatým vztahem s otcem (který ho možná chce zabít) a svým domácím mazlíčkem Pohromou, který je shodou okolností Chaosem posedlé vlče. Po návratu do druhého ročníku Magisteria se problémy ještě kupí; spolužáci si od něj drží opatrný odstup a Callum se jim ani nediví. Vše vyvrcholí krádeží Alkahestu, magické rukavice, která – pokud padne do špatných rukou – může způsobit katastrofu…
Nedá se říct, že bych se na Měděnou rukavici třásla nedočkavostí, ale četla jsem první díl - Železnou zkoušku, která byla docela fajn. Kromě toho nemám ráda rozečtené série. A navíc jsem i docela zvědavá, jak se příběh Calluma vyvine dál.

Blackstone. Kdysi vzkvétající metropoli před lety zasáhla obrovská vlna násilností, která po sobě zanechala beznadějnou spoušť. A teď se temné síly dávají znovu do pohybu… Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové — lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň. Pokud se jim podaří přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, hrozí městu definitivní zkáza. Třináctiletý kluk jménem Krák žije v opuštěném parku, kde si na stromě postavil hnízdo. Jedinými společníky jsou mu tři vrány, které ho v podstatě vychovaly. Proto považoval za samozřejmé, že s nimi mluví jejich řečí. Jednoho dne mu však život naruší nečekané události a Krák se dozví, kým doopravdy je. Aby ochránil Blackstone, bude muset čelit temnotě temnější, než si kdy dokázal představit.
Už jednou jsem měla Feraly v ruce, ale pak jsem knihu vrátila zpátky do regálu značně ovlivněná několika negativními recenzemi. Jenže pořád mě k ní něco táhlo - možná skvělá obálka -, že jsem tentokrát už neodolala. Pak si ji případně může přečíst i můj mladší bratr :)

Trojice přátel Dan, Abby a Jordan se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti. Odlupují jednotlivé vrstvy záhady jako cibuli (a občas je to skutečně i k pláči!), aby zjistili… Ale to už je na čtenářích.
Napínavé pokračování knihy Asylum vás zavede na známá místa, ale ukáže je v novém světle. Vyprávění je opět ozvláštněno dobovými fotografiemi, které pomáhají navodit atmosféru, kdy se tři přátelé pohybují na tenké hranici mezi minulostí a současností, genialitou a šílenstvím.
Stejně jako v případě Měděné rukavice jsem kdysi (už poměrně dávno, skoro si minulý díl nepamatuji) četla jedničku s názvem Asylum. Ale v případě Sancta se na pokračování dost těším. Ještě jsem si knihu neprohlížela, ale doufám, že zase bude obsahovat strašidelné fotografie, které skvěle navozují hororovou atmosféru i přes poněkud jednodušší příběh pro o kousek mladší čtenáře.

 Předtím, než se stali úhlavními nepřáteli, bylo mezi nimi něco mnohem silnějšího…
V současném Londýně se potkají dva výjimeční středoškoláci: Sherlock Holmes a slečna James „Mori“ Moriartyová. Dohromady je svede vyšetřování jedné vraždy.

FAKT: Někdo byl zavražděn v londýnském Regent’s Parku. Policie nenašla žádné stopy.
FAKT: Mori a Lock by měli doma pilně studovat, ale místo toho se náhodou setkají na místě činu.
FAKT: Lock vyzve Mori, aby se pokusila vyšetřit případ dříve, než se to povede jemu. Mori jeho výzvu přijme.
FAKT: Přestože Mori přistoupí na Lockovo jediné pravidlo – že si předají jakoukoli informaci ohledně vyšetřování – má před ním tajnosti.

POZNÁMKA: Někdy nemůžeme věřit ani těm, o kterých si myslíme, že je známe. A po tomhle případu už Mori možná nikdy nebude důvěřovat Lockovi.

Soudě podle anotace, která je mimochodem vážně nápaditá, vtipná a na pohled osloví mě asi čeká zajímavé a nevšední čtení. Proč nezkusit zase trochu jinou variaci na  Sherlocka Holmese?



Podtrženo, sečteno, to máme dalších pět knih, se kterými se musím vypořádat. Byla jsem na sebe docela hrdá, že se mi pomalu, ale jistě daří redukovat počet nepřečtených knih ve vlastní knihovničce. Ale stačila jedna návštěva městské knihovny a věci nabraly trochu jiný směr.
Nevadí, jde se číst!

You May Also Like

12 komentářů

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem Měděnou rukavici (první díl mě ale bavil víc) a Feraly (ti mě strašně zklamali, tak snad se ti budou líbit víc). A Lock & Mori bych si taky chtěla moc přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Panebožee, ty máš Kečupová mračna.. :D Taky si je chci hrozně moc přečíst

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy sis vybrala pěkné. Na Kečupová mračna jsem četla spoustu dobrých recenzí, tak doufám, že se ti bude kniha líbit. Co se týče knih Asylum a Sanctum, tak to teď zrovna patří mezi absolutní posedlosti a hrozně mě do nich taky tlačí, takže mám velká očekávání a doufám, že i tobě se budou knihy líbit.

    Krásně si knihovnové knížky užívej a měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
  5. Lock a Mori jsem četla, je to příjemná oddechovka, Feralové mě dost zklamaly, tak přeji, aby se ti líbily mnohem víc, než mně :)

    OdpovědětVymazat
  6. Požičala si si naozaj zaujímavé knihy, Medenú rukavicu si chcem tiež prečítať ale akosi som sa k nej stále nedostala, snáď na ňu tiež narazím v knižnici :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné úlovky :) To jsi knihovně dlouho odolávala :) Lock a Mor je skvělá oddechovka a Kečupová mračna moc mile překvapila :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tý jo, to je docela slušně zásobená knihovna! Pěkné úlovky, ať se líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Sanctum si chci taky půjčit :) první díl mi přišel takový průměr, tak uvidíme, jak série pokračuje

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé kousky! :)
    Magisterium jsem sehnala v Tescu za pár kaček, tak snad mě nezklame :)
    Kečupky jsou naprosto úžasná. ale každý je pobere jinak :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělé kousky, opravdu dobré! Locka a Mori už jsem četla a líbila se mi moc! :) Měděnou rukavici mám zase doma a čeká na mě, až se k ní dostanu.. :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Půjčila sis samé zajímavé tituly, spousta z nich jsou právě knihy, které bych si ráda přečetla, ale nechce se mi do nich investovat, protože mám pocit, že to budou "knihy na jedno přečtení", takže asi taky budu muset zvolit knihovnu :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)