Goodbye 2016 | Knižní shrnutí

by - 12/31/2016


good-bye-2016-welcome-2017-wishes

Ahoj,
vítám vás u posledního článku tohoto roku. Zcela nečekaně to bude knižní shrnutí roku 2016. 
Co všechno se událo na blogu, v mém čtenářském životě i v celém knižním světě?

Blogerské úspěchy

Chuť do blogování mě neopustila, právě naopak. Jistě, našly se okamžiky, kdy se mi do psaní článků vůbec nechtělo, ale ani jednou jsem nepomyslela na to, že bych s blogem sekla, nebo si dala nějakou delší pauzu.

  • Na této adrese funguji už bezmála dva roky. (14.1. budu slavit dvouleté výročí.)
  • Oproti minulému roku jsem se zlepšila minimálně co se počtu článků týče. Vydala jsem jich celkem 117 včetně tohoto.
  • Pod nimi se objevilo neuvěřitelných 1918 komentářů.
  • Přibylo mi 59 nových pravidelných čtenářů.
  • Na počítadle návštěv se ukazuje přes 41 000 návštěv. Na konci minulého roku jich bylo něco málo přes 15 000 a letos už jich je tolik. Moc vám děkuji.
  • V loňském článku jsem psala o pěti spolupracích. Z nich jsou sice tři momentálně neaktivní nebo ukončené, na druhou stranu jsem však uzavřela několik nových - Euromedia, Martinus, Arara, Domino, Leda, Presco a nejnovější Albatros media. Jsou to samí velikáni a já doteď pořádně nechápu, jak se mi povedlo je oslovit a zaujmout!

Čtenářské úspěchy


Zapojila jsem se do několika čtenářských výzev. To jsem trochu nedomyslela, protože jsem nakonec dokázala splnit možná tak tu od Ells s konečným počtem 67 přečtených knih. Nechce se mi počítat, kolik je to stran, ale pokud kliknete na následující odkaz, můžete si to spočítat sami ;)


Také jsem se zapojila do výzvy na Databázi knih a do Fantasy - dystopické výzvy od Elišky z blogu Knižní svět. Stačí jen napsat, že se mi ani jedna nepovedla splnit na 100%...

Knihy

Jak už jsem psala, přečetla jsem 67 knih a ráda bych některé z nich zvláště vypíchla.

Nejlepší přečtené knihy
(nevydané r. 2016)

Výsledek obrázku pro dopisy na konec světa kniha Výsledek obrázku pro Pátá vlna kniha Výsledek obrázku pro Apokalypsa z kniha
Výsledek obrázku pro audrey se vrací kniha Výsledek obrázku pro Monument 14 kniha

Dopisy na konec světa mají nejen překrásnou obálku, ale také úžasný příběh navíc podaný nápaditou formou. Myslela jsem si, že dystopií už mám dost, ale Pátá vlna ukázala, že i dystopie může být stále originální. Zombie mám ráda ve filmu i v knihách, takže není divu, že se mi Apokalypsa Z líbila. Navíc byla opět napsaná nezvyklým způsobem, za což dávám jedině plusové body. Audrey se vrací - to je nádherná obálka i čtivý příběh. A nakonec Monument 14. Neslibovala jsem si od něj příliš, moje očekávání proto předčil několikanásobně.

Nejlepší novinky 2016

Výsledek obrázku pro úpis kniha Výsledek obrázku pro mezihvězdný expres kniha Výsledek obrázku pro let 305 kniha 
Výsledek obrázku pro otolína a žlutá kočka kniha Výsledek obrázku pro illuminae kniha

Spolupráce s nakladatelstvími už párkrát rozšířila čtenářské obzory. Úpis ani Otolínu a žlutou kočku bych si totiž sama asi nikdy nepřečetla. A přesto o nich teď musím napsat, že jsou to jedny z nejlepších knih vydaných v roce 2016. Do tohoto seznamu dále bezpochyby patří i Mezihvězdný expres, který mě uhranul svým fantastickým světem vlaků a neznámých planet, Let 305, jež mne naopak oslovil svojí odvážnou vizí a dokonale promyšleným zpracováním. A nakonec Illuminae, které je strhující a jedinečné v každém ohledu.

Nejslabší přečtené knihy

Výsledek obrázku pro nejtemnější část lesa kniha Výsledek obrázku pro stínová královna kniha Výsledek obrázku pro v podzemí kniha 
Výsledek obrázku pro srdeční záležitost kniha Výsledek obrázku pro mechanická princezna kniha


Nejtemnější část lesa je jeden velký zmatek, příliš mnoho různých motivů špatně poskládaných do sebe. Stínovou královnu všichni vychvalovali, ale mě vůbec ničím nenadchla. Zom - B je maximálně kontroverzní šílenost bez hlavy a paty. Srdeční záležitost se mi ze všech knih četla nejhůř. Není totiž úplně vhodná pro žádnou věkovou skupinu, rozhodně ne pak pro dospívající čtenáře, ačkoliv se to tak může na první pohled jeví. I s Mechanickou princeznou jsem válčila poměrně dlouho, nevyhovovalo mi totiž množství popisných částí a neustálé rozebírání vztahu Tessa - Will - Jem.

To je z mé strany vše. Jelikož bude za chvíli půlnoc, ráda bych vám do nového roku popřála jen to nejlepší - mnoho štěstí, zdraví, úspěchů a lásky. Také spoustu radosti, inspirace a nápadů nejen pro blogování. Ať přečtete ještě víc knih než letos a ať se vám splnit vaše sny a plány.

Doufám, že se na této adrese budeme vídat i celý rok 2017.
Eliz

You May Also Like

22 komentářů

  1. Audrey se vrací jsem četla a taky se mi moc líbila :) Kupodivu jsi už druhá, koho vidím, že zklamala Stínová královna. Snad mě nezklame... Jinak krásné úspěchy, kdyby se i tak mě zvyšovala čísla. ;) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Hezke shrnuti. I tobe hezky novy rok :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná sbírka knížek. Gratuluju k výročí :)
    Travel and fun with Kate

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím, souhlasím a souhlasím s Dopisy na konec světa, tu knížku prostě miluju, jen škoda že byla z knihovny :D Jinak Illuminae teď louskám a jsem teprve někde na začátku, ale už teď je to pořádně boží!!! :D Jinak je fajn jak moc si se posunula :)

    OdpovědětVymazat
  5. 67 je skvělé číslo :) To já tak úspěšná nebyla, ale zato jsem objevila spoustu naprosto skvělých knih, takže mi to ani tak nevadí. Pro mě byla nejlepší knihou roku určitě Winter, prostě parádní zakončení skvělé série :)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluju ke všem úspěchům a doufám, že se ti bude dařit i v tomto roce - budu sem stále ráda chodit číst ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc gratuluji ke krásným číslům, úspěchům i spoluprácím.
    Co se pak týče knížek, četla jsme z nich jen pomálu, ale určitě se chystám na Pátou vlnu a Pekelné stroje.
    Opožděně Ti přeji krásný nový rok :)
    PS: Musím ti hrozně pochválit design. Smím se zeptat, jak/kde (stručně) jsi ho vytvářela? Já jsem se totiž zasekla na mrtvém bodě a zjistila jsem, že vůbec nic nového v oblasti grafiky neumím a nevím, kde bych se něco přiučila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jen tak dál!!
    Monnument mám doma také,ale jako blbka si koupila druhý díl a první ted hledám :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  9. Prečítala si toho veľa, gratulujem :-) Teší ma, že si objavila knihy, ktoré sa ti páčili a zanechali v tebe dobrý dojem. Monument 14 sa mi tiež páčil. Naopak ma mrzí, že ti ZOM-B nesadla, mne sa páčila, ale je pravda, že nie každá kniha sa páči každému :D Prajem veľa nápadov na články v novom roku a veľa prečítaných kníh :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Gratulujem k úspechom a do nového roka želám veľa ďalších!

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkné shrnutí, gratuluji zejména k úspěchům, které jsi dosáhla s blogem - ať už se jedná o číslo pravidelných čtenářů či počet uzavřených spoluprácí. Určitě si to zasloužíš :)
    I počet přečtených knih je skvělý, jen tak dál. Ať se v tom roce 2017 daří minimálně stejně tak :)

    OdpovědětVymazat
  12. Knihovna u Žanet: Aspoň nejsem sama, komu Stínová královna nesedla. Ale většině se líbí, takže se neboj :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jessmí Láskorádová: Pokud se ti Illuminae líbí už na začátku, pak z něj pravděpodobně budeš nadšená! Dopisy na konec světa je prostě výjimečná kniha :)

    OdpovědětVymazat
  14. Kate: Není důležité být rekordman a číst o závod. Ale zase je tolik skvělých knížek, které si člověk chce přečíst! :)
    Winter se mi líbila, ale Scarlet je pro mě lepší! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Marky: Děkuju moc, pravidelný čtenář je pro mě největší pocta a odměna :)

    OdpovědětVymazat
  16. Lory Humble? Díky :) Pátá vlna je skvělá! Pekelné stroje už mi tak úžasné nepřišly, ale určitě nejsou k zahození.
    Design jsem ručně nevytvářela, na tak vysokém levelu ještě nejsem :D Šablona byla volně dostupná na internetu. Je tedy pravda, že s pomocí Lucy Lilliane jsem ji pak ještě trochu doupravila :)

    OdpovědětVymazat
  17. Bilbovy knihy: To znám... Mně se to často stávalo s knihami z knihovny, vždycky jsem si půjčila druhý díl :D

    OdpovědětVymazat
  18. Casion: Nevím, s Darrenem Shanem nemám moc dobré zkušenosti, nějak mi nesedl :P

    OdpovědětVymazat
  19. Hanka the bookworm: Snažím se a jsem ráda, že je ta snaha vidět :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)