Knižní lov | Unboxing, Přírůstky, Návštěva knihovny

by - 2/19/2017


Ahoj,
když někdo vydává články tak sporadicky jako já, věci se mu pak zkrátka nakupí a musí jen šikovně poskládat do jednoho příspěvku. Naštěstí jsou tématicky dobře propojené, takže to vlastně vůbec nevadí, naopak je článek o kus pestřejší.


Unboxing


Poslední dobou mi balíčky moc nechodí, já nic neobjednávám a v recenzních výtiscích mám co dohánět. Přesto by se jeden našel - ve spolupráci s knižním portálem Vaše literatura jsem obdržela knihu Napůl ztracený. Problém je ten, že jsem si omylem smazala fotky ze samotného unboxingu, takže jsem knihu musela nafotit dodatečně, bohužel už bez rozbalování.

Příběh Nathana Byrda vrcholí – je to příběh o nebezpečích, která podstupujeme kvůli lásce.
Sedmnáctiletý čaroděj Nathan Byrd je u konce s dechem. Zdá se, že Aliance, jejímž je významným členem, ve válce prohrává, a i když Nathan pozabíjel už spoustu nepřátel, nevypadá to, že by se tyranská vláda Rady Bílých čarodějnic v Británii chýlila ke svému konci. Nathan není o nic blíž ani svému osobnímu cíli: najít a pomstít se Annalise, dívce, kterou kdysi miloval, předtím než spáchala neodpustitelný zločin. K tomu, aby Nathan ochránil sebe i Alianci, by mu mohl pomoct mimořádně mocný amulet, ale ten se nedá jen tak lehce získat. Ani Gabrielova láska nestačí k tomu, aby Nathana ochránila před válkou a před člověkem, kterým se stal.
Závěrečný díl trilogie Half Bad není jen příběhem o čarodějích. Je to působivý a niterný pohled na podstatu dobrého a špatného, využívání a vůle k přežití.

Knižní přírůstky


Zabijáka Andrese jsem si vůbec nechtěla kupovat. Vlastně jsem vůbec neplánovala, že si koupím nějakou knihu. Šla jsem se do Tesca podívat do oddělení oblečení po nějakých džínách. Nakonec jsem nevybrala žádné, za to jsem narazila na pár výtisků této knihy, které byly z 380 korun zlevněné na necelou stokorunu. Pochopitelně jsem ji tam nemohla nechat všechny ležet! Jednu knihu jsem si ihned opatřila domů. Stoletý stařík i Analfabetka se mi líbily, uvidím, jak si povede Zabiják Anders.

„Zabiják Anders“ je čerstvě na svobodě. Potřebuje novou práci a stejně tak přátele. Do rány mu přijde vychytralá farářka Johanna Kjellanderová, která se kvůli svému ateistickému smýšlení ocitne na dlažbě. Spolu s hotelovým recepčním Perem Perssonem založí společný podnik. Kšefty běží báječně. Dokud se zabiják Anders nezačne ptát po vyšším smyslu toho všeho. Jenže bossové stockholmského podsvětí s ním mají nevyřízené účty a zabijáka Anderse i s jeho přáteli pořádně zmáčknou… Jonas Jonasson si šibalsky a neuctivě bere na mušku lidskou chamtivost a zabijákem Andersem vytvořil nezapomenutelnou postavu antihrdiny. 

Návštěva knihovny


Do knihovny jsem vyrazila především kvůli tomu, že už jsem musela vrátit knížky, které jsem měla doma. Horší je, že jsem ani neměla čas se do nich pustit! Takže jsem si musela jít vyžehlit resty a při té příležitosti si jednu ještě prodloužila a pak zabrousila mezi novinky a půjčila si i další knihu.

Geek girl

Geek girl je první díl údajně šestidílné série. Knihu už četly dvě moje kamarádky, kterým se docela líbila. Vypadá to na příjemnou oddechovku, snad si na ni najdu čas co nejdříve.


„Jmenuji se Harriet Mannersová a jsem geek.“

Tak začíná první díl jedné z nejpopulárnějších současných knižních sérií pro mládež. Harriet ví, že kočka má v uchu 32 svalů, že člověk se průměrně patnáctkrát za den směje, že jednou ze složek dynamitu jsou burské oříšky. Žije si zkrátka ve svém světě vědomostí a znalostí o všem možném a skutečný život jí jaksi nic neříká. Není tedy divu, že ji ve škole, až na nejlepší kamarádku Nat, nikdo nemá moc rád. Takže když si jí všimne agent z modelingové agentury, neváhá a využije příležitost, aby svou situaci zásadně změnila, a hlavně, aby změnila sebe. I kdyby to mělo znamenat, že bude lhát těm, které má ráda, že ukradne Nat její sen o kariéře modelky, rozpálí doruda svou úhlavní nepřítelkyni Alexu a několikrát se znemožní před krasavcem Nickem. Harriet se do všeho tak zamotá, že se řítí z jedné katastrofy do druhé. A navíc se ukazuje, že ani ve světě módy ji nečeká procházka růžovým sadem. Dokáže se Harriet změnit dřív, než se jí všechno rozpadne pod rukama?

Ada a hrůzostrašná slavnost

Po úspěchu s Otolínou a žlutou kočkou jsem dlouho neváhala a popadla Adu všemi deseti, protože pochází z pera stejného autora a ilustrátora Chrise Riddella. Už jsem si prohlížela krásné kresby a opravdu se nemohu dočkat, až knížku společně s mladším bráškou začnu číst. Věřím, že on se těší také.

Přípravy na Úplňkovou slavnost a na hrůzohradské Dortoklání jsou v plném proudu! Na panství lorda Hrůzy se sjíždějí ti nejslavnější kuchaři a Zlověstník se jako vždycky chová velice podezřele. Aby toho nebylo málo, Adina plachá komorná Márinka střeží překvapivé tajemství. A jak se zdá, na Adiny narozeniny si ani letos nikdo nevzpomene!






A to je pro dnešní trochu nezvyklý článek už úplně vše. Vaše komentáře mě moc potěší.
Eliz

You May Also Like

16 komentářů

  1. Z Half série som zatiaľ prečítala iba prvý diel a pomerne ma sklamal, mám však doma aj dvojku a rada by som pokračovala. Navyše majú knihy geniálne obálky, aj tento diel :-)
    Zabiják Jones vyzerá fajn, ale ja som od autora ešte nedočítala ani Analfabetku, ktorá mi až tak nesadla, tak uvidím, či sa dostanem aj k tejto knihe.
    Čo sa týka posledných dvoch, tie nepoznám, ale prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní knížky :) Moc se mi líbí Napůl ztracený, chtěla bych se do téhle série brzy pustit. Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Half Los je moc pěkný přírůstek :) Určitě se chystám dát rereading celé série :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, to je knih. :) Začínám se cítit krapet zahanbeně, v poslední době si na čtení neumím najít chvilku. Těším se na jaro, až se nebudu domů vracet za tmy a budu si moct číst. :D
    Zabijáka si chci přečíst delší dobu, třeba se k němu jednou taky dohrabu, trocha humoru neuškodí. :)
    Yane nee

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky :), z trilogie Napůl zlý vlastním první dva díly a osobně jsem na celou sérii slyšela velmi různorodé názory, tak jsem tedy celkem zvědavá, jak se bude líbit mě. Na Geek girl se v nejbližší době také chystám. :)
    Přeji příjemné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zabiják Anders na necelou stokorunu? Vážně? Že bych zašla do Tesca? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Casion: To mě mrzí, že tě první díl nenadchnul. Ale určitě dej šanci dvojce :) Obálky jsou fakt krásné, naprosto souhlasím :)
    Děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat
  8. Naprostá Knihomolka: Sérii rozhodně doporučuju, je velmi čtivá! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Aires´s world of books: Ty už ji máš za sebou? To jsi lepší než já :D

    OdpovědětVymazat
  10. Yane nee: Nevěš hlavu, mně na čtení také poslední dobou nezbývá moc času, kolikrát se k němu dostanu až večer :p

    OdpovědětVymazat
  11. Terezie Hoffmann: Mně první dva díly naopak chybí, kdysi jsem si je jen půjčila z knihovny. Ráda bych si je dokoupila domů. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Verča Nováková: Doufám, že se mi bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  13. Andy's diary: Nejsem si jistá, jestli to nebylo jen u nás :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)