Můj čtecí koutek

by - 3/24/2017


Ahoj,
jsem si jistá, že už jste si dávno povšimli jistého fenoménu, který koluje různě po knižních blozích.  
Zdánlivě odnikud se náhle vyrojilo ohromné množství článků na téma "Můj (vysněný) čtecí článek". Vše má na svědomí vyhledávač nábytku a dekorací Favi, který v rámci března - měsíce knihy - oslovil blogery, aby si pomocí koláže vytvořili svůj koutek na čtení.

Když doputoval jeden e-mail s pozvánkou i ke mně, zajásala jsem! Navrhnout si koutek podle svých představ mi přišlo nesmírně zajímavé. Jelikož mám dva sourozence, nemohu se doma příliš roztahovat, takže jsem ráda, že jsem si uhájila aspoň místo pro svoji knihovničku. :) Mít dokonce celý prostor vyhrazený jen pro knihy, vyšperkovaný k dokonalosti podle mého vkusu je pro vážně krásná představa!

Nejprve jsem si říkala, že to bude určitě hračka a koutek navrhnu raz dva. Jenže pak jsem zabrouzdala mezi rozmanité knihovny, křesla, stolečky, dekorace a vůbec vše, co na Favi můžete najít. A nevěděla jsem, kam se podívat dřív. Preferuji spíše moderní styl s prvky minimalismu, jenže takových kousků je tam tolik! Po zhruba jednom celém odpoledni jsem s velkou slávou dokončila koláž, která představuje můj ideální čtecí koutek.



Základem je pochopitelně velká knihovna, dost prostorná pro všechny mé knížky. Mě uchvátila právě tato, protože má netradiční, ale velmi zajímavý tvar. Dále jsem si vybrala pohodlné křeslo a jednoduchý stolek na odkládání věcí. Za křeslo jsem umístila stojací lampu, abych si mohla číst v jakoukoli denní (i noční) dobu. Stěnu jsem vyzdobila nalepovacím citátem a na vhodné místo pověsila také hodiny, abych měla vždy přehled o čase.

Favi.cz ovšem není jen vyhledávačem nábytku. Naleznete zde i rozmanité dekorační předměty. Já dekorace v přiměřené míře miluji a můj knižní koutek by bez nich rozhodně nemohl být kompletní.


Nejprve jsem si vybrala polštář se skandinávskými motivy. I když křeslo vypadá vážně pohodlně, polštář navíc nikdy nic nezkazí. Pro ještě větší pohodlnost a příjemný pocit by v mém koutku nesměl chybět koberec s dlouhým vlasem. A nyní už k samotné knihovně, v níž jsou samozřejmě hlavně knihy, ale také několik pokojových květin v bílých, hranatých květináčích, jelen taktéž v skandinávském stylu a naprosto perfektně vypadající zarážky na knížky!

Zda - li by všechny výše zmíněné prvky ve skutečnosti vážně ladily, to nejsem schopná říct. Vytváření koláže mě ovšem velmi bavilo a výsledek pro mě představuje dokonalost! :) Takže neváhejte a i vy zavítejte Favi.cz, abyste mohli vidět víc.




You May Also Like

18 komentářů

  1. Taky ho máš takový světlý - moc se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skoda ze vam ho Favi pak i neda :D Moc se mi libi ta lomena knihovna cos vybrala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Celkem zajímavé :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tenhle čtecí koutek bych si také nechala líbit. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to krásne, ja som zasa štýlovo skôr na také staromódne kúsky a knižice, ale aj takýto kútik by sa mi páčil :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny kousky vypadají skvěle a řekla bych, že by spolu určitě ladily :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný koutek, na to křeslo jsem se taky koukala. :D Ale nakonec jsem vybrala jiné, ta knihovna vypadá opravdu skvěle. ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Ell: Krásný čtecí koutek! Já mám doma takový malý pokojíček se závěsnou houpací sítí a jsem naprosto spokojená, ale v tom tvém vysněném by se určitě četlo taky moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Marky: Nemám moc ráda křiklavé barvy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Rachel Roo: To bych brala hned, ale nevím, kam bych všechen nábytek poskládala :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tee knihomolka: Jsem ráda, že se ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Casion: Viděla jsem tvůj návrh a také mě velmi zaujal! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Kristýna Kaderová: Snažila jsem :D

    OdpovědětVymazat
  14. Siginitou: Děkuji moc za pochvalu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Verča Nováková: Taky se i hrozně líbí! Nejdřív jsem vybrala ji a k ní jsem pak ladila jednotlivé kousky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ell a Ami Alliovy: Houpací síť bych taky ocenila! :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)