(Už zase) Unboxing #37

by - 11/24/2017


Ahoj,
doufám, že vás unboxingy nenudí, protože tu mám pro vás další! Ale dokud knihy chodí, je třeba je bez váhání rozbalovat.



První balíček je sice menší a útlejší, ale skrývá očividně velmi zdařilou knihu, neboť na ni slyším samé kladné ohlasy a názory.


Dost možná už jste slyšeli o čerstvé novince nakladatelství Grada s názvem Krycí jméno E219. Napsala ji mladá česká autorka Tereza Hřídelová, proto jsem na knížku (a její prvotinu) opravdu zvědavá!

Gradě za poskytnutý výtisk moc děkuji.

Už není nic, co by udrželo hrozbu bloudících Nakažených v bezpečné vzdálenosti.
Už nikdy v klidu neusneš, protože pokud budeš spát příliš tvrdě, Nakažení si tě najdou.
Už nikdy nic nebude jako dřív, protože jsi odkázaný jenom sám na sebe.
Svět, i když teď je to silné slovo, se hroutí, lidé umírají jako mouchy na uměle vytvořený vir. Nemoc nastupuje čím dál rychleji, dostává se do mozků obětí a transformuje jejich myšlení na úroveň prvoků. Jakmile se jednou nakazíte, už vám není pomoci.

Přestože Erika Wilsona odsoudili a zavřeli, teď má díky působení viru dovolené procházky a zdá se, že mu nic nechybí. Jenže do věznic se kvůli jejich povrchnímu bezpečí začínají stahovat i zbylí zdraví lidé a pro Erika už v jeho cele najednou není místo. Vysoké zdi s ostnatým drátem se před jeho nosem zavřou definitivně…

***


Druhý balík byl o poznání objemnější, na jeho obsah jsem se extrémně těšila.


První nedočkavý pohled do vnitřku zásilky (ale vás budu ještě chvilku napínat) a nějaké ty dokumenty alias dodací listy :D


Konečně je Gemina k dostání i v českém jazyce, kdo už má knihu doma? Za tento recenzní výtisk děkuji webovému magazínu Vaše literatura!


Od té chvíle, co jsem zavřela Illuminae, jsem netrpělivě vyhlížela druhý díl. Je pěkné mít obě knihy pohromadě, v knihovně mi zabírají velký kus místa :D. Kromě toho je obálka Geminy ještě hezčí, než u Illuminae, ačkoliv ta je taky velmi zdařilá. Já mám ale raději modrou.



Monumentální vesmírná sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, která musí čelit pokusu BeiTechu o její zničení. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza. Avšak ihned po začátku útoku jsou oba odhodláni bránit svůj domov. Obránci ovšem umírají jeden po druhém, skoková brána je poškozena a hrozí, že po zhroucení červí díry by mohlo dojít k narušení časoprostorového kontinua a jeho roztržení na dvě části. Takže Hanna a Nik bojují nejen o život svůj a život posádky Hypatie, která se k nim blíží, ale i o osud celého vesmíru.

***

Chystáte se na tyto knihy? Nebo už jste mě předběhli a přečetli si je?

Eliz

You May Also Like

24 komentářů

  1. Illuminae chci!
    Na tuhle sérii jsem strašně zvědavá a už se vážně těším, až se mi dostane do rukou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Illuminae doporučuji, je to prostě úžasná kniha a pokračování bude určitě taky super :)

      Vymazat
  2. Ke knihám gratuluju. Hlavně Gemimu a Illuminae bych si chtěla co nejdřív přečíst. :) Užij si čtení, budu se těšit na recenze. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se mi obálka Geminy líbí víc... Právě ji čtu a je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  4. Krycí jméno je zajímavá knížka, která stojí za přečtení a Gemina, to samé. :)
    Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Geminu už mám přečtenou a moc se mi líbila. Krycí jméno E219 zatím čeká v mojí knihovničce, až přijde na řadu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Illuminae mám doma už opravdu dlouho a stále jsem se nedostala k tomu, abych ji přečetla. Ale doufám, že tentokrát buď o vánocích nebo v lednu, bych se ke knize mohla konečně dostat. Tak uvidím. :-) Každopádně druhý díl bych si později také chtěla pořídit. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky čekám na Geminu. Dojde mi tak v pondělí nebo úterý. Jupí :-P

    OdpovědětVymazat
  8. Krycí jméno mám taky, jsem zvědavá, jaká kniha bude, protože to není zrovna úplně mnou vyhledávaný žánr ... tak ať se líbí :-) A Gemina je teda bichle brr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost lidí jsou s ním opravdu spokojení, třeba budeš i ty :)
      Ale čte se hrozně rychle! :D

      Vymazat
  9. Moc pěkné nové kousky :) Jsem zvědavá na první knihu a i na Geminu :) hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krycí jméno E219 neznám, ale podle anotace vypadá dobře :) A Genima... ta je prostě nádherná. Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  11. "Krycí jméno E219" neznám, takže se těším, co na ní řekneš. "Gemina" mi zrovna nedávno taky přišla, takže se těším! :D

    http://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na knihu zvědavá, zatím ji všichni hlavně chválí :)

      Vymazat
  12. Jé ja akurát konečne čítam Illuminae a hoci mám za sebou iba dvesto strán, zatiaľ sa mi páči a som zvedavá aký bude zvyšok. Samozrejme mám v pláne aj pokračovanie, ale neviem kedy :D Čo sa týka prvej knihy, tú nepoznám, ale tematicky vyzerá pútavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se ti to líbí na dvousté straně, myslím, že budeš spokojená i celkově :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)