Na pár dní v Anglii

by - 5/01/2018


Ahoj, už tomu budedva a půl týdne, co jsem se vrátila z krátkého, leč o to zábavnějšího a zajímavějšího výletu do Anglie. Prostřednictvím fotek bych se s vámi ráda podělila o zážitky a dojmy z mé první návštěvy Britského království.



Vyrazily společně s kamarádkou (zkrátka dvě osmnáctileté dívky) skoro úplně na vlastní pěst. Zvolily jsme leteckou dopravu + metro a vlak v Anglii. Kromě asi hodinového zpoždění tam i zpátky proběhlo vše bez problémů. Já jsem mimochodem letěla letadlem po asi 6 - 7 letech.


Jenom pro srovnání: Brno vs. Londýn (ten samý den, de facto jen o hodinu později, protože musíme počítat s časovým posunem).


Z Londýna, kam jsme přiletěly, jsme potom ještě relativně složitě a docela dlouho cestovaly do Canterbury, kde se nachází byt kamarádčiny rodiny. Canterbury je menší město ve východním Kentu s počtem obyvatel kolem 42 000 - 43 000 obyvatel. Sídlí zde Canterburské arcibiskupství. 


Naším hlavním cílem bylo především provětrat peněženky. Ale už jen procházka po nákupním centru byla kulturní zážitek - budovy v typickém anglickém stylu mě neustále okouzlovaly.

 

Canterbury je nádherné město. Podařilo se nám vystihnout dobu, když všechny rostliny kvetly v plné síle, takže jsme neustále míjely zahrady nebo parky plné barev! Navštívily jsme i slavnou Caterburskou katedrálu. Sice nás kvůli menším komplikacím s členskými kartami nepustili dovnitř, ale prohlédly jsme si ji aspoň zvenku.


Ale hlavním cílem zůstalo nakupování. Byly jsme úplnými expertkami na to nejdřív nakoupit a pak po celém městě tahat těžké tašky. :D
  

Občas se nám podařilo i něco sníst. Já jsem si absolutně zamilovala celou food nabídku řetězce Mark & Spencer. Zvláště večer se zde daly pořídit opravdové delikatesy za sníženou cenu.


Jeden den jsme si vyhradily na výlet k pobřeží. Konkrétně jsme navštívili městečko Whitstable Harbour společně s Aničky starší sestrou a její malou roztomilou dcerkou Poppy.


Letos jsem poprvé viděla moře naživo. Ale bylo příliš studené na nějaké koupání, ačkoliv i takoví odvážlivci se na nádherné kamenité pláži našli. Jak vidíte z fotky, počasí nám ten den opravdu přálo (na anglické poměry).

 

Procházely jsme se po pobřeží a já sbírala mušle, kterých se tam všude povalovalo neuvěřitelné množství. Já chápu, že místní obyvatelé je sbírat nepotřebují, já jsem ale byla jako u vytržení, protože u moře vždycky sbírám mušle a mušličky. 

 

Navštívily jsme i rybí trh, o kus dál stály lavičky s citáty významných osobností.


Naprosto nezbytná fotka mojí ctěné osoby v červené telefonní budce a můj kamarád, kterého jsem potkala v parku. Byl fakt fajn a přátelský.


Anglické parky jsou nádherné.


Ještě pár momentek z Whistable Harbour. 


 

Další dávka delikátního jídla - skákala jsem nadšením, když jsem objevila novou příchuť Ben&Jerry´s a taky fialový Monster. Salát je opět z Mark & Spencer, zcea nečekaně zase naprostá bomba.



Z pár dní, které jsme měly na výlet vyměřené, jsme využívaly každý moment k poznávání, nakupování a nasávání britské atmosféry. Let zpět se sice neobešel bez menšího zpoždění a čekání, ale jinak proběhl v pohodě.

 Trip jsem si užila zejména proto, že jsme s kamarádkou cestovaly samy bez dozoru. Naštěstí se Anička v Anglli docela vyzná, proto veškeré cestování a pobyt probíhaly naprosto v pořádku. Také jsem se mohla potkat s jejími staršími sestrami a jejich rodinami, takže jsem zjistila, že angličané jsou neskutečně milí a přátelští. Zároveň jsem si trochu potrénovala angličtinu - prý mluvím velmi dobře :D, a nakoupila neuvěřitelné množství oblečení, jídla a nejrůznějších drobností, které se mi do kufru skoro nevešly. Takže díky, díky za tuto příležitost a čas strávený spolu, Aničko.

OPOVAŽTE SE FOTKY KOPÍROVAT. JINAK PŘIJDU A UTRHNU VÁM UŠI!
Ne, seriózně - prosím nekopírujte a nepůčujte si žádnou z fotografií.

Eliz
Prosím, podpořte mě na sociálních sítích. :)


You May Also Like

20 komentářů

  1. Já Anglii miluju. Byla jsem tam sice loni jednou a poprvé, ale úplně jsem jí propadla. Konkrétně v Canterbury jsem nebyla, ale i tam to může být moc hezké. Moře mi stačilo vidět v Doveru a hned mi bylo jasné, že na koupání to nebude - ale mušličky sbírám taky vždy a všude :)
    Já si domů ani tak nepřivezla oblečení jako spíš hodně jídla a to strašně rychle zmizelo.
    Jinak máš můj obdiv, že jste vyrazili takhle na vlastní pěst. Já byla s kamarádkou a přifařila jsem se k cizí škole, takže jsme měli nonstop nějaké plány a vedení a bydleli jsme u jedné paní, která u sebe ubytovává studenty.
    No, co dodat - hned bych jela znovu, Anglie je nádherná země :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba v Chorvatsku jsou mušle vždycky vybrané, ale v Anglii je nikdo moc nesbírá :D
      Jídlo jsem taky vezla, ale bála jsem se, že neprojde letištní kontrolou :D
      Naštěstí se kamarádka v Anglii vyznala, takže všechno šlo více méně bez problémů :)
      Soulasím!

      Vymazat
  2. Krásny výlet a skvelé fotky, teší ma, že si si výlet užila. Ja som v Anglicku ešte nebola, teda prechádzali sme ním, keď sme išli do Škótska, ale to sa veľmi nepočíta. Každopádne túto krajinu minimálne Londýn alebo nejaké iné väčšie anglické mesto mám určite v pláne, rada by som sa tam niekedy pozrela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skotsko bych taky chtěla navštívit :)
      Určitě ti to vyjde :)

      Vymazat
  3. Miluju Anglii! Je to jedna z mých nejoblíbenějších destinací! :) Ale musím se přiznat, že jsem ještě nenavštívila žádné jiné místo, než Londýn. :/ Musím napravit. Krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn poznat Anglii i z jiné strany :D Ale Londýn musí být taky super!

      Vymazat
  4. Krásné fotky z určitě krásného výletu! :-) Já byla v Anglii dvakrát, pokaždé autobusem. Takže potřetí už určitě jen letadlem. :D Jako mám Anglii ráda, ale žít bych tam asi nechtěla, je to na můj vkus až příliš odlišná kultura. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letadlo doporučuji! Až na to čekání na letišti teda :D
      Já nevím, já si ji oblíbila, ale to je asi prvotní dojem :)

      Vymazat
  5. Moc se mi Anglie líbí, byla jsem tam jen jednou na necelé dva dny se školou tak že to nebylo moc poklidné ale super. Ráda bych se tam vydala znovu.
    Podle fotek to vypadá skvěle a věřím, že bylo fajn cestovat jen s kámoškou a kor když se v Anglii vyzná. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vyraž na delší dobu. I pět dní je vážně málo :D
      Bylo to klidnější :)

      Vymazat
  6. Canterbury je moje srdcovka, navštívila jsem i Oxford a Londýn, ale nemělo to takový šarm jako tohle městečko. Nevím zdali proto, že Canterbury bylo mou první zastávkou nebo je prostě tak kouzelné.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný článek a fotky :) Muselo tam být moc krásně :) Taky mě hodně láká se podívat do Anglie nebo Skotska :) Za nákupy, přírodou a moc s emi líbí i taková ta venkovská anglická pohodička :D

    OdpovědětVymazat
  8. Rozhodně doporučuji :)
    Canterbury vystihovalo všechno :)

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju Anglii, především tedy Londýn :) Krásné fotky ♥

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Londýně jsem ještě nebyla, ale věřím, že bych si ho hned zamilovala :)

      Vymazat
  10. V Cantenbury jsem ještě nebyla, bydlím v Anglii pomalu čtvrtý měsíc, ale jsem dost na severu - Newcastle upon Tyne. Je tu krásně, miluju moře a pláže, jen ten věčný vítr a studené počasí...

    OdpovědětVymazat
  11. Já byla jen v Londýně, ale naprosto jsem se zamilovala! :) Malinko ti závidím. Já teda doufám, že se brzy do Anglie zase podívám a pořádně ji projedu :)
    Jinak tvé nákupy - opravdu jsi provětrala peněženku :D A tak to má být!

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)