Život knihomola (December) & Vánoční unboxing

by - 1/07/2017


Ahoj,
co týče knižních závazků, mám leden naplněný k prasknutí a obávám se, že trochu nestíhám. Kdyby šlo jen o čtení, vůbec bych si nestěžovala, ale diář se mi postupně plní i všemožnými testy a školními povinnostmi, že vůbec netuším, jak to bude s chodem blogu. Na Život knihomola za měsíc prosinec jsem si ale čas najít dokázala.


Přečteno...

Výsledek obrázku pro stopa kathy reichs Výsledek obrázku pro illuminae Výsledek obrázku pro dash a lily kniha přání 
Výsledek obrázku pro příšerné příběhy vánoční Výsledek obrázku pro winter kniha

zdroje: kosmas.cz,cooboo.cz, datbazeknih.cz, martinus.cz

Hodnotím...

S Viráty jsem se rozloučila v pátém díle Zúčtování, avšak pak jsem se dozvěděla o Stopě - novince obsahující čtyři povídky o Tory a její partě. Ještě jednou jsem s nimi tak mohla prožít poněkud kratší, přesto však strhující dobrodružství. Illuminae se nedá přehlédnout díky své explozivní, plastové (!) obálce a značné tloušťce, ale věřte mi, že uvnitř je mnohem lepší! Napínavá, originální a dechberoucí jízda. Vánoční atmosféru jsem se rozhodla podpořit výběrem vhodné četby. Vsadila jsem na Dashe a Lily: Kniha přání a přiznám se, že kouzlo vánočního New Yorku se přeneslo i na mne. Dál jsem pokračovala s Příšernými příběhy vánočními, které naopak přinesly zdravou trošku chmurné nálady a temné atmosféry. Pak jsem se vrátila k Winter, kterou už jsem měla nějakou dobu rozečtenou. Ačkoliv je knížka skvělá a čtivá, jak je u Marissy Meyer zvykem, 768 stránek mi dalo nakonec docela zabrat. A je to vážně velkolepé finále Měsíčních kronik!

Kniha měsíce

Výsledek obrázku pro illuminae

Pro někoho možná trochu překvapení (pro mě maličko taky), protože já jsem bláznivý fanoušek Měsíčních kronik, avšak Illuminae mě pro tentokrát oslovila více asi díky své originální formě vyprávění, které je vážně strhující.

Statistiky...

Za prosince se mi, i přestože byly vánoční prázdniny, podařilo přečíst pouze pět knih. Nutno podotknout, že dvě z nich jsou opravdu tlusté, takže na počet stran to vychází na 2024 stran, což se mi zdá dobré. Pro srovnání, za říjen a listopad jsem přečetla 2620 stran a pouze za prosinec 2024, tedy jen o 600 stran méně!
Stopa, Illuminae a Winter mi byly zaslány jako recenzní výtisky a pro Dashe a Lily a Příšerné příběhy vánoční jsem si skočila do knihovny.

Ulovila jsem...

Minimálně ve sbírání nových přírůstků do mé knihovničce se mi dařilo úžasně. Na pravé straně fotky můžete vidět všechny recenzní výtisky, ve jejichž zpracování zoufale zaostávám. Nalevo jsou knihy, které jsem si buď zakoupila, nebo jsem dostala jako dárek.


Při této příležitosti bych si dovolila přihodit fotky z rozbalování vánočních knižních přírůstků, které byly celkem čtyři a každý z nich mi udělal ohromnou radost, protože jsem si tak doplnila tři knižní série.



Doplnění série Kruh.


Doplnění série Pátá vlna.


A konečně doplnění série Tetování krví. Na Pobočníka se obzvláště těším.

A jaký byl váš prosinec? :)

You May Also Like

14 komentářů

  1. Moc hezky vydařený knihomolský měsíc... I já jsem se v prosinci potkala s Illuminae a byla jsem strašně nadšená, tak jsem ráda, že slyším další pozitivní ohlasy :) Měj se moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Může být naprosto v klidu - myslím, že leden máme napráskaná asi všichni.
    U mě to pak nebylo o moc lepší ani v prosinci - přečetla jsem asi jen jednu, max dvě knížky a co se úlovků týče, to číslo radši nebudu ani zmiňovat. Z tebou zmíněných kousků se ale určitě chystám na Winter a Pátou vlnu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Päť kníh je slušný počet, obzvlášť pri takom počte strán. Vianočné darčeky sú krásne a celkovo všetky nové prírastky vyzerajú super :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se popravdě nemám moc čím chlubit. Za prosinec jsem přečetla pouze dvě knihy a to Pokrevní pouta 3 a ilustrovanou verzi HP a tajemná komnata. Kvůli zkouškám se toho moc stihnout nedalo, ale i tak jsem kupodivu stihla knižní výzvu splnit :)) Sice o fous, ale dalo se to:)

    Jediné na co se ze zmíněných knich chystám je Prach, ale nejdříve ještě musím dočíst druhý díl Sila :/

    OdpovědětVymazat
  5. Illuminae jsem zrovna včera začala číst. Zatím jsem na cca 100. straně a stále se nemohu začíst, ale věřím, že se to o hodně zlepší. To zpracování je prostě úžasné!
    Winter byla naprosto dokonalá! Já zase, i přes tu tloušťku, jí měla přelouskanou za tři dny :D Marissa prostě umí, takže za mě asi nejlepší kniha roku 2016 a prostě bezkonkureční zakončení série :)
    A jinak naprosto skvělé přírůstky!

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne knihy :-) Illuminae bych taky brala... a Prach jsem nakonec nedostala pod stromek, takze jsem si ho musela koupit sama :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vydařený měsíc jsi měla. I mě Illuminae kupodivu nadchlo :) Hrozně se těším na další díl! Na Měsíční kroniky a Dashe a Lily se chystám už hrozně dlouho, tak snad to někdy dojde :) Naopak Příšerné příběhy se mi zdály opravdu příšerné, takže k autorovi se už vracet nebudu.
    Přeji, ať se ti podaří dohnat všechny možné resty a měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Kristýna , The Book Talk Blog: Kdo by nebyl z Illuminae nadšený? Já jsem ještě nikoho takového nepotkala :D

    OdpovědětVymazat
  9. Lory Humble: Nový rok vždycky začíná hekticky :P Obě knihy vřele doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tereza Chytílková: Škola má (bohužel) samozřejmě přednost :) A i dvě knihy jsou lepší než nic :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kate: Marissa se převedla skvěle :) Pokud se ti Illuminae líbí už na začátku, pravděpodobně budeš nadšená i celkově :)

    OdpovědětVymazat
  12. Lucy Lillianne: To je nejlepší řešení - jak něco nedostaneš, prostě si to koupíš :D

    OdpovědětVymazat
  13. Hanka the bookworm: Tomu se nesmíš tak divit, Illuminae je skvělá kniha :)
    Příšerné příběhy vánoční zpětně nehodnotím zase tak moc kladně, prostě průměr :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)