Život knihomola (March)

by - 4/08/2017


Ahoj,
březen se s dubnem potkal, což znamená, že je čas na další měsíční shrnutí! Ani si pořádně neuvědomuji, jak to všechno rychle letí, vždyť do velkým prázdnin nám školou povinným zbývají už jen necelé tři měsíce!
Na rozdíl od bídného rozjezdu v lednu a únoru se mi třetí měsíc v roce konečně začalo trochu dařit, tak se pojďme podívat, co jsem zvládla přečíst a nashromáždit.


Přečteno...

Výsledek obrázku pro ada a hrůzostrašná slavnost Výsledek obrázku pro prach hugh howey Výsledek obrázku pro napůl ztracený
Výsledek obrázku pro deník sráče Výsledek obrázku pro ada a myší strašidlo Výsledek obrázku pro láska v prachu hvězd

zdroje: kosmas.cz, bux.cz, databazeknih.cz

Hodnotím..

Z Otolíny a žluté kočky jsem byla uchvácená (a můj malý bráška též) a Ada a hrůznostrašná slavnost vypadala minimálně stejně dobře. Chris Riddell a jeho dokonalé ilustrace jsou prostě jistota. Na Prach jsem se moc těšila, nemohla jsem se totiž dočkat závěrečného finále světoznámé postapokalyptické série - recenze zde. Napůl ztracený je také třetí a poslední díl skvělé série, jehož jsem netrpělivě vyhlížela. Autorka mě naštěstí nezklamala, naopak se mi trojka líbila snad více než předchozí knihy. Deník sráče jsem si vybrala jako takový malý experiment, netušila jsem, co od něj mohu očekávat. Nakonec se mi knížka svým zvláštním svérázným způsobem líbila - recenze zde. Ukázalo se, že Ada má dva díly a ten první se jmenuje Ada a myší strašidlo. Proto jsem zaúkolovala brášku, aby knížku půjčil v knihovně a my se opět mohli pustit do společného čtení před spaním. Lásku v prachu hvězd mi věnovalo nakladatelství Yoli na oslavě jeho 3. narozenin, díky čemuž jsem se k titulu dostala dříve než ostatní. Ačkoliv se kniha nejdřív tvářila jako klasická lovestory ze střední, nakonec se z ní vyklubalo něco opravdu úžasného. Recenze zde.

Kniha měsíce

Achjo, tentokrát se sešlo hned několik vážně povedených titulů, vlastně se mi líbily úplně všechny březnové knihy, takže je vážně těžké vybrat jednoho vítěze.

Výsledek obrázku pro láska v prachu hvězd

Nakonec jsem zvolila Lásku v prachu hvězd, ale prostě její vítězství není jednoznačné, rozhodla jsem se zavést ještě jednu kategorii.

Postava měsíce

Výsledek obrázku pro napůl ztracený

Chvílemi mi Nathan byl vyloženě protivný a nesympatický svým příšerným chování, vlastně skoro pořád, přesto jsem ho prostě "žrala". Ze všech postav mě rozhodně zaujal a oslovil nejvíc.

Statistiky...

Na měsíc březen mi vychází 1660 stran, což vůbec není špatné, rozhodně jsem se od minule dost zásadně zlepšila. Jak už jste si asi všimli, je to celkem 6 knih, z nichž 4 jsem obdržela jako recenzní výtisky a zbylé dvě (konkrétně Ady) jsem si půjčila z knihovny.
K mé velké radosti se mi povedlo dvě série dočíst a rozečíst pouze jednu. 

Ulovila jsem...


Jen s novými knížkami to pořád není ono. Na druhou stranu, alespoň se mi doma nehromadí žádné nepřečtené resty. Za minulý měsíc jsem ukořistila tyto tři krásky.

Jak se vedlo vám?

You May Also Like

13 komentářů

  1. Taky bych už měla pohnout se zbytkem série Silo...

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní výsledek :) Na Silo se taky chystám ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná čísla! Já jdu už konečně dopsat moje shrnutí od začátku roku, protože psát to každý měsíc je pro mě evidentně moc namáhavé. :| :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Být tebou, tak si na nedostatek přírůstků nestěžuju - většinou mívám spíš opačný problém :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ale jinak samozřejmě gratuluji ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý výsledek, na Lásku v prachu hvězd se už moc těším! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Jessmí Silber: Děkuju, snažila jsem se :D

    OdpovědětVymazat
  8. Lucy Lillianne: Jen do toho, pokračování je skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Naprostá Knihomolka: TO je dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Verča Nováková: S každoměsíčním shrnutím mám občas taky docela problém :D

    OdpovědětVymazat
  11. Marky: Děkuji. Mně by to ani nevadilo, jen bych neměla knihy kam dávat, to je fakt :D

    OdpovědětVymazat
  12. Nasťa: Lásku v prachu hvězd zrovna docela doporučuji :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)