Život filmového diváka (May, June)

by - 7/06/2017


Ahoj,
po dvou měsících nastal nejvyšší čas udělat si pořádek ve filmech, které jsem viděla, a v seriálech, které sleduji. S prázdninami přichází i mnohem více volného času, tudíž předpokládám, že vám nějaké filmové tipy na dlouhé letní večery třeba přijdou vhod.


FILMY

Výsledek obrázku Výsledek obrázku pro jupiter vychází plakát Výsledek obrázku pro inferno plakát Výsledek obrázku pro život 2017 plakát Výsledek obrázku Související obrázek Výsledek obrázku Související obrázek Související obrázek Výsledek obrázku Výsledek obrázku Výsledek obrázku pro frida film Související obrázek Související obrázek Výsledek obrázku pro piráti z karibiku salazarova pomsta film Výsledek obrázku pro strážci vesmiru film

Očista: Volební rok, Jupiter vychází, Inferno, Život (2017), Zkáza Las Vegas, The Thinning, Zdrojový kód, Prometheus, Papírová města, Assassin´s Creed, Ladíme, Frida, Dítě Bridget Jonesové, Stážista, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Strážci vesmíru (2017)

Nejlepší film

Výsledek obrázku

Zdrojový kód je dobrý především proto, že má velmi zajímavou myšlenku, se kterou pracuje a rozvíjí ji. Nad to je i svěží, nabitý akcí a napětím, nestagnuje, překvapuje. Až do posledních minut jsem se nemohla odtrhnout a film mě maximálně bavil, ačkoliv se svým způsobem pořád opakoval. Jen se podívejte, určitě stojí za to.

Nejhorší film

Související obrázek

Možná je český dabing mnohem lepší než originál, ale pochybuji, že dokáže zakrýt neskutečnou stupiditu a teatrálnost filmu. Třetí díl Bridget Jonesové se nedá brát ani jako oddechovka, protože afektované hlasy postav mě dodnes budí ze spaní.

Nejlepší konec / rozuzlení

Výsledek obrázku pro život 2017 plakát Související obrázek

V této kategorii jsem vybrala dva vítěze, protože mě oba filmy a jejich dějový vývoj velmi překvapil, buď v poslední minutě, nebo už během filmu. Rozhodně jsem ale takové zvraty a odhalení nečekala a docela ráda bych viděla i pokračování, protože oba snímky skončily v nejnapínavějším okamžiku!

Nejhorší konec / rozuzlení

Výsledek obrázku pro jupiter vychází plakát Související obrázek

Jupiter vychází se mi nelíbil vlastně téměř od začátku a předvídatelný, extra šťastný konec mu rozhodně nepřidává procenta nahoru. U Papírových měst jsem zase čekala něco trochu víc, když se kolem Margot vznášelo tolik otazníků. Jinak se ale jedná o docela příjemný filmík.

Největší zklamání

Výsledek obrázku pro piráti z karibiku salazarova pomsta film

Na Piráty jsem nedala dopustit, Johnny Depp v roli ironického a prolhaného Jacka Sparrowa je jednoduše legendární ikona. Sice nechyběl ani v pátém díle, ale už to byl pouze jeho stín, jen ubohý záblesk. Myslím si, že celý film je naprosto zbytečný a nezáživný a doufám, že se jedná poslední pokus, jak vydělat na Pirátech z Karibiku. Na poměry předchozích dílů je to slabota.

Největší překvapení

Související obrázek

Občas se z filmu, kterému nedáváte moc šancí a berete ho spíše jako zábavnou, leč mírně stupidní oddechovku, vyklube docela hlubokomyslný, poutavý film plný inteligentního humoru a skvělých herců s výtečnými výkony.

SERIÁLY

Výsledek obrázku Výsledek obrázku pro recovery road poster

Povedlo se mi najít seriály, které mě baví i po první epizodě a momentálně sleduji Narcos inspirovaný skutečnou osobností - narkomanovým bossem minulého století Pablem Escobarem. Jsem v první řadě, ačkoliv na světě už jsou dvě. Dále jsem si velmi oblíbila Recovery road o dívce, jež se léčí z alkoholové a drogové závislosti. Oba seriály mohu zatím vřele doporučit.

Co se odehrálo ve vašem filmovém světě? :)

You May Also Like

9 komentářů

  1. Celkem by mě zajímal tvůj názor na Očistu, já zatím viděla první díl a nebylo to vůbec špatné, ta myšlenka se mi hodně líbila a nejeden večer jsem uvažovala jaké by to bylo...
    Jupiter vychází jsem zatím neviděla, u Papírových měst mám stejný pocit, taky jsem čekala mnohem víc, ale už jsem se zklamala u knížky, takže u filmu jsem to tolik neprožívala. :/
    Assassin´s Creed jsem viděla v kině a hlavně části z minulosti se mi hodně líbily.
    Ladíme je příjemná oddychovka a písničky z něj poslouchám do teď. Na Frídu jsme koukali ve škole, ale naše skupina až od půlky, takže jsem to moc nevnímala...
    Dítě Bridget Jonesové se mi líbilo, oproti předchozím dílům to bylo slabší, ale nejhorší to nebylo.
    Stážista se mi taky líbil, moc sem nečekala a bylo to milé překvapení.
    Piráty z Karibiku mám a nemám v plánu, bratr se vrátil z kina příšerně zklamaný, takže se na nový díl moc nehrnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jste koukali na Frídu? Já též neviděla kus začátku, ale kamáradky povyprávěly :)
      Jinak máme podobný vkus docela :D

      Vymazat
  2. Tak tentokrát se vůbec neshodneme :D Bridget pro mě byla po tolika letech milým překvapením, i když mi vadilo, že od knihy se dost liší. Jupiter mě také od začátku nebavil, byla jsem na něm v kině a zklamání. Naopak Piráti byli super a moc překvapili.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. nejvetsi zklamani? hm, na jednu stranu asi chapu, tato serie je uz moc dlouha, na druhou stranu me nestras, i tak to chci videt :-P

    OdpovědětVymazat
  4. Recovery Road mě dost zaujalo - hlavně teda, protože tam hrajou dva herci z mého oblíbeného seriálu Skins, ale vypadá to zajímavě :) Já se chci podívat na Život, na to jsem dost zvědavá. Ale nová Bridget a Piráti z Karibiku mě nějak obešli - první díly těchto filmů mám ráda, ale tahle nová pokračování mě moc nelákají, ale třeba se k tomu někdy dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připomněla jsi m, že Skins mám taky rozkoukané, měla bych se k nim vrátit :)
      Život je skvělý!!!
      Podle mě už je to moc...

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)