Život filmového diváka (August)

by - 9/09/2017


Ahoj,
po knižním shrnutí musí pochopitelně následovat filmové, které bude tentokrát obzvláště výživné, protože jsem za celý slunný i deštivý srpen s neutuchajícím nadšením sledovala jeden film za druhým a rozhodně si to užívala.

FILMY 

                 
      

To the bone (2017), Správci osudu (2011), Hořkých sedmnáct (2016), Pýcha, předsudek a zombie (2016), Milovník po přechodu (2017), Kong: Ostrov lebek (2017), Všechno, úplně všechno (2017), Alex a spol.: Jak dospět navzdory rodičům (2016), Pobřežní hlídka (2017), Dívka ve vlaku (2016), Bling Ring: Jako VIPky (2013), Pouto (2017), Spider-man: Homecoming (2017), Než jsem tě poznala (2016), Kruh (2017)

Nejlepší film


Zvolit jako nejlepší film komedii se mi nestává moc často, to je naprosto výjimečná situace, přesto Milovník po přechodu dokázal hravě překonat svým svěžím a inteligentním humorem zbylých 14 filmů. Skvěle jsem si u něj odpočinula a dokonce i upřímně zasmála.

Nejhorší film

 

O To the bone jsem slyšela mnoho názorů, kladných i záporných, já se po shlédnutím stavím spíše k těm negativním. Tvůrci si vybrali sice hodně zajímavé a silné téma, ale to bohužel ještě není zárukou dobrého filmu. Očekávala jsem, že mi něco hodnotného dá, ale zdál se mi jednotvárný, bez pořádného děje a vyústění.

Nejlepší konec / rozuzlení

  

Na Správcích osudu se mi líbilo, že celý film běžel jako na drátkách, nadupaný a plný napětí a akce od samého začátku, ale zejména konec stál za to - grandiózní finále připomínající dokonale sehraný orchestr.

Nejhorší rozuzlení / konec


Opět se zde objevuje film To the bone. Zejména jeho konec mě totiž zklamal nejvíc. Zaznamenala jsem sice pokus o jakési hlubší poselství a snahu zapůsobit citově na diváka, já jsem se si ale odnesla pouze rozpačitý pocit, protože pro mě se žádné motivační vyústění neodehrálo, vlastně bych si ani nevšimla, že už je konec, kdyby nenásledovaly titulky. Film s tímto tématem zaslouží větší sílu.

Největší překvapení


Film z roku 2013? Koukala jsem na to trochu nedůvěřivě, ze začátku na mě Bling ring působil jako hloupost bez pointy, ale ukázalo se, že to je vážně dobrý film pro relax a odreagování - pořádná jízda, šílený a nespoutaný život teenagerů v jedné ohromné dávce. Zároveň však poukazuje na skutečné problémy a události.

Největší zklamání


Od Kruhu jsem si slibovala opravdu hodně už jenom kvůli hvězdnému obsazení, aktuálnímu tématu dotýkající se dnešní společnosti i poměrně kladným ohlasům. Emma i Tom Hanks mě sice svými výkony samozřejmě zaujali, ale snímek samotný mě neoslovil, zejména pak rozuzlení hodnotím jako zklamání. Ve výsledku je to v porovnání s mnohými dalšími výtečný film, ale očekávala jsem víc.

SERIÁLY

 

V srpnu jsem sjížděla jeden film za druhým, takže na seriály už nezbylo tolik času, přesto jsem stihla dokoukat první sérii  Narcos, momentálně přemýšlím, jestli se mám pustit do druhé. Také jsem téměř dokončila první řadu Recovery road. Jako další seriál asi zkusím Sherlocka Holmese - ano, konečně i já! 

Jestli máte vy nějaké dobré hlavně seriály, ale i filmové typy, které mi můžete doporučit, napište mi je prosím do komentářů!

Eliz

You May Also Like

10 komentářů

  1. Koukám že jsi měla velkém nabitý měsíc. Já na filmy poslední dobou vůbec nemám čas. :) jsem překvapená, že se ti film Kruh nelíbil, na jsem četla knihu a ta mě zaujala hodně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám, že se mi úplně nelíbil, jenom jsem čekala vzhledem k ohlasům něco víc :) Ale knihu jsem ještě nečetla :)

      Vymazat
  2. vďaka za super tipy na pozeranie, aj keď neviem či niečo z toho postíham, ale hádam hej :D Ty si toho stihla vidieť veľa, klobúk dolu. The Circle si chcem pozrieť tiež, najmä kvôli Emme, ale veľmi sa do toho nehrniem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly prázdniny, to je jediný důvod! :D
      Emma dost zazářila :)

      Vymazat
  3. Děkuju moc za tipy na filmy! :) To the bone bylo zklamáním i pro mě, moc jsem se na film těšila, ale absolutně nenaplnil moje očekávání :(

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za tipy na filmy. Do teď jsem se těšila na film the circle. Do kina jsem to nestihla, tak jsem si říkala, že se pěkně uvelebím doma a mrknu na to. Svůj plán hodlám splnit, ale už ne s takovým nadšením. Nejsi první, koho film zklamal. Možná je to právě tím obrovským očekáváním...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu. Když od něj třeba nebudeš nic moc čekat, mile tě překvapí :)

      Vymazat
  5. Většinu filmů neznám, ale Správce osudu určitě zkusím :) Bling Ring jsem viděla pár let zpátky a přišlo mi, že tam něco chybí.
    Narcos jsem ani nezkoušela, ale teď jsem si vyhledala Recovery road a vypadá to dobře. A jelikož mi začínají seriály pomalu docházet, jsem za menší tip ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna ty hodně doporučuji, je to maličko starší film, ale opravdu dobrý :)
      Možná to nebylo úplně dotažené, ale přesto fajn :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)