Plány na prázdniny 2015

by - 7/01/2015


Ahoj!
Konečně jsou tu prázdniny! Já vím, že někteří z vás už se flákají  a užívají si od soboty, mě však 2 měsíce volna od školy začínají oficiálně až dnes 1.7. Jak už to bývá, každoročně mám poslední červnový den s vysvědčením v ruce opravdu velké plány, které se týkají nejen blogu, ale i mého osobního života. Pak také plánuji pár výzev, jež bych chtěla za tohle léto pokořit.
Nu, pojďme se na to mrknout blíže.

Z hlediska knihomola:

Za toto léto bych ráda pokořila a přečetla 20 knížek. Jsem si vědoma, že je to trochu nadsazená hranice, nicméně se aspoň můžu pořádně hecnout. Poslední dobou mi knihy do knihovničky přibývají zhruba dvakrát větší rychlostí, než já stíhám číst. Myslím, že letošní prázdniny jsou jako stvořené proto, abych konečně vyrovnala skóre.

Chtěla bych konečně vyzkoušet 24-hodinový čtecí maratón, který asi nebude trvat úplně celých 24 hodin, nicméně představa, že pročtu většinu dne, mě docela láká.

Mým velkým snem je za prázdniny přelouskat větší část série Harry Potter nebo všechny tři díly Pána prstenů. Je to až neuvěřitelné, že jsem doposud tyto série přečetla.

Pár knižních tipů, do kterých se chystám pustit:

Trilogie Smečka
Trilogie Čísla
Únos od Kathy Reichs
Chatrč
Mise
Trilogie Matched
...

Z hlediska filmového diváka

I v případě filmů bych chtěla zkusit 24-hodinový maratón. Sice si asi totálně odpravím oči, ale stejně.. :3

Možná si někteří pamatujete na článek "Filmy, které můžete vidět dvakrát". Kromě jiných bych ráda znovu shlédla i všechny filmy z jmenovaného článku. Úplně ideální by bylo střihnout si filmový maratón s těmito filmy.

Z hlediska blogera

Logicky mám teď na blogování a psaní článků více času, když už nemusím trávit hodiny ve škole. Nějaké konkrétnější plány na články nemám, rozhodně se budu snažit pořádně rozjet povídku Hradby mezi námi, i když jsem koukala, že zájem není zrovna veliký. Pak mám na účtě ještě několik TAGů, objeví se tu samozřejmě i recenze (nejdříve na knihu Kukuřičný město). Plánuji i názorové články s možností diskuze. Ideální by bylo, kdybych přidávala nový článek každé tři dny. Zkusím na tom zapracovat.

Jinak bych vás měla informovat o mé prázdninové nepřítomnosti, kdy články snad budou na blog přibývat přednastavené, nicméně mě tu spíš nezastihnete nebo opravdu jen výjimečně.

19. - 25. 7.
26. 7. - 5. 8 .

Mimo tyto termíny bych podle předběžných plánů měla více méně pobývat doma a v dosahu wi - fi.

Z hlediska člověka

Tyhle prázdniny si chci prostě užít! Léto 2014 bylo naprosto úžasné a nezapomenutelné, takže teď to musí být ještě lepší. Dva měsíce se zdají jako dlouho doba, ale bych chtěla všechen volný čas využít na maximum, získat nové zkušenosti, zážitky i přátele. Taky bych chtěla si znovu zavést prázdninový deník v papírové podobě.
Nevím, jak se celé prázdniny vyvrbí, nicméně nechce je proflákat a prolenošit, i když čas na čtecí a sledování filmů si určitě také udělám.

A co vy a vaše letní plány?


You May Also Like

36 komentářů

  1. Prajem ti veľa šťastia pri plnení plánov, snáď sa ti všetko splní tak ako chceš a všetko stihneš :-) Ja chcem tiež čítať knihy, pozerať filmy, byť na blogu a snáď zarobiť aj nejaké peniaze na brigáde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad to nějak stihnu :D Jak je teplo, tak se mi do ničeho moc nechce :D

      Vymazat
  2. Pěkné plány, držím palce, aby se ti je podařilo splnit.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné plány :) Já číst plánuju opravdu hodně, i když nevím, kdy to chci stihnout, pokud jsem celý červenec pryč. Po včereším sháněním knih (prošla jsem Dobrovského, Levné knihy a dvě knihovny) mi doma leží 38 knih (samozřejmě, že 30 z nich jsem pobrala v knihovnách.. :D) + jsem si jednu další přinesla domů dneska + čekám 5 dalších recenzáků. O nedočtených knihách, na které mi padá prach v knihovničce už teď ani nemluvím :D
    Jako člověk, jak už jsem zmiňovala, plánuju většinu července strávit na dvou táborech a týden s taťkou, možná že na dovolené. V srpnu si plánuju trošku odpočinout, navštívit babičky, chalupu a díky dalšímu táboru se úspěšně vyhnout svatbě mamčiny sestřenky :D
    Tolik k mým plánům.... eh, trošku jsem se rozepsala.
    Tak ještě na závěr - hlavně, ať si prázdniny užiješ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to brutální, kolik knih mi doma jen leží dosud nepřečtených...
      Ale, ale.. Copak nemáš ráda svatby? :D
      Děkuji, ty taky :)

      Vymazat
  4. ja už si radšej nič neplánujem pretožw všetko padne , takže nechávam to tak že keď to príde tak to príde https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné plány:), taky jsem měla plány, ale zlomila jsem si kotník a mám sádru ještě tak na 3 týdny. Založila jsem si nový blog, a kdybys chtěla zavítat, budu ráda :). http://emmyturner.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla vysvědčení už v pátek, takže teď si už válím šunky na Lipně :D. Dvacet knížek, to je docela nálož, já budu spokojená, když dám tak 3 až 5 :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, že jsem tu hranici nakonec trochu přepískla, ale aspoň budu mít dostatečnou motivaci :D

      Vymazat
  7. Pěkné plány. :) Já si myslím, že naopak budu mít na blog mnohem méně času než během školního roku, protože budu pořád někde poletovat. Dvacet knih je rozhodně hodně, přeju, aby jsi to všechno přečetla. Já bych chtěla tak patnáct knih, ale pochybuji, že to přečtu.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to většinou nakonec taky tak dopadne. I když nemám nic v plánu, nakonec poletuji všude možně a blog nic. Doufám, že tohle léto to vyvážím :)
      Díky, bude se snažit :D

      Vymazat
  8. Ten 24 hod. maraton (ten knižní) zní dost lákavě - asi to taky zkusím, ale celý den je fakt dost, takže uvidím, kolik hodin dám :D :) Jinak Harryho Pottera si určitě přečti - já ho čtu furt dokola :D A Pána prstenů taky - je to skvělá série, akorát předtím ti doporučuji přečíst si Hobita, není to nutnost, ale já to tak vždycky dělám a přijde mi to lepší :) A první díl Smečky mi doma leží už strašně dlouho, ale nějak se k tomu nemůžu dostat - ani nevím, jestli chci - asi si počkám na tvou recenzi..

    Jinak ráda bych tě pozvala na společné čtení, které právě probíhá na mém blogu - http://fantasy-maniak.blogspot.cz/2015/07/prazdniny-s-eragonem.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, že asi celý den nevydržím, ale stejně to chci zkusit. Už jenom ten pocit, že celý den mohu jen číst a číst... :3
      Hobita už jsem četla, takže se mohu vrhnout na Pána prstenů :)
      Jestli nějaká recenze bude. Aspoň při měsíčním zhodnocení... :)

      Vymazat
  9. Snad stihneš to co chceš, hlavně si ty prázdniny užít :) Smečku i Čísla jsem četla, obojí se mi zdá takové průměrné :)

    OdpovědětVymazat
  10. Snáď ti to vyjde :) Myslím, že mnohí z nás majú ten problém, že si kupujú viac kníh, než stíhajú čítať, snáď to cez tie prázdniny doženieme :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem na celé léto v zahraničí, jelikož mám po maturitě, tak jsem chtěla zažít něco special. Taky si užij léto a ať je ještě lepší než to minulé! :)

    OdpovědětVymazat
  12. 20 kníh by som rada prečítala aj ja, dúfam, že sa podarí aj tebe aj mne! :) aj keď by to nemala byť o počte, ale aj tak ich chcem prečítať čo najviac :D
    hlavne si treba prázdniny užiť :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ti držet palečky! :)
      Hlavně si to čtení chci užít a taky zredukovat počet nepřečtených knih v mé knihovničce :)

      Vymazat
  13. Veľa šťastia s naplnením plánov :)
    Uži si prázdniny...
    ➳Heroines Never Fade

    OdpovědětVymazat
  14. Super plány :) Knihy dost chápu, mám to podobně a ten 24 hodinový maraton taky nezní špatně, i když já bych asi fakt někdy mezitím usnula xD Hrozně se mi líbí gif Summer love :)
    Co se týče mých plánů, v červenci hodlám brigadničit a v srpnu cestovat :) Jedu do Skandinávie, na Slovensko, do Maďarska, to si chci hlavně užít a vydělat teď nějaký ty penízky :D Snad si prázniny užiješ na plný pecky! :)
    - Eliza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že já to bez spánku taky nedám :)
      Jé, ty se máš! Všichni kolem mě cestují... A já sedím doma :D

      Vymazat
  15. Budeš to mít celkem rušné :D
    Já mám volno, chtěla bych říct, ale pravdou je, že jsem od začátku prázdnin u ségry nebo u příbuzné -_- :D Nejsem zvyklá na takový.. chvat, jsem gaučák :D Jinak pojedu od 10.srpna do konce prázdnin s MK do Řecka :D :3 Už se strašně moc těším :D

    OdpovědětVymazat
  16. No, já žádné velké plány nemám, za ty roky už jsem pochopila, že to nemá smysl. :) Nicméně ti přeji, ať ti ty tvé vyjdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si řekla, že by bylo fajn mít aspoň nějaký plán, aby mi prázdniny neutekly pod rukama :)

      Vymazat
  17. Přeju hodně štěstí, dvacítka je docela číslo! Já jich mám na seznamu 15, je půlka července a zatím jsem z nich nepřečetla ani jednu :D Kathy Reichs mám také na někdy v plánu.. A Misi jsem četla loni a docela mě zklamala.
    Fůha, 24 hodin koukat na filmy... To chce výdrž! :D Já mám v plánu filmový maraton Pána prstenů v prodloužené režisérské verzi, takže dohromady 12 hodin. A už takhle mám obavy, jestli to dám, natož kdyby to mělo být dvakrát delší :D
    Léto je na psaní článků jako dělané.. :) Hlavně člověk nemá pocit, že tím fláká něco jiného :D A 3 dny jsou na články to nejideálnější časování, jaké může být! :)
    Schvaluji. :D Není čas ztrácet čas. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, za tím se mi číst docela daří, takže si i věřím, že těch 20 dám! :D
      Ou, to neříkej, třeba mě se bude líbit víc ;)
      Pána prstenů v prodloužené verzi už jsem měla tu čést shlednout pěkně za sebou celou noc a byla to síla :D
      Právě bych skoro řekla, že to je naopak. To celkové flákaní se odráží i na mé skromírající aktivitě na blogu... :/

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)