Plány na prázdniny 2016

by - 6/29/2016


Ahoj,
letní prázdniny doslova klepou na dveře, už jenom krůček a jsou tu. Někteří z vás možná už dávno prázdninují a užívají si slunečných (i méně slunečných) dnů. Brzy se k vám přidám.

Léto je období, kdy neplatí úplně stejná pravidla jako po zbytek roku. Pokud vůbec existuje nějaké období, kdy je vhodné se pouštět do různých výzev, bořit a posouvat hranice, plnit si své sny a cíle, pak je to léto a letní prázdniny. 

Jinými slovy dva měsíce jsou dlouhá doba a rozhodně si žádají plán!
Možná jste někteří z vás četli přede rokem moje Plány na prázdniny 2015. Letošní struktura článku bude však trochu odlišná. Rozhodla jsem se totiž sepsat seznam všelijakých cílů, které bych za červenec a srpen ráda splnila.

#1 Přečíst 16+ knih 
#2 Splnit denní read-a-thon
#3 Splnit denní filmový marathon
#4 Zkusit řídit auto (už je mi 16 a půl!!!)
#5 Provést doma generální úklid (fíha, to bude fuška)
#6 Psát povídku Hradby mezi námi (100 stran)
#7 Jít do letního kina na film
#8 Vydržet 5-7 dní bez lepku
#9 Překročit na blogu hranici 31 000 návštěv
#10 Zkusit poprvé a naposledy cigaretu
#11 Za den přečíst knihu a shlédnout film podle ní
#12 Navštívit Vídeň (jiné zahraniční město)
#13 Splnit jednu osobní challenge
#14 Uspořádat piknik v přírodě
#15 Vidět 16+ filmů/seriálových dílů
#16 Být vzhůru 24 hodin v kuse

Vidíte tu symboliku 16? Samozřejmě nemohu s jistotou říct, že se mi podařít splnit všech 16 bodů, ale ráda bych se o to pokusila. Než mě začnete v komentářích od některých z nich odrazovat (asi víme, o kterých mluvím), vězte, že jsem napevno rozhodnutá. Miluju výzvy!
Pokud vše půjde podle plánu, postupně budu jednotlivé cíle odškrtávat a seznam se bude pomalu krátit. Můžete mi jen držet palce :)

***

Jelikož jsem knižní bloger, byl by dost zásadní nedostatek, kdybych se s vámi detailně nepodělila o své čtenářské plány. Ráda bych přelouskala 16 knih, ale sama uznávám, že je to opravdu nadsazené číslo. Ono to vypadá, že dva měsíce bez školy jsou hrozná hromada volného času, ale plánuji brigádu, organizaci táborů, dovolenou s rodinou a plnění ostatních cílů, takže nakonec tolik volného času není.

Nemám žádný podrobný rozpis, co kdy číst, ale v knihovničce mě čekají tyto knihy:

1. Lež
2. Mechanický princ
3. Proč jsme se rozešli
4. Amy a Rogers na cestě
5. Labyrint: Útěk
6. Spáleniště: Zkouška
7. Legendy Alfů 2

.... a pak se uvidí :)

Jak to bude s mojí nepřítomností, mimo dosah sítě wi - fi, či - li bez možnosti aktivně přidávat články, termíny ještě nejsou stoprocentní. Už dopředu vám ale mohu oznámit, že moje aktivita pravděpodobně značně poklesne od 17.(18.) do 24.(23.) července, neboť budu vážně zaneprázdněná krocením bandy malých děcek na táboře. Pak se uvidí.

Tímto bych asi dnešní článek ukončila. I když jsem pořádkumilovný člověk a ráda mám dopředu nějaký plán nebo aspoň přibližnou vizi, přijde mi hloupé si prázdniny nalajnovat od 1. července do 30. srpna, překvapení a spontanní rozhodnutí má také něco do sebe.


Znovu se uvidíme v létě.
Zatím ahoj.

Vaše Eliz

You May Also Like

28 komentářů

  1. Skvělé plány, od ničeho tě neodrazuji, ale hlavně, aby to bylo opravdu naposled (víš, o čem mluvím :D). Budu ti držet palce, ať se ti léto vydaří a měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  2. Super plány, inspirovala jsi mě ! :D A držím palce s tím blogem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krome desitky vsechno schvaluji :-D Tak si to užij :-P

    OdpovědětVymazat
  4. skvělý článek :) chvilkama i vtipný, takové mám nejradši :) parádní plány na léto, tak držím palce at se vyplní :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto vše schvaluji, až na tu desítku. V lednu 2009 jsem poprvé a naposledy zkusila cigaretu... a kouřila jsem pak dalších skoro šest let. Po prvním neúspěšném pokusu v roce 2013 jsem přestala - myslím definitivně - kouřit v prosinci 2014. A cigaretu už bych v životě neokusila. Nestojí to za to, naprosto vůbec. Na vše ostatní Ti ale moc držím palce! :) Krásné léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to mě trochu děsí, ale jelikož nejsem plnoletá a źiju s rodiči, stejně by to byl problém. A obdivuji tě, že jsi dokázala definitivně přestat! :)

      Vymazat
  6. To jsou parádní plány, přeji, ať je všechny pokoříš, i když zrovna do toho úklidu bych se zrovna dvakrát nehrnula :D

    OdpovědětVymazat
  7. Dva měsíce jsou dlouhá doba, já mám ale zkušenosti, že pokaždé utečou jako voda a ať si udělám sebelepší plán, stejně ho nikdy nedodržím. Takže já léto ponechám nejspíš náhodě, nicméně tobě držím palce - a užij si to na táboře :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Během školního roku to je sakra dlouhá doba, ale jakmile jsou prázdniny, čas se najednou doslova zblázní :p
      Prostor pro náhody a improvizace je taky dobrý! :)

      Vymazat
  8. Skvělé plány! Úplně jsi mě inspirovala si taky nějaké napsat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Originální a nápadité cíle, ty ti schvaluju! :D (Až na to, že si dovoluju nesouhlasit s bodem #10 – vsadím se, že naposled to nebude :D nekouřím a nikdy nechci, ale přijde mi, že občasnému potáhnutí od kámošů se člověk nevyhne... a vlastně ani nemá důvod vyhýbat, pokud není vyloženě moralista.) Bod, který se mi líbí asi nejvíc, je piknik v přírodě. <3 Proč chceš zkoušet vydržet bez lepku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mockrát :) Já vím, ta desítka není ideální, ale kouřit fakt nechci! :/ Navíc z mých kamarádů nekouří snad nikdo. :)
      Na piknik se vážně moc těším, doufám, že to vyjde!!!!
      Nevím, miluju výzvy a jsem zvědavá, co se mnou absence lepku udělá :)

      Vymazat
  10. Budem držať palce, aby sa ti plány vydarili a stihla si všetko čo chceš urobiť :-) Knihy, filmy a seriály mám tiež na zozname toho, čo chcem stihnúť, tak snáď bude dosť času :D

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno až na to kouření zní moc fajn, ale myslím si, že takovéhle zkušenosti ti nestojí za to, aby jsi si vypěstovala závislost a zničila zdraví. Avšak je to tvé rozhodnutí! :) Každopádně si užij léto! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pevně věřím, že to půjde bez té závislosti! :o
      Děkuju, ty také :)

      Vymazat
  12. Ty plány jsou fakt hrozně fajn, hned bych se jich zúčastnila také a jak tu někdo píše, i mě to inspirovalo k tomu si vytvořit nějaký svůj seznam. I kdyby mi to podle něj moc nešlo, je to prostě hezký :D

    http://rina-books.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netušila jsem, že tolik lidí inspiruji k vytvoření vlastního seznamu, ale podle mě je to super způsob, jak si zpestřit léto :)
      Přesně tak :)

      Vymazat
  13. Úžasné plány! :)
    Možná se k Tobě v některých bodech i přidám :D
    Krásné léto!! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já budu v létě celkem hodně pracovat, ale chtěla bych přečíst 10 knih za léto. Z toho knížky : Jeden plus jedna, Otka, Univerzita výjimečných, Fangirl... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám brigádu a pak ještě dělám vedoucí na táborech, takže času nakonec budu mít méně, než jsem plánovala :P Otku jsem viděla, ale ráda bych si přečetla i knihu :) Jeden plus jedna je pěkná kniha :)

      Vymazat

Komentáře vždy potěší mé oči, takže komentujte, komentujte :)